İBS tanısıyla 6 aydır 2 farklı ilaç kullanıyorum.

Merhaba. Temmuz ayından beri geçmeyen kabızlık sorunu yaşıyorum. İBS tanısıyla 6 aydır 2 farklı ilaç kullanıyorum. Hiç bir ilerleme olmadı, ağrım gaz sancım yok denecek kadar nadir. İştahsızlık ve halsizlik yaşıyorum sadece, acıktığımı hissetmiyorum. Kan değerlerimde temmuzda ilk başlarda çok düşük demir oranı (10) ve B12 eksikliği vardı. Yıl sonunda sonuçlarım düzelmiş olarak çıktı. Bağırsaklarımın çalıştığını ve dışkımın katı gelmeye çalıştığını hissediyorum ama asla kalın şekilde çıkmıyor. Ya ince bir şekilde ya da parça parça tamamen rahatlama yaşamıyorum. Parmağımla kontrol ettiğimde sanki makatımın içinde yolu tıkayan bir doku var gibi sadece sıvı geçebilecek kadar yer kalmış gibi hissediyorum. 1 hafta içinde bir iki günde bir, iki üç parça sümüksü yapılı dışkı çıkarabiliyorum. (Bu mukuslu yapılar aylardır geçmedi ve arttı.) 4-5 gün tuvalete çıkamadığımda ishal yapan bir çay içip su kıvamında çıkmak zorunda kalıyorum. 21 yaşındayım ve aile geçmişimde herhangi bir kanser ya da kalıtsal hastalık yok. Kanama yaşamadım. Beslenmemi düzenledim, lifli, abur cubursuz, yeşillikli ve gazsız ürünler tüketiyorum. Şimdi bir aylık ilaç kullanmamı söylediler ama benim hala korkularım var. Sizce ne yapmalıyım? Şimdiden sağolun.


Cevap (1)

Merhaba. Kabızlığınızın 6 aydır geçmemesi ve tedaviye rağmen iyileşmemeniz, endişe verici olabilir. Şikayetlerinizin altında yatan nedeni belirlemek için, tıbbi hikayenizin, belirtilerinizin ve muayene bulgularınızın dikkatlice değerlendilmesi gerekir. Kan testleri, dışkı testleri veya görüntüleme yöntemleri gibi bazı ek testler gerekebilir. Eğer doktorunuzun önerdiği ilaç tedavisi ile iyileşmediyseniz, doktorunuzla tekrar görüşmenizi ve başka bir tedavi seçeneği olup olmadığını sormanızı, ayrıca elinize gelen kitleden bahsetmenizi ve kolonoskopi yapılmasını da konuşmanızı  tavsiye ederim. 

 

Yeni Sorular


Kifoza bağlı şiddetli sırt ağrısı

Gizli Profil - 1 gün önce

Kifoza bağlı şiddetli sırt ağrısı

Saygıdeğer hocalarım, şiddetli sırt ağrısı ile gittiğim doktorda kifoz olabilecegi değerlendirilerek mr istendi. Sonucumu göstermem henüz mümkün olmadığı için değerli yorumlarınıza talibim. " TORAKAL VERTEBRA MRG KLİNİK: scheurman kifozu? TEKNİK: Aksiyal ve sagital FSE-T2, sagital FSE-T1 görüntüler elde olunmuştur. BULGULAR: Torakal kifoz korunmuştur. Vertebra korpus yükseklikleri ve intensiteleri doğaldır. İntervertebral diskler yer yer dejeneredir. Aksiyel imajlar devamlı alınmış olup disk hernisi net değerlendirilememekle birlikte aşikar bulgu saptanmadı. T12-L1 düzeyinde sağda nöral foramen düzeyinde sadece aksiyel imajlarda izlenen 7 mm çapında hiperintens görünüm izlenmiş kistik lezyon açısından anlamlı olabilir. Torakal spinal kord intensitesi ve genişliği doğaldır."


Baş dönmesi, dikkat dağınıklığı, ara sıra tansiyon yüksekliği

Mst79 - 1 gün önce

Baş dönmesi, dikkat dağınıklığı, ara sıra tansiyon yüksekliği

Merhabalar hocam, Görselde yer alan rapordaki bulgularımı yorumlama imkanınız var mı teşekkürler. Yaş 29. Baş dönmesi ve dikkat dağınıklığı, ara sıra tansiyon yüksekliği,


Orta derecede mitral ve hafif derecede triküspit yetersizliği

bymatematikci - 1 gün önce

Orta derecede mitral ve hafif derecede triküspit yetersizliği

Merhaba. Bugün tee oldum sonucum ise aşağıdadır. 1. Sol atrium anteroposterior çap 4.1 ölçüldü 2.Sol atriyal appendage de SEK, trombus izlenmedi 3. Mitral kapak miksomatöz yapıda, Multisegment prolapus izlendi ( barlow izlendi) 4. Mitral kapaktan sol atriuma renkli doppler ile orta ileri yetersizlik akımı saptandı. Pulmoner venlerde sistolik dalga> diastolik dalga normal parem izlendi 5. Aort kapak 3 küspisli yapıdadır. Aort kapaktan LOVT a renkli doppler ile yetersizlik akımı saptanmadı. 6. Pulmoner kapak yapısı normal olup, renkli doppler ile hafif yetersizlik akımı saptandı. Yetersizlik akımı üzerinden hesaplanan ortalama pulmoner arter basıncı 9+4 mmHg dir. 7. Triküspik kapak renkli doppler ile hafif yetersizlik akımı saptandı. Yetersizlik akımı üzerinden hesaplanan sistolik pulmoner arter basıncı 21+5 mmHg dir triküspik anulüsü 35 mm - IVC çapı 12mm ölçüldü. 8. IAS intakt olup renkli doppler ile geçiş izlenmedi. Sonuç - orta ileri derecede mitral yetersizliği -hafif derecede triküspik yetersizliği.


Efor testi sonucu

Nur12 - 1 gün önce

Efor testi sonucu

Sürekli tansiyonum düşüyordu. Kalp doktoruna gönderdiler. Efor testi yaptırdım. Sizce normal mi? 


Bağırsak ameliyatı olan damar yoluyla parental demir alabilir mi?

Gizli Profil - 1 gün önce

Bağırsak ameliyatı olan damar yoluyla parental demir alabilir mi?

72 yaşındaki hasta demir eksikliği yaşıyor, ferritin değeri 8. Bağırsak ameliyatı olduğu için damar yoluyla parental demir almasında bir sakınca var mı? (kilo 45 boy 145)