Kemik iliği ödemi teşhisi kondu.

Merhaba. Yaşım 33. Kemik iliği ödemi teşhisi kondu. Lakin geçmiyor. Altta yatan bir sebep olup olmadığını öğrenmek için ramotolojiye de gittim, fakat tahlillerim temiz çıktı, lakin geçmiyor.3 ortopedist gezdim, gözle görünür bir sonuç elde edemedim. Sol koksofemoral eklem ilişkisi normaldir. Eklemi olușturan asetabulum ve femur kemik yüzeyleri normaldir. Sol femur baş bölümünden boyun bölümüne doğru uzanmış şiddetli kemik iliği ödemi izlenmiştir. Sol koksofemoral eklem aralığında minimal sıvı izlendi. Femur başının konturları düzgündür. Tanımlanan bulgular öncelikle geçici kalça osteoporozu lehinedir. Avasküler nekroz açısından takibi yapılan olgunun 21.09.2023 tarihli MRG tetkiki ile mukayesesinde radyolojik açıdan manalı değişiklik saptanmamıştır. Klinik ile beraber yorumlanmalıdır. Sol femur boynu inferior bölümünde korteksten medullaya doğru uzanmış 15x9 mm boyutlarında sklerotik lezyon izlenmiştir. İnceleme alanına giren diğer kemiklerin morfolojisi ve sinyal özellikleri doğaldır. Görüntü alanına dahil olan pelvik müsküler yapıların sinyal intensiteleri ve morfolojileri normaldir. Subkutan yapılar normaldir.


Cevap (1)

Merhabalar. Kemik iliği ödemi nedeni tam olarak bilinmeyen bir durumdur. Geçici osteoproz (kemik erimesi), kalçanın geçici osteoporozu, geçici migratuar osteoporoz gibi isimlerle de bilinir. En sık kalça ekleminde olmak üzere diz ve ayak bileği gibi yük binen eklemlere yakın kemiklerde görülür. Özellikle gebeliğin son dönemindeki kadınlarda da sık görülür. Genellikle kendi kendini sınırlayan ilerleyici olmayan klinik bir durumdur. Kemik iliği ödemi, çoğunlukla iyi seyirlidir. Nadiren cerrahi tedaviye gereksinim duyulur. Tedavide amaç ağrının azaltılması ve etkilenen tarafın istirahat ettirilmesidir.

Sen de kendi sorunu sor...

Yeni Sorular


Toplamda üç defa BT çekilmesi kanser yüzdesini çok artırır mı?

Soru sordu, - 1 hafta önce

Toplamda üç defa BT çekilmesi kanser yüzdesini çok artırır mı?

Merhabalar kolay gelsin. 30 yaşındayım tüm abdomen BT ilaçlı çekildim , çekim esnasında ilaç damar yoluna değil cilt altına gitti müdahale edilip tekrar çekim yapıldı, bundan 1 hafta sonrada toraks BT çektirdim. Sormak istediğim tüm abdomen BT işlemindeki durumdan dolayı ben toplamda 3 defa BT çekilmiş mi sayılırım, eğer öyleyse çok aşırı çekim yapılmış sayılır mı radyasyon değerlerinide ekliyorum 2 çekiminde, bu işlemler kanser yüzdesini çok arttırır mı acaba?  kafama çok takıldı. Psikolojim bozuldu. Şimdiden teşekkür ederim.


Tüm abdomen BT ve toraks BT kanser riski yaratır mı?

Soru sordu, - 2 hafta önce

Tüm abdomen BT ve toraks BT kanser riski yaratır mı?

Hocam merhabalar. Ben tüm abdomen BT ilaçlı ve toraks BT çektirdim 1 hafta içinde. 30 yaşındayım, yüksek radyasyon almaktan korkuyorum ve tüm abdomen raporunda dlp değerleri çok yüksek olabilir mi? Tabi çok bilgim yok ama sanırım radyasyon dlp değeri ile alakalı. Size danışmak istedim, kanser açısından risk teşkil edermi çok acaba? 


Kız kardeşim 3 aydır uyuyamıyor.

Soru sordu, - 2 hafta önce

Kız kardeşim 3 aydır uyuyamıyor.

Benim bir kız kardeşim var. Bu üç aydır uyuyamıyor. Artık ne yapacağımızı şaşırdık.


Kanser hastasına fitoterapi önerir misiniz?

Soru sordu, - 3 hafta önce

Kanser hastasına fitoterapi önerir misiniz?

Merhaba. Kanser hastasına fitoterapi önerir misiniz?


Terminal ileumda ve çıkan kolonda submukozal yağ infiltrasyonu

Soru sordu, - 3 hafta önce

Terminal ileumda ve çıkan kolonda submukozal yağ infiltrasyonu

Terminal ileumda ve çıkan kolonda submukozal yağ infiltrasyonu izlemiştir. Ne demek?