Çok sık sinüzit enfeksiyonları geçiriyorum.

Ktlhnycl#Sinüzit - 6 ay önce

Çok sık sinüzit enfeksiyonları geçiriyorum.

Merhaba, ergenlik döneminde sık geçirdiğim ÜSYE'ler sebebitle 18 yaşında bademcik ameliyatı oldum. O günden beri özellikle bahar dönemleri başta olmak üzere heryıl 2-3 kez sinüzit enfeksiyonları geçiriyorum. Son yıllarda bu enfeksiyonların fazlalaşması nedeniyle geçen yıl küçük bir deviasyon ve sinüs ameliyatı geçirdim. Tüm bunlara rağmen sıkıntılarım hala geçmedi. 2-3 ayda bir akut sinüzit için antibiyotik tedavisi görüyorum. Antibiyotikler bünyemi gerçekten yormaya başladı. Şu an 46 yaşındayım. Doktorlar, şikayetlerimin temelinde genelde allerjik reaksiyonların olduğunu söylüyorlar. Önümüzdeki süreçte bu sorunla nasıl daha etkin mücadele edebilirim? Önerilerinizi benim için önemlidir.


Cevap (1)

Merhaba. Sinüzitin burun (septum) deviasyonu dışında başka nedenleri de vardır. Örneğin nazal polip, alerji, küf mantarları, bağışıklık sisteminde zayıflama, sigara kullanımı, kistik fibrozis, uçakla sık seyahat etmek gibi nedenler de sinüzit yapabilir. Tedavi de altta yatan nedene göre yapılmalıdır. Sinüzit tedavi edilemezse kronikleşir. Eğer sinüzit kronikleşmişse ilaç ile tedavi edilemez. Böyle durumlarda sinüzit ameliyatı gündeme gelir. Kronik sinüziti olan hastalara “Endoskopik Sinüs Cerrahisi” ya da  “Balon Sinoplasti Cerrahi” yöntemi uygulanabilir. Bu ameliyatlarda sinüslerin doğal kanallarını tıkayan polip veya diğer bozukluklar düzeltilir ve sinüslerin kanalları açılır. Size tavsiyem endoskopik sinüs cerrahisinde deneyimli bir kulak burun boğaz doktoruna gitmeniz. 

Yeni Sorular


2 gün önce birliktelik yaşadım.

Gizli Profil - 23 saat önce

2 gün önce birliktelik yaşadım.

2 gün önce birliktelik yaşadım. Akıntı ve hafif kan geldi. Bugün doktora gittim. Alttan müdahale etti. Mantar olmuşsun ve rahminde yara oluşmuş dedi. Ancak tahlil vs. yapmadı bu yüzden içim rahat etmedi. Eve geldiğimde kahverengi akıntım oldu. Tahlil yapmadığı için gebelikten vs . korkuyorum. Alttan müdahale ile bunu anlayabilir miydi? Ayrıca rahim ağzı kanseri vs korkutuyor da.


Babamın patoloji sonuçları hakkında yorum

ek22 - 1 gün önce

Babamın patoloji sonuçları hakkında yorum

Merhabalar. Babamın patoloji sonuçları aşağıdaki gibidir. Yorum ve tedavi olarak nasıl bir yol izlememiz gerekir. IMMUNHISTOKIMYASAL BULGULAR: ITF-I: Yamalı tarzda, zayıf (+). Napsin-A: (-) Sitokeratin 7: Kuvvetli (+) Sitokeraitn 20: (-) YORUM: Histomorfolojik ve immünhistokimyasal bulgular, hastanın radyolojik bulguları ile birlikte değerlendirildiğinde, hastada radyolojik olarak başka bir primer odak düşünülmüyor ise (üst gastrointesönal sistem, pankreatikobilyer sistem) fokal, zayıf derecede boyanma gösteren TTF-I pozitifliği göz önüne alındığında, olguda primer akciğer kökenli bir adenokarsinom metastazı varlığını ile uyumlu olabilir. Klinik ve radyolojik korelasyon önerilir. EK İMMÜNHİSTOKİMYASAL BULGULAR Merkezimizde yamalı tarzda zayıf (+) yanıt elde edilen TTF-I immünhistokimyasal antikoru dış merkezde tekrarlanmış; negatif yanıt elde edilmiştir, Pulmoner adenokarsinom metastazlarında nadiren de olsa ITF-I ve Napsin-A antikorlarında ekspresyon kaybı olabilmektedir. Tümörde morfolojik olarak nöroendokrin diferansiasyon izlenmemiştir, Klinik gereklilik halinde ek genetik inceleme önerilir.


Annemin biyopsi sonucunu değerlendirir misiniz ?

SILA AKYOL - 1 gün önce

Annemin biyopsi sonucunu değerlendirir misiniz ?

Hocam annemin biyopsi sonucu çıktı değerlendirir misiniz ? MAKROSKOBİK BULGULAR: Topluca 2 cc hacminde, kanamalı ve mukoid kıvamda küretaj materyali. Tamamı 1K işleme alındı. TANI: MUKUS, GLANDÜLER VE STROMAL FRAGMANLAR; UTERUS, KÜRETAJ


Baş dönmesi şikayeti ile nöroloji doktoruna gittim.

Gizli Profil - 1 gün önce

Baş dönmesi şikayeti ile nöroloji doktoruna gittim.

Merhaba. Baş dönmesi şikayeti ile nöroloji doktoruna gittim. MR çekildi. Raporu yorumlamamızı rica ederim. Bilateral periventriküler ak madde perikalozal alanda T2A ve FLAIR sinyal artışı mevcuttur. Her iki frontal lobta jukstakortikal yerleşimleri, bazıları ventriküle dik seyirli kısmen u fiber formasyonu oluşturan büyüğü sağ frontalde yaklaşık 10*5,5mm sol frontalde büyüğü 11*5 mm boyutlarında olmak üzere her iki frontal lobda dağınık yerleşimli çok sayıda T2A ve FLAIR hiperintes glikotik odak dikkati çekmektedir. Solda frontal lobda periventriküler alanda derin yerleşimli 9,5*7 mm boyutlarında T1A hafif hipointens benzer şekilde plak formasyonu dikkat çekmektedir. Olgunun MS başta olmak üzere demiyelinizan hastalıklar yönünden ayrıntılı klinik bulgular ile birlikte değerlendirilmesi ve ileri tetkiki önerilir. Kavum septum pellucidum et vergae varyasyonu görülmektedir. Vertekse yakın skalpte büyüğü 11mm çapında birkaç adet düzgün konturlu T1A ve T2A düşük sinyalli nodüler lezyon izlenmektedir.(yoğun içerikli kist? Fibrom?) Difüzyon MR incelemede patolojik difüzyon kısıtlanması saptanmamaktadır Nazofarenks hava kolonunu orta derede daraltan simetrik homojen lenfoid hiperplazi ile uyumlu yumuşak doku görülmektedir. Sağ maksiller sinüs bazalinde geniş mukus retansiyon kisti izlenmektedir.


Oğlumu bir sokak kedisi elini tırmaladı.

Narin Körpe - 1 gün önce

Oğlumu bir sokak kedisi elini tırmaladı.

Merhaba, Oğlumu 17 Ekim akşamı bir sokak kedisi elini tırmaladı. Çok derin bir tırmık değildi ama hafif aşınmayla birlikte kanadı gibi. Biz 22 Ekim akşamı kuduz aşısı yaptırmaya götürdük. Kediyi aramaya gittik ama göremedik yani takip edemiyoruz. Çok geç kaldık mı ne yapmalıyız ?