Beyin MR görüntüleme raporunda yazılanların açıklaması.

Bulgular. Bilateral mastoid sellüllerin aerasyonları normaldir.  Her iki bulbus oculi, optik sinir, orbital yapılar normal görünümdedir.  Kranyoservikal bileşke normal olarak izlenmektedir.  lV.ventrikül ve bazal sisternalar normal genişliktedir. Serebellar folialar doğal görünümdedir.   Beyin sapı, pons ve bulbus sinyal intensiteleri ve morfolojilerinde anlamlı bir değişiklik saptanmamıştır.  lll.ventrikül ve lateral ventriküller normal genişliktedir.  Serebral fissür ve sulkusların derinlik ve genişlikleri hasta yaşı ile uyumludur. Bilateral talamus ve bazal ganglionlar normal görünümdedir.  Korpus kallozum kalınlığı ve sinyal intensitesi normal olarak izlenmektedir.  Supraventriküler beyaz cevher içerisinde her iki hemisferde nonspesifik T2A-FLAİR hiperintens milimetrik odaklar izlenmektedir.


Cevap (1)

Beyin MR görüntüleme raporunda yazılanların açıklaması şu şekildedir; 

Bilateral mastoid sellüllerin aerasyonları normaldir

Her iki kulaktaki kulak zarının arkasında bulunan hava boşluklarının normal görünümde olduğu anlamına gelir.

Her iki bulbus oculi, optik sinir, orbital yapılar normal görünümdedir

Gözler, optik sinirler ve göz etrafındaki yapılar normal görünümdedir.

Kranyoservikal bileşke normal olarak izlenmektedir

Kafatası ve omurganın birleştiği bölge normal görünümdedir.

IV.ventrikül ve bazal sisternalar normal genişliktedir

Beyin sapının altındaki dört numaralı karıncık ve çevresindeki sıvı dolu boşluklar normal genişliktedir.

Serebellar folialar doğal görünümdedir

Beynin arkasındaki beyincik kıvrımları normal görünümdedir.

Beyin sapı, pons ve bulbus sinyal intensiteleri ve morfolojilerinde anlamlı bir değişiklik saptanmamıştır 

Beyin sapı, pons ve bulbus, sinyal intensiteleri ve şekillerinde önemli bir değişiklik göstermemektedir.

III.ventrikül ve lateral ventriküller normal genişliktedir

Beynin içinde bulunan üçüncü ve lateral ventriküller normal genişliktedir.

Serebral fissür ve sulkusların derinlik ve genişlikleri hasta yaşı ile uyumludur

Beyindeki yarıklar ve oluklar, hastanın yaşına uygun derinlik ve genişliktedir.

Bilateral talamus ve bazal ganglionlar normal görünümdedir

Beynin her iki tarafındaki talamus ve bazal ganglionlar normal görünümdedir.

Korpus kallozum kalınlığı ve sinyal intensitesi normal olarak izlenmektedir

Beynin iki yarım küresi arasındaki yapı olan korpus kallozumun kalınlığı ve sinyal intensitesi normaldir.

Supraventriküler beyaz cevher içerisinde her iki hemisferde nonspesifik T2A-FLAİR hiperintens milimetrik odaklar izlenmektedir

Beynin her iki yarım küresindeki supraventriküler beyaz cevherde, T2A ve FLAIR görüntüleme sekanslarında hiperintens (yani koyu renkli) milimetrik odaklar izlenmektedir.

MR raporunda yazılanlara göre, herhangi anormal durumu düşünderen bulgu görülmemektedir. Ancak bu bulguların daha iyi bir şekilde yorumlanabilmesi için, hastanın tıbbi öyküsü ve klinik muayene bulguları da göz önünde bulundurulmalıdır. Ayrıca, hastanın beyin MR görüntülemesinin diğer sekansları da incelenmelidir. Doktorunuz size daha ayrıntılı bilgi verecektir. 

İlgili Sorular


Penisilin uyku ve halsizliğe neden olur mu?

Gizli Profil - 2 yıl önce

Penisilin uyku ve halsizliğe neden olur mu?

Penisilin uyku ve halsizlik yapar mı ?


Beyincik kisti

uduman - 2 yıl önce

Beyincik kisti

Merhaba hocam. 21 yaşındayım. Mide bulantısı ve baş dönmesi sebebi ile hastaneye gittim. MR sonucu, beyinciğe baskı yapan doğuştan gelen bir kist olduğunu öğrendim. Şu anda ilaç tedavisi görüyorum fakat hala baş dönmesi ve mide bulantım var. Ne yapacağımı bilemiyorum hocam. Yardımcı olursanız sevinirim.


Babam mesane tümörü nedeniyle 5 defa ameliyat olsu

Ayse - 2 yıl önce

Babam mesane tümörü nedeniyle 5 defa ameliyat olsu

Merhaba hocam, benim babam 65 yaşında. Bundan 5 sene önce idrarda kanama nedeni ile Çam ve Sakurada bir Üroloji doktoruna başvurduk. Orda yapılan tetkikler sonrası mesanede tümör olduğu söylendi. Bunun üstüne ameliyat olduk. Ancak bu ameliyatla kalmadı daha sonra 5 defa daha mesane tümörü nedeni ile ameliyat yapıldı. Babam 1 haftadan beri sondalı idrar yapmakta Siz ne önerirsiniz ne yapmamız gerekir?


Sol testisimde ağrı var

Gizli Profil - 2 yıl önce

Sol testisimde ağrı var

Umarım iyisinizdir, size bir konuda danışmak istiyorum., yardımcı olursanız sevinirim (Uzun bir yazı olacak lütfen kusura bakmayın, detayları vermem lazım, yaşım 24) Ben yaklaşık 4 hafta önce şüpheli olduğunu düşündüğüm bir ilişki yaşadım (korunmama rağmen). Aynı hafta içerisinde idrarda yanma ve kaşıntı gibi şikayetlerle bir üroloğa gittim. Gonore veya idrar yolu enfeksiyonu olabileceğimi söyledi ve bir idrar tahlili yapmamı istedi (sarı veya yeşil bir akıntı olmadı ama ilaç kullandığım bir hafta boyunca bir ıslaklık vardı penis ucunda), tahlilde enfeksiyon olduğu gözüküyordu. İlaç olarak Azitro 500 mg (3 adet hap olan) kullandım ve bir hafta sonra tekrar aynı doktora kontrole gittim. Semptomlarım neredeyse yok gibiydi ve tekrar 1 hafta kadar daha Azitro 500 mg kullanmamı söyledi. Aradan 1 hafta geçti ve semptomlarım gitti fakat 2 gündür sol testisim ve sol tarafımda ki kasıkta bir ağrı var, bugün hastaneye gittiğimde doktorun hastaneden ayrıldığını ve başka bir şehre gittiğini öğrendim. Ağrım bir anda çok arttığı için Genel Cerrahi muayene etti. Testisimde ve kasığımda herhangi bir şişlik ve kızarıklık yok ama o bölgemde fakat ağrı var. (bugün yürürken bayağı bir ağrı hissetim fakat şimdi hafifledi bayağı) İlaç olarak Dexpadu 50mg/500 mg ve Roxin 750 mg verdi. Fakat 3. kez daha yüksek dozda antibiyotik kullanmak beni biraz gerdi, sizce ilaçları kullanmalı mıyım iltihap ilerlemiş demek midir? Bir tavsiyenizi almak çok isterim. Saygılarımla,


Yeni Sorular


Kifoza bağlı şiddetli sırt ağrısı

Gizli Profil - 1 gün önce

Kifoza bağlı şiddetli sırt ağrısı

Saygıdeğer hocalarım, şiddetli sırt ağrısı ile gittiğim doktorda kifoz olabilecegi değerlendirilerek mr istendi. Sonucumu göstermem henüz mümkün olmadığı için değerli yorumlarınıza talibim. " TORAKAL VERTEBRA MRG KLİNİK: scheurman kifozu? TEKNİK: Aksiyal ve sagital FSE-T2, sagital FSE-T1 görüntüler elde olunmuştur. BULGULAR: Torakal kifoz korunmuştur. Vertebra korpus yükseklikleri ve intensiteleri doğaldır. İntervertebral diskler yer yer dejeneredir. Aksiyel imajlar devamlı alınmış olup disk hernisi net değerlendirilememekle birlikte aşikar bulgu saptanmadı. T12-L1 düzeyinde sağda nöral foramen düzeyinde sadece aksiyel imajlarda izlenen 7 mm çapında hiperintens görünüm izlenmiş kistik lezyon açısından anlamlı olabilir. Torakal spinal kord intensitesi ve genişliği doğaldır."


Baş dönmesi, dikkat dağınıklığı, ara sıra tansiyon yüksekliği

Mst79 - 1 gün önce

Baş dönmesi, dikkat dağınıklığı, ara sıra tansiyon yüksekliği

Merhabalar hocam, Görselde yer alan rapordaki bulgularımı yorumlama imkanınız var mı teşekkürler. Yaş 29. Baş dönmesi ve dikkat dağınıklığı, ara sıra tansiyon yüksekliği,


Orta derecede mitral ve hafif derecede triküspit yetersizliği

bymatematikci - 1 gün önce

Orta derecede mitral ve hafif derecede triküspit yetersizliği

Merhaba. Bugün tee oldum sonucum ise aşağıdadır. 1. Sol atrium anteroposterior çap 4.1 ölçüldü 2.Sol atriyal appendage de SEK, trombus izlenmedi 3. Mitral kapak miksomatöz yapıda, Multisegment prolapus izlendi ( barlow izlendi) 4. Mitral kapaktan sol atriuma renkli doppler ile orta ileri yetersizlik akımı saptandı. Pulmoner venlerde sistolik dalga> diastolik dalga normal parem izlendi 5. Aort kapak 3 küspisli yapıdadır. Aort kapaktan LOVT a renkli doppler ile yetersizlik akımı saptanmadı. 6. Pulmoner kapak yapısı normal olup, renkli doppler ile hafif yetersizlik akımı saptandı. Yetersizlik akımı üzerinden hesaplanan ortalama pulmoner arter basıncı 9+4 mmHg dir. 7. Triküspik kapak renkli doppler ile hafif yetersizlik akımı saptandı. Yetersizlik akımı üzerinden hesaplanan sistolik pulmoner arter basıncı 21+5 mmHg dir triküspik anulüsü 35 mm - IVC çapı 12mm ölçüldü. 8. IAS intakt olup renkli doppler ile geçiş izlenmedi. Sonuç - orta ileri derecede mitral yetersizliği -hafif derecede triküspik yetersizliği.


Efor testi sonucu

Nur12 - 1 gün önce

Efor testi sonucu

Sürekli tansiyonum düşüyordu. Kalp doktoruna gönderdiler. Efor testi yaptırdım. Sizce normal mi? 


Bağırsak ameliyatı olan damar yoluyla parental demir alabilir mi?

Gizli Profil - 1 gün önce

Bağırsak ameliyatı olan damar yoluyla parental demir alabilir mi?

72 yaşındaki hasta demir eksikliği yaşıyor, ferritin değeri 8. Bağırsak ameliyatı olduğu için damar yoluyla parental demir almasında bir sakınca var mı? (kilo 45 boy 145)