İki doz aşı olanlarda korona belirtileri nelerdir?

Adnan Sağır#Covid-19 - 2 yıl önce

İki doz aşı olanlarda korona belirtileri nelerdir?

Covid 19 a yakalnadım 10 ay önce. İki doz biontech aşısı da oldum. Üşüttüm galiba, burun akıntım var, hapşırıyorum, boğazımda hafif ağrı var. corona olmuş muyumdur?


Cevap (1)

Koronavirüs pandeminin ilk zamanlarında, hastalığın tipik belirtileri ateş, geçmeyen öksürük ve koku veya tat almada azalma ya da kayıp idi. Ancak uzmanlar, iki doz aşı olan kişilerde koronavirüs belirtilerinin daha değişik olduğunu bildirmekteler. İki doz koronavirüs aşısı olan ve koronavirüse yakalanan kişilerde yapılan araştırmalar sonucunda, bu kişilerde daha çok baş ağrısı, burun akıntısı, hapşırma ve boğaz ağrısı belirtileri görülmüştür. Yani siz de tekrardan koronavirüs hastalığına yakalanmış olabilirsiniz. Bu yüzden bir an önce test yaptırın.

İlgili Sorular


24 yaşındayım, nefes darlığı çekiyorum. Nedeni ne olabilir?

Furkan5711 - 1 yıl önce

24 yaşındayım, nefes darlığı çekiyorum. Nedeni ne olabilir?

Merhabalar. Ben İsmail 24 yaşımdayım. İnternette doğru nefesin diyafram nefesi olduğu ile ilgili bir yazı gördüm ve biraz araştırma yaptım. Diyaframı geliştirmek için 4 saniye nefes al 7 saniye tut ardından 8 saniyede nefesini ver şeklinde bir egzersiz gördüm ve uyguladım. Fakat sonrasında nefes darlığı çekmeye başladım. Daha önce de nefes darlığı ara ara oluyordu. Daha önce de nefes tutma egzersizleri yapmıştım- ama 2 ya da 3 gün sürüyordu en fazla daha sonra geçiyordu. Bu sefer ki daha şiddetli oldu. Aldığım nefes sanki yetmiyor adeta boğulacakmışım gibi bir his oluşturuyor. Sürekli derin nefes alma (bazen rahatlatmıyor), esneme (çoğunlukla esneyemiyorum), iç çekme isteği geliyor. Sanki artık nefes alma işlevi refleks olmaktan çıktı. Sürekli nefes aldığımın bilincindeyim. Uyurken bazen uykuyla uyanıklık arasında nefessiz kaldığımı hissediyorum ve yataktan nefes nefese doğruluyorum. Uyku kalitem düştü. Ben, bu durumun psikolojik kaynaklı olduğunu düşünerek sıkça derin nefes almamayı, solunumu normal seyrinde gerçekleştirmeyi denedim fakat bir kaç dakika sonra çene altında ve kollarda hafif karıncalanmalar ve hafif baş dönmesi oluştu. 2-3 sene önce hafif düzeyde ara ara ölüm korkusu, her an kötü bir şey yaşanacak korkusu, aklımı kaçıracağım korkusu gibi korkular yaşıyordum yani panik atağım vardı. O yüzden nefes problemimin psikolojik olduğunu düşündüm. Bebekken bronşit olduğum için de hastanede yatmışım bir etkisi var mı bilemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim, iyi günler.


Bebeklerde D vitamini kullanımı nasıl olmalı?

Burak - 1 yıl önce

Bebeklerde D vitamini kullanımı nasıl olmalı?

Bebeklerde d vitamini kullanımı nasıl olmalı? Yoksa vitamin almadan da vücut mekanizmaları bunu üretebiliyor mu? 1 aylık bebekte kaka rengi ne olduğunda endişe edilmeli?


Monosit, nörtofil ve lökosit değerlerim yüksek çıktı

Bilal tahir - 1 yıl önce

Monosit, nörtofil ve lökosit değerlerim yüksek çıktı

Merhaba ; 37 yaşındayım , saç dökülmesi şikayetimle dahiliyede tam kan sayımı , biyotin ,selenyum vitamin ve idrar testleri yapıldı. Tüm sonuçlar normal değerlerde. Fakat ; Monosit mutlak sayısı (MONO#) 1,05 0,19 - 0,77 10*3/uL Nötrofil mutlak sayısı (NEUT#) 8,51 1,82 - 7,42 10*3/uL Lökosit (WBC) 12,46 4,5 - 11 10*3/uL . Bu 3 sonucum referans dışı yüksek olduğu için doktorum 2 hafta sonra yeni bir tahlil istedi. Yardımcı olmanızı bilgilendirmenizi rica ederim


Regl düzensizliğim ve tiroid yüzünden hamile kalamıyorum.

gulsen01 - 1 yıl önce

Regl düzensizliğim ve tiroid yüzünden hamile kalamıyorum.

Tarih İşlem Adı Sonuç Sonuç Birimi Referans Değeri 26.12.2022 18:02 Serbest T4 1.27 ng/dL 0.93 - 1.71 26.12.2022 18:02 TSH 0.0417 mIU/L 0.50 - 5.10 Gebelikte 1.Trimester 0.33 - 4.59 26.12.2022 18:02 Serbest T3 3.18 ng/L 2.04 - 4.4 26.12.2022 12:13 Aspartat transaminaz (AST) 21 U/L < 32 26.12.2022 12:13 Alanin aminotransferaz (ALT) 11 U/L < 33 Bu test sonucu ne ifade ediyor yardımcı olur musunuz? Hamile kalmaya çalışıyorum, ama regl düzensizliğim ve tiroid yüzünden sıkıntı çekiyorum.


Kol, el ve ayak parmaklarında sivilceye benzer kızarıklıklar var.

Muhammetck7 - 1 yıl önce

Kol, el ve ayak parmaklarında sivilceye benzer kızarıklıklar var.

Hocam merhaba. Kol, el ve ayak parmaklarında ucu olmayan sivilceye benzer kızarıklık oluşuyor. Genellikle 1 günde kaybolup başka bir yerde tekrardan çıkıyor. Sebepleri ne olabilir?


Üç gündür duphaston kullanıyorum ama reglim biraz geldi.

Gizli Profil - 1 yıl önce

Üç gündür duphaston kullanıyorum ama reglim biraz geldi.

Üç gündür duphaston kullanıyorum ama reglim biraz geldi. Primolut kullansam yarından itibaren kesilir mi ve herhangi bir sorun oluşur mu ?


Sağ koltuk altımda değişik renklerde  doğum lekeleri var.

Gizli Profil - 1 yıl önce

Sağ koltuk altımda değişik renklerde doğum lekeleri var.

Merhaba, 21 yaşında bir kadınım. Doğuştan beri sağ koltuk altımda değişik renklerde (yeşil, mor) doğum lekeleri var. Doktorlar doğum lekesi demiş ama orada iç tarafta bir şişlik var dokununca hissediyorum. Küçükken bazen -özellikle terleyince- gün boyu acırdı ve şişliği daha net hissederdim. Şimdi sadece dokununca sızlıyor ve iç tarafında o şişlik hâlâ var. Ne olduğunu çözemedim, bu normal mi?


Sivilcelerden kurtulmak için hangi doktora gidilmeli?

arslanalp111 - 1 yıl önce

Sivilcelerden kurtulmak için hangi doktora gidilmeli?

Sivilcelerden kurtulmak için hangi doktora gidilmelidir?


Uyku bozukluğu mide yanması yapar mı?

arslanalp111 - 1 yıl önce

Uyku bozukluğu mide yanması yapar mı?

Uyku bozukluğunda mide yanması yaşıyorum. Bu normal midir??


PKOS hastasıyım.

Gizli Profil - 1 yıl önce

PKOS hastasıyım.

Merhablar, Ben pkos hastasıyım. Ultrasonda yumurtalıklarım sağlıklı görünüyor ve hormon değerlerim uygun aralıkta. Bu ay adet görmediğim için doktor duphaston ve yazz adlı doğum kontrol hapını yazdı. Merak ettiğim duphaston ilacını adet görünce bırakmalı mıyım, yoksa adet günleri de mi devam etmeliyim? Bir de neden iki kutu duphaston yazdığını anlayamadım Eczane çalışanlar da yardımcı olamadı, kafam çok karışık cevaplarsanız çok sevinirim... Teşekkürler.


Yeni Sorular


Gebeliğin 8. haftasında kordon dolanması mümkün mü?

Ftm - 1 gün önce

Gebeliğin 8. haftasında kordon dolanması mümkün mü?

2017 yılında ilk gebeliğim sağlıklı sonuçlandı. 7 yaşında bir kızım var. 2023 Eylül aynıda hamile kaldım. İdrar yollarında bakteri vardı. 6 haftalıkken Gebelik sağlıksız oluştu diye kürtaj ile bebek alındı. 3 ay sonra ilk denememde tekrar hamile kaldım. Sağlıklı ilerledi gebelik. Gen testi 12. Haftada ayrıntılı ultrason herşey yapıldı ve sağlıklıydı. İki hafta önce 19. Haftada rutin kontrol sırasında bebeğin kalbinin durduğunu öğrendim. Sancı ile düşürüp kürtaj ile temizlediler. Düştükten sonra kordon dolandığını söylediler. 18. Haftada kalbi durmuş. 18. Haftada böyle birşey mümkün mü yani tesadüf mü araştırlması gereken bir sorun var mı? Çok korkuyorum tekrar olursa diye. Tekrar ne zaman denemeliyim. Patoloji raporunda da bir şey yoktu bu arada. Bu neden olmuş olabilir. Tekrarlayan düşük mü bu ihtimal azalıyor mu tekrar bir bebek için cevaplarsanız çok sevinirim teşekkürler


Uyuz tedavisinde kaç gün rapor verilir?

Anonimbirisi - 1 gün önce

Uyuz tedavisinde kaç gün rapor verilir?

Merhabalar. Yaklaşık 4 hafta önce kaşıntılar başladı ve geçen hafta doktora gitmemle uyuz teşhisi kondu. Anlatıldığı gibi ilk iki gün banyo sonrası losyonu sürdüm ve şimdi ise diğer haftayı bekliyorum. Kaşıntılar az da olsa devam ediyor, bu normal midir ? Bir diğer sorum ise, ben gıda sektöründe çalışıyorum, çalıştığımız yerde yüzlerce kişi var, ve doktor tarafından sadece bir gün rapor verildi. Daha fazla veremeyeceğini söyledi. Ben ne keyfi, ne de başka havadan sudan bir sebeple bunu bekliyorum. Ki çalıştığım yerde şu anda bu konuda evde tedavi olmamın uygun olacağını söylüyor. Normalde bu durumda bana uzun vadeli rapor verilmesi gerekmez mi ? İşi mi düşüneyim, hastalığı mı düşüneyim derken iyice strese girdim, cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.


Bel kayması ameliyatı

Gizli Profil - 1 hafta önce

Bel kayması ameliyatı

Bel kayması teşhisi konuldu. Ameliyat olmamı söylediler. Ameliyat olmada kararsızım. MR ve BT sonuçları ektedir.


Boyun ultrasonografi sonucu

kbayraktar24@gmail.com - 1 hafta önce

Boyun ultrasonografi sonucu

Eşim 46 yaşında, 168 cm boy ve 65 kilo Hocam. Boyun ultrason sonucu aşağıdadır. Anlayamadık yorumlayabilir misiniz ve ne yapmalıyız ? BOYUN ULTRASONOGRAFİ İNCELEMESİ: Tiroid bezi boyutları normaldir. Her iki lob parankimi homojendir. Her iki tiroid bezinde büyüğü solda 7x4 mm ebatlatında izo-hipoekoik solid nodül izlenmiştir. Her iki parotis bezinde büyüğü sol parotis parankimi içeriisnde 6x4 mm ebatında reaktif özellikte birkaç adet lenf nodu izlenmiştir. Her iki parotis bezi doğal görünümde olup parankimleri homojendir. Her iki submandibüler bez doğal görünümde olup parankimleri homojendir. Sağ servikal zincirde büyüğü 17x6 mm boyutunda, sol servikal zincirde büyüğü 12x4 mm boyutunda ekojen hilusu küçülmüş korteksi diffüz kalınlaşmış reaktif özelikte lenf nodları mevcuttur.


Mide ve bağırsak bölgesinde dinmek bilmeyen bir gurultu

Swisss - 1 hafta önce

Mide ve bağırsak bölgesinde dinmek bilmeyen bir gurultu

Merhabalar hocam. Gastrit, reflü ve ülser başlangıcı teşhisim var yaklaşık 5 yıldır. Son 5-6 aydır mide ve bağırsak bölgemde hiç dinmek bilmeyen bir gurultu hâli hakim. Açlık ve tokluk hissim yok. Ailem ne zaman yemek yerse ben de yiyorum. Yemek yedikten 5-10 dakika sonra tuvalet ihtiyacım oluyor. İhtiyacımı gidersem bile yine açlık hissedemiyorum. Gaz ve şiskinlik de mevcut. Sanki midem davul gibi. Su içtiğim zaman gurultularım artıyor. Yaklaşık 1 aydır su içmiyorum. Su ihtiyacımı çay ile gideriyorum. O kadar ileri bi durumdaki hocam iş hayatımı etkiler oldu. Gün içerisinde söylemek gerekirse 15-20 kere tuvalet giderme ihtiyacı hissi geliyor ve gidiyor. Tamamen sindirim sistemimin kontrolünü kaybetmiş durumdayım. Bana yardımcı olabilir misiniz? Bir teşhiste bulunabilir misiniz? Herşey için çok teşekkürler hocam.