Lösemi riskim mi var?

Lösemi riskim mi var? Sonuçlardan sonra çok endişelendim.


Cevap (1)

WBC (beyaz kan hücresi) sayınız 12.9, normal referans aralığının (4.5-11.0 x 10^9/L) biraz üzerindedir. Bu yüksek WBC değeri, lösemi dahil olmak üzere çeşitli durumların bir belirtisi olabilir. Ancak, tek başına yüksek WBC sayısı lösemi tanısı koymak için yeterli değildir. Diğer kan hücresi sayıları (kırmızı kan hücreleri, trombositler vb.) ve farklılaşması (nötrofil, lenfosit vb.) da önemlidir. Yorgunluk, halsizlik, ateş, kilo kaybı, kolay morarma veya kanama gibi belirtiler lösemi veya diğer hastalıkların habercisi olabilir. Ailede lösemi öyküsü, radyasyona maruz kalma, bazı kimyasallara maruz kalma gibi faktörler lösemi riskini artırabilir. Sadece bu değerlere göre endişelenmenizi gerektirecek bir durum yok. Yüksek WBC sayısı her zaman lösemi anlamına gelmez. Enfeksiyonlar, iltihaplanma ve diğer durumlar da WBC sayısını yükseltebilir. 10-15 gün sonra tekrar bir tahlil yaptırın. Endişeniz devam ederse bir doktora gidin.

 

İlgili Sorular


Kahve telvesi yemek zararlı mı?

ozkan20 - 2 yıl önce

Kahve telvesi yemek zararlı mı?

Sık kahve içen biriyim. Türk kahvesini günde 3-4 fincan içiyorum. Özellikle dibindeki telveyi yemek çok hoşuma gidiyor. Bu zararlı mıdır? Teşekkürler.


Karnımın sol alt kısmında ağrı var. Prostat olabilir mi?

BARIŞ ERTAN - 1 yıl önce

Karnımın sol alt kısmında ağrı var. Prostat olabilir mi?

Merhaba, 17 senedir Kamerun/Afrika'da yaşamakta ve yılda bir kaç kere kısa süreli olarak Türkiye'ye gelmekteyim. Türkiye'ye gelişlerimde senede bir kere komple check-up yaptırırım. 78 yaşındayım ve oldukça sağlıklıyım. Check-up sonuçlarımda prostat büyümesi (120 ml.) dışında kayda değer olumsuz bir bulgu yok. Gerek idrar, gerekse dışkılamam normal devam ediyor. Gecede idrara en fazla iki kere kalkıyorum ve normal sayılabilecek bir debide yapıyorum. Gün içinde de 4-5 kere idrara çıkıyorum. Son günlerde sol alt batında beni rahatsız eden ama şiddetli olmayan bir ağrı var. Bunun prostatla bir ilgisi olabilir mi? Safra kesem opere, probiyotik aldığım için bağırsaklarımla önceden olan sorunlarım da ortadan kalktı. Saygılarımla


Göz çizdirme ameliyatı için ne önerirsiniz?

UmutcanYilmaz - 1 yıl önce

Göz çizdirme ameliyatı için ne önerirsiniz?

Merhaba, 2 yaşımdan beri belirli sebeplerden dolayı göz doktorlarına giden 22 yaşında bir bireyim. 2 yaşımdan beri aynı hastanede olan aynı doktora yıl yıl düzenli olarak gidiyorum. Miyop, astigmat ve hipermetrop toplamı sol gözüm yaklaşık 6 numara ve sağ gözüm genetik göz tembelliği nedeniyle 8 numara. Halk dili ile göz çizdirmek için hastaneye randevu aldım. Doktor gözümü inceledikten sonra argon lazeriyle retina kalınlaştırdıktan sonra i-lasik yöntemi ile ameliyata uygun olduğumu ön gördü. Ancak benim aklıma takılan birkaç soru var: 1- Retinam ince iken argon lazeri ile kalınlaştırdıktan sonra i-Lasik yöntemi nasıl uygun görüldü? 2- Genelde lasik yöntemlerinde uzun süreli veya kronik ışık saçılması, hareli görme, göz kuruluğu gibi sorunlar bulunuyor ve araştırdığım kadarıyla bu tür komplike durumları yaşayan kişilerin sayısı bir hayli fazla. Bu durum benim gibi gözü hassas kişiler için ne kadar sorun yaratabilir? 3- Relex Smile gibi yeni teknoloji ürünleri bana daha uygun gibi gözüküyor, bu yöntemi mi tercih etmeliyim? Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.


Yeni Sorular


Sol testis ağrısı sonrası aniden ortaya çıkan sertleşme sorunu

Onur - 2 saat önce

Sol testis ağrısı sonrası aniden ortaya çıkan sertleşme sorunu

Hocam bir kaç aydır sol testisimde bir ağrı var da, bulunduğum yerde muayene oldum. Ultrason falan çekildim, temiz çıktı hepsi. Antibiyotik, ağrı kesici falan verdi. Kullandım biraz hafifledi, sadece ağrı geçmedi. Sertleşme sorunu, isteksizlik de var, aniden o ağrıdan sonra oldu oda tam olarak geçmedi sanki. Ne önerirsiniz? 


İki HIV testi arasındaki sonuç neden farklı?

Mustafa - 5 saat önce

İki HIV testi arasındaki sonuç neden farklı?

Dosyalar bölümüne atıgım ilk testim temastan 52. gün sonra sonucu 0,16 negatif sonrasında 90. günde yaptırdığım test ise 0,284 negatif. Ama bu iki test biri 0,16 diğeri 0,284 bunun nedeni nedir❓️ **Bir de son yapılan hiv testi yani 0,284 olan test 90.günde yaptım yeterli midir ? **0,284 olan testim sınır damı? yoksa normal deger mi❓️❓️ VE 90. NEGATİF GELEN SONUCUN SONRASINDA POSİTİFE DÖNME OLASILIGI YÜKSEK Mİ YA DA DÖNER Mİ❓️❓️ Bir de dosyalar bölümüne atıgım hiv, sifiliz, hepatit testleri nasıl❓️ **bir de cinsel iliski olmadan sadece partnerimin makat vajinasına parmak girip çıkma seklinde hiv bulaşır mı? NOT...Parmağımda derin yara vs kanama yoktu.... ❗️❗️BİDE YAPTIRDIGIM TESTLER 4.NESİL TEST DEYİL BÜYÜK İHTİMAL HOCAM YA 1. YA 2. YA DA 3. NESİL. SONUC OLARAK testlerim yeterli mi, konuyu kapata bilirmiyim..❓️❓️❓️


HIV testi negatifse daha sonra pozitife döner mi?

Mustafa - 8 saat önce

HIV testi negatifse daha sonra pozitife döner mi?

İlk testim temastan 52. gün sonra sonucu 0,16 negatif sonrasında 90. günde yaptırdıgım test ise 0,284 negatif . Ama bu iki test biri 0,16 diğeri 0,284. Bunun nedeni nedir? Birde son yapılan hiv testi yani 0,284 olan test 90. günde yaptım yeterli midir bu? VE 90. NEGATİF GELEN SONUCUN SONRASINDA POSİTİFE DÖNME OLASILIGI YÜKSEK Mİ YA DA DÖNERMİ? 


15 gündür geçmeyen bir öksürük

Elifnazkurul03 - 8 saat önce

15 gündür geçmeyen bir öksürük

Merhaba hocam. Bende 15 gündür geçmeyen bir öksürük vardı. Acile başvurdum ve akciğerlerimin kötü olduğu ve zatüreye çevirmek üzere olduğu söylendi, fakat başka bir doktora gösterdimizde çok iyi olduğunu sıkıntı olmadığı söylendi. Siz bu akciğer röntgenine bakarak nasıl yorum yaparsınız? Şimdiden teşekkür ederim.


Özafagusta mantar plağı ve birinci derece hiatal herni.

Emre atik - 20 saat önce

Özafagusta mantar plağı ve birinci derece hiatal herni.

Merhaba ü. 2 senedir mide bulantısı var, özelikle sabahları oluyor. Kahvaltıdan sonra midem çamurlaşıyor adeta. Gittmediğim doktor kalmadı. Endoskopi oldum. Sonuç: Hastaya bilgi verildi. Onam alındı. Özefagus 1.,2. kısmı normal görüldü. 3. kısım da mantar plakları görüldü. 1. derece hiatal herni izlendi. Mide kardia fundus ve korpus normal görüldü, antrum tuz biber gorünümlü mide hiperemik şekilde. Biyopsi alındı. Pilor normal. Duedonum 1 ve 2 kısm normal görüldü. Bunun yüzünden dışarı çıkamıyorum, hiç kusma olmadı ama rahatsız ediyor. Yemek yerken hep bir geğirme isteği geliyor bir sürü ilaç kullandım geçmedi. Sizce ne olabilir? Endoskopi sonucunu ekledim, dosyalar kısmına.