Merhaba, ergenlik döneminde sık geçirdiğim ÜSYE'ler sebebitle 18 yaşında bademcik ameliyatı oldum. O günden beri özellikle bahar dönemleri başta olmak üzere heryıl 2-3 kez sinüzit enfeksiyonları geçiriyorum. Son yıllarda bu enfeksiyonların fazlalaşması nedeniyle geçen yıl küçük bir deviasyon ve sinüs ameliyatı geçirdim. Tüm bunlara rağmen sıkıntılarım hala geçmedi. 2-3 ayda bir akut sinüzit için antibiyotik tedavisi görüyorum. Antibiyotikler bünyemi gerçekten yormaya başladı. Şu an 46 yaşındayım. Doktorlar, şikayetlerimin temelinde genelde allerjik reaksiyonların olduğunu söylüyorlar. Önümüzdeki süreçte bu sorunla nasıl daha etkin mücadele edebilirim? Önerilerinizi benim için önemlidir.
Cevap (1)
Merhaba. Sinüzitin burun (septum) deviasyonu dışında başka nedenleri de vardır. Örneğin nazal polip, alerji, küf mantarları, bağışıklık sisteminde zayıflama, sigara kullanımı, kistik fibrozis, uçakla sık seyahat etmek gibi nedenler de sinüzit yapabilir. Tedavi de altta yatan nedene göre yapılmalıdır. Sinüzit tedavi edilemezse kronikleşir. Eğer sinüzit kronikleşmişse ilaç ile tedavi edilemez. Böyle durumlarda sinüzit ameliyatı gündeme gelir. Kronik sinüziti olan hastalara “Endoskopik Sinüs Cerrahisi” ya da “Balon Sinoplasti Cerrahi” yöntemi uygulanabilir. Bu ameliyatlarda sinüslerin doğal kanallarını tıkayan polip veya diğer bozukluklar düzeltilir ve sinüslerin kanalları açılır. Size tavsiyem endoskopik sinüs cerrahisinde deneyimli bir kulak burun boğaz doktoruna gitmeniz.
Sen de kendi sorunu sor...
Yeni Sorular

Soru sordu, - 2 gün önce
Bypass ameliyatı sonrası halüsinasyon
Merhaba, babam 75 yaşında ve 3 Martta by pass ameliyatı oldu, nefes problemi ve iştahsızlık durumu ile ilgili 10 gün yoğun bakımda kaldı. Sonrasında normal odada da bir hafta kaldı ve hastaneden çıkardılar. Şimdi evde, kalkamıyor, altı bezleniyor, çok az hareket edebiliyor, yemek neredeyse hiç yemiyor ve devamlı halüsinasyon görüyor, gecen hafta cuma günü hastaneye götürdügümüzde sadece halüsinasyon ile ilgili ilaç verip eve gönderdiler, nasıl bir yol izlemeliyiz?

Soru sordu, - 2 hafta önce
Toplamda üç defa BT çekilmesi kanser yüzdesini çok artırır mı?
Merhabalar kolay gelsin. 30 yaşındayım tüm abdomen BT ilaçlı çekildim , çekim esnasında ilaç damar yoluna değil cilt altına gitti müdahale edilip tekrar çekim yapıldı, bundan 1 hafta sonrada toraks BT çektirdim. Sormak istediğim tüm abdomen BT işlemindeki durumdan dolayı ben toplamda 3 defa BT çekilmiş mi sayılırım, eğer öyleyse çok aşırı çekim yapılmış sayılır mı radyasyon değerlerinide ekliyorum 2 çekiminde, bu işlemler kanser yüzdesini çok arttırır mı acaba? kafama çok takıldı. Psikolojim bozuldu. Şimdiden teşekkür ederim.

Soru sordu, - 2 hafta önce
Tüm abdomen BT ve toraks BT kanser riski yaratır mı?
Hocam merhabalar. Ben tüm abdomen BT ilaçlı ve toraks BT çektirdim 1 hafta içinde. 30 yaşındayım, yüksek radyasyon almaktan korkuyorum ve tüm abdomen raporunda dlp değerleri çok yüksek olabilir mi? Tabi çok bilgim yok ama sanırım radyasyon dlp değeri ile alakalı. Size danışmak istedim, kanser açısından risk teşkil edermi çok acaba?

Soru sordu, - 2 hafta önce
Kız kardeşim 3 aydır uyuyamıyor.
Benim bir kız kardeşim var. Bu üç aydır uyuyamıyor. Artık ne yapacağımızı şaşırdık.

Soru sordu, - 3 hafta önce
Kanser hastasına fitoterapi önerir misiniz?
Merhaba. Kanser hastasına fitoterapi önerir misiniz?