Annem yumurtalık kanseri teşhisi ile ameliyat oldu.

Hocam merhaba. Annem yumurtalık kanseri teşhisi ile ameliyat oldu. Kanser metastaz yapmış. Rahim, karın alt zarı, apendiks ve karında biriken sıvının tamamı alındı. İnce bağırsakta çok sayıda küçük kanser hücreleri olduğunu bunları almadığını söyledi doktorumuz. 6 seans kemoterapiye başlandı. Kemoterapinin iyi ilerlediği söylendi. 3.kemotetapiden sonra doktorumuz tekrar aynı şekilde ameliyat yapmak istediğini söylüyor. İnce bağırsaktakileri görmek istiyormuş. Ameliyat sırasında gerekirse bağırsak dışarı alınabilirmiş. Henüz 2 ay önce ilk ameliyatını oldu. Bu ikinci ameliyat sizce gerekli mi. Riskli mi. Ve annemin bu kanserden tamamen kurtulması mümkün müdür ? Şimdiden teşekkür ederim.


Cevap (1)

Merhabalar. Over kanserinin veya başka bir kanserin, karın zarına yapılmasına peritonitis karsinomatoza adı verilir. Bu, kanserin ilerlemiş bir aşamasına işaret eder ve yaşam beklentisini önemli ölçüde azaltır. Peritoneal karsinomatoza, yumurtalık kanserinin en yaygın metastaz şeklidir. Yumurtalık kanseri hücreleri, yumurtalıklardan karın boşluğuna (peritoneal boşluk) yayılabilir. Peritoneal boşluk içinde karın organları bulunur ve bu organlar periton adı verilen bir zar tarafından sarılmış durumdadır. Peritoneal karsinomatozanın tedavisi, kanserin evresine ve yayılımına bağlıdır. Tedavi seçenekleri şunları içerir: Kemoterapi Radyoterapi Cerrahi Kemoterapi, kanser hücrelerini öldürmek için kullanılan ilaçların bir kombinasyonudur. Radyoterapi, kanser hücrelerini yok etmek için yüksek enerjili radyasyon ışınlarının kullanılmasıdır. Cerrahi, kanserli doku ve organların çıkarılmasıdır. Peritoneal karsinomatoza için tedavi, kanserin yayılımını azaltmaya ve yaşam kalitesini iyileştirmeye odaklanır. Tedavi, kanserin ilerlemesini yavaşlatabilir, ancak genellikle kanseri tamamen ortadan kaldırmaz. Peritoneal karsinomatoza için yaşam beklentisi, kanserin evresine ve yayılımına bağlıdır. Erken evrede teşhis edilen peritoneal karsinomatoza hastalarının yaşam beklentisi, ileri evrede teşhis edilen hastalardan daha iyidir. Peritoneal karsinomatoza için hayatta kalma oranları şunlardır: 5 yıllık genel sağkalım oranı: %20 5 yıllık hastalıksız sağkalım oranı: %10 Peritoneal karsinomatoza için hayatta kalma oranları, son yıllarda iyileşmiştir. Bu, yeni tedavilerin geliştirilmesi ve erken teşhisin artması sayesinde olmuştur. Karın zarına yayılmış kanser bağırsaklarda tıkanıklık yaptıysa, bağırsak karın duvarına bağlanarak dışarıya ağızlaştırılabilir. Doktorunuz bu konuda size daha detaylı bilgi verecektir. Geçmiş olsun.

Sen de kendi sorunu sor...

Yeni Sorular


Toplamda üç defa BT çekilmesi kanser yüzdesini çok artırır mı?

Soru sordu, - 1 hafta önce

Toplamda üç defa BT çekilmesi kanser yüzdesini çok artırır mı?

Merhabalar kolay gelsin. 30 yaşındayım tüm abdomen BT ilaçlı çekildim , çekim esnasında ilaç damar yoluna değil cilt altına gitti müdahale edilip tekrar çekim yapıldı, bundan 1 hafta sonrada toraks BT çektirdim. Sormak istediğim tüm abdomen BT işlemindeki durumdan dolayı ben toplamda 3 defa BT çekilmiş mi sayılırım, eğer öyleyse çok aşırı çekim yapılmış sayılır mı radyasyon değerlerinide ekliyorum 2 çekiminde, bu işlemler kanser yüzdesini çok arttırır mı acaba?  kafama çok takıldı. Psikolojim bozuldu. Şimdiden teşekkür ederim.


Tüm abdomen BT ve toraks BT kanser riski yaratır mı?

Soru sordu, - 2 hafta önce

Tüm abdomen BT ve toraks BT kanser riski yaratır mı?

Hocam merhabalar. Ben tüm abdomen BT ilaçlı ve toraks BT çektirdim 1 hafta içinde. 30 yaşındayım, yüksek radyasyon almaktan korkuyorum ve tüm abdomen raporunda dlp değerleri çok yüksek olabilir mi? Tabi çok bilgim yok ama sanırım radyasyon dlp değeri ile alakalı. Size danışmak istedim, kanser açısından risk teşkil edermi çok acaba? 


Kız kardeşim 3 aydır uyuyamıyor.

Soru sordu, - 2 hafta önce

Kız kardeşim 3 aydır uyuyamıyor.

Benim bir kız kardeşim var. Bu üç aydır uyuyamıyor. Artık ne yapacağımızı şaşırdık.


Kanser hastasına fitoterapi önerir misiniz?

Soru sordu, - 3 hafta önce

Kanser hastasına fitoterapi önerir misiniz?

Merhaba. Kanser hastasına fitoterapi önerir misiniz?


Terminal ileumda ve çıkan kolonda submukozal yağ infiltrasyonu

Soru sordu, - 3 hafta önce

Terminal ileumda ve çıkan kolonda submukozal yağ infiltrasyonu

Terminal ileumda ve çıkan kolonda submukozal yağ infiltrasyonu izlemiştir. Ne demek?