Mide Botoksu Nedir?

Mide botoksu, mideye Botulinum toksini uygulanmasıdır. Bu işlem tamamen ameliyatsız (endoskopik) olarak yapılır. Vücudun diğer bölgelerine uygulanan botoks tedavilerine benzer.  

Mide Botoksu Nedir?

Obezite tedavisinde uygulanan bir tedavi yöntemidir. Mide botoksunda Botilinum toksini (botoks),  endoskopik yolla midenin belirli bazı bölgelerine özel bir iğne ile enjekte edilir. Böylece botoks, mide kaslarının kasılmasını zayıflatır ve böylece mide daha geç boşalır. Dolayısıyla midesi dolu olan hasta kendisini tok hisseder. Mide botoksunun etkisi geçicidir. 

Mide Botoksu Nasıl Uygulanır?

Mideye boktoks ameliyatsız olarak uygulanır. İşlem sırasında ve işlemden sonraki dönemde hasta herhangi bir ağrı ya da acı duymaz. İşlem tamamen endoskopik yani kapalı olarak yapıldığı için, hastanın hastanede yatmasını gerektirmez. İşlem sonrası,  hasta genellikle 1-2 saat gözlem altında tutulduktan sonra taburcu edilir. 

Mide Botoksu Kimler İçin Uygundur?

Yaşam tarzı değişiklikleri, egzersiz veya ilaç gibi tedavi yöntemleriyle kilo veremeyen obezite hastalarına mideye botoks uygulanabilir.  Ancak vücut kitle indeksi 40’ın üzerinde olan hastalarda mide botoksunun çok faydası olmayabilir. Bu hastalarda zayıflama ameliyatları daha uygundur. Mide botoksu, kilo fazlalığı olan, ancak ameliyatı gerektirecek kadar da obez olmayan hastalar için daha uygundur. Mide ülseri veya gasriti olan hastalarda mideye botok uygulamasından önce, ülser ve gastritin tedavi edilmesi gerekir. 

Mide Botoksunun Etkisi Ne Kadar Sürer?

İşlem botoksun mide kaslarına özel bir iğne enjekte edilmesi esasına dayanır. Mideye enjekte edilen Bottilinum toksini bir süre sonra etkisini kaybeder. Etkisi genellikle 4 ile 6 ay kadar sürer, daha sonra etkisi kaybolur.

Mide Botoksu Kesin Kilo Verdirir Mi?

Obezite tedavisinde uygulanan hiç bir yöntemin kilo verdirme garantisi bulunmamaktadır. Mide botoksunun da kesin kilo verdirme garantisi yoktur. Mide botoksunun etkisi hastanın iştahını azaltmasından kaynaklanmaktadır. Ancak, mideye botoks uygulaması sonrasında aşırı karbonhidratlı gıdalarla beslenmeye devam eden hastalarda işlemin başarısız olma ihtimali bulunmaktadır.

Kaynak Kodu acıklama

Yorum (0)