Boyunda lenf bezi şişliği

Soru sordu, #Anemi (Kansızlık) - 8 ay önce

Boyunda lenf bezi şişliği

Merhaba. Çocukluğumdan beri genelde kan değerlerim düşük çıkıyor demir ilacı çok kullanırdım. Bir de boynumun sol tarafında düzenli olarak lenflerim şişiyor, ağrıyor, yutkundukça ekleyince de fark ediliyor. Son kan tahlilimde çıkan değerler beni korkuttu ama 2 doktor farklı şeyler söyledi. Biri önemsedi biri önemli değil dedi. Ekran görüntüsünü paylaşıyorum yorumlamanız için. Teşekkürler

 


Cevap (1)

Merhaba,

Anti-Tiroglobulin Antikor değeriniz oldukça yüksek. Bu tiroid bezinizle ilgili bir sonunun göstergesi olabilir. MCHC değerini hafif düşük. Bu genellikle demir eksikliği anemisi ile ilişkilidir. Lenfosit (LY) değeriniz düşük. Bu bağışıklık sisteminizin zayıfladığı anlamına gelebilir. Ancak, tek başına lenfosit düşüklüğü bir hastalık tanısı için yeterli değildir. 25-Hidroksi Vitamin D değeriniz oldukça düşük ve D vitamini eksikliğiniz olduğunu gösteriyor. D vitamini eksikliği, kemik sağlığını olumsuz etkileyebilir ve yorgunluk, kas ağrıları gibi belirtilere neden olabilir.

Boynunuzdaki şişliğe gelince; boynunuzun sol tarafında düzenli olarak oluşan lenf bezi şişliği ve ağrısı, özellikle yutkunurken ağrının artması, tiroid bezinizle ilgili bir soruna veya enfeksiyona işaret edebilir. Bu durum, anti-tiroglobulin antikor değerinizin yüksek olmasıyla da uyumlu olabilir.

Size bir endokrinoloji uzmanına başvurmanızı tavsiye ederim. Endokrinolog, tiroid fonksiyonlarınızı değerlendirecek ve gerekirse ek testler isteyecektir. Tam kan sayımı, tiroid fonksiyon testleri (TSH, serbest T3, serbest T4) ve diğer gerekli testleri içeren detaylı bir kan tahlili yaptırmanızda fayda var. D vitamini eksikliğinizi gidermek için doktorunuzun önereceği dozda D vitamini takviyesi kullanmalısınız. Demir eksikliği aneminiz varsa, doktorunuz size uygun bir demir takviyesi önerecektir.

Bu bilgiler sadece bir ön değerlendirmedir. Kesin tanı ve tedavi için mutlaka bir doktora başvurmalısınız. 

 

Sen de kendi sorunu sor...

Yeni Sorular


Toplamda üç defa BT çekilmesi kanser yüzdesini çok artırır mı?

Soru sordu, - 1 hafta önce

Toplamda üç defa BT çekilmesi kanser yüzdesini çok artırır mı?

Merhabalar kolay gelsin. 30 yaşındayım tüm abdomen BT ilaçlı çekildim , çekim esnasında ilaç damar yoluna değil cilt altına gitti müdahale edilip tekrar çekim yapıldı, bundan 1 hafta sonrada toraks BT çektirdim. Sormak istediğim tüm abdomen BT işlemindeki durumdan dolayı ben toplamda 3 defa BT çekilmiş mi sayılırım, eğer öyleyse çok aşırı çekim yapılmış sayılır mı radyasyon değerlerinide ekliyorum 2 çekiminde, bu işlemler kanser yüzdesini çok arttırır mı acaba?  kafama çok takıldı. Psikolojim bozuldu. Şimdiden teşekkür ederim.


Tüm abdomen BT ve toraks BT kanser riski yaratır mı?

Soru sordu, - 2 hafta önce

Tüm abdomen BT ve toraks BT kanser riski yaratır mı?

Hocam merhabalar. Ben tüm abdomen BT ilaçlı ve toraks BT çektirdim 1 hafta içinde. 30 yaşındayım, yüksek radyasyon almaktan korkuyorum ve tüm abdomen raporunda dlp değerleri çok yüksek olabilir mi? Tabi çok bilgim yok ama sanırım radyasyon dlp değeri ile alakalı. Size danışmak istedim, kanser açısından risk teşkil edermi çok acaba? 


Kız kardeşim 3 aydır uyuyamıyor.

Soru sordu, - 2 hafta önce

Kız kardeşim 3 aydır uyuyamıyor.

Benim bir kız kardeşim var. Bu üç aydır uyuyamıyor. Artık ne yapacağımızı şaşırdık.


Kanser hastasına fitoterapi önerir misiniz?

Soru sordu, - 3 hafta önce

Kanser hastasına fitoterapi önerir misiniz?

Merhaba. Kanser hastasına fitoterapi önerir misiniz?


Terminal ileumda ve çıkan kolonda submukozal yağ infiltrasyonu

Soru sordu, - 3 hafta önce

Terminal ileumda ve çıkan kolonda submukozal yağ infiltrasyonu

Terminal ileumda ve çıkan kolonda submukozal yağ infiltrasyonu izlemiştir. Ne demek?