
Soru sordu, #Bağışıklık - 10 ay önce
Malpoze diş
Merhaba, Benim yamuk çıkan yirmilik dişim aşırı bağışıklık tepkisine yol açtı, ilk çıkmaya başladığında idrar yaptıktan sonra damlama ve koyu renkli idrara neden oldu, o bölgede çiğ köfte yerken lavaş diş etime yapıştı ve ağrıya neden oldu tabi bir kaç güne düzeldi, semptomların ise dişten kaynaklandığını anlamadım tabi ama daha sonra yirmilik iyice çıktınca semptomlar kötüleşti, idrar sıklığında artış, şeffaf renkli idrar, bağırsaklarda gaz, ince ishalimsi garip kokulu dışkı, ciltte döküntüler ve birazda anksiyete yaşmaya başladım sonra bunların nedenlerini iyice araştırırken fotoğraflarda yirmilik dişimin bulunduğunu yanağımın belirgin şekilde şiş olduğunu fark ettim, yaşadığım belirtilerin o yirmilik diş bölgesine temas etmemle kötüleştiğinide fark edince sorunun nedenini anladım, araştırma hastanesine gittim, fakulte bana malpoze diş teşhisi koydu ve yirmilik dişimi çekti, ben hemen sonrasında sonrasında düzelmedim ama yara kemikle dolmaya başladıkça semptomlarımda düzelmeler oldu, tabi ilk yanakla temas eden üst kısım kapandı ve alt taraf daha kapanmadığından hastalığın belirtiler bir iyice iyiye gidiyordu ama dilimle kapanmayan kısma temas edince yada geceleri yirmilik diş yarasının üstüne yatınca kötüleşiyordu, bu yaşadığım idrar sorununda vücudun su tutması olduğunu anladım tabi bir iyiye gidip bir kötüleşince kalbimde ritim bozukluklarına vs neden oldu, şuan tuzlu su ile idare edip yaranın kapanmasını bekliyorum ne yapmam lazım? 15 ay oldu yara hâla tam kapanmadı.
Cevap (1)
Merhaba. Geçmiş olsun. Yirmilik dişinizin yol açtığı problemler bir dizi farklı sağlık sorununlarına neden gibi görünüyor. Malpoze diş, normal pozisyonunda olmayan, çene kemiği içinde gömülü kalmış veya yanlış yönde sürmüş dişler için kullanılan bir terimdir. Genellikle 20 yaş dişleri (yirmilik dişler) malpoze olma eğilimindedir. Acilen bir diş hekimine başvurmanızı öneririm. 15 aydır kapanmayan yaranın altında yatan bir neden olabilir. Diş hekiminiz yaranın neden iyileşmediğini belirleyerek uygun bir tedavi başlayabilir. Yaşadığınız idrar sorunları, bağırsak problemleri, cilt döküntüleri, kalp ritim bozuklukları için detaylı bir değerlendirme yapılması ve altta yatan başka bir neden olup olmadığının araştırılması gerekir. Bunun için öncelikle bir iç hastalıkları uzmanına gidin. Anksiyete sorununuz için bir psikolog veya psikiyatristten destek almak, bu süreci daha sağlıklı bir şekilde atlatmanıza yardımcı olabilir.
Sen de kendi sorunu sor...
Yeni Sorular

Soru sordu,
- 1 hafta önceToplamda üç defa BT çekilmesi kanser yüzdesini çok artırır mı?
Merhabalar kolay gelsin. 30 yaşındayım tüm abdomen BT ilaçlı çekildim , çekim esnasında ilaç damar yoluna değil cilt altına gitti müdahale edilip tekrar çekim yapıldı, bundan 1 hafta sonrada toraks BT çektirdim. Sormak istediğim tüm abdomen BT işlemindeki durumdan dolayı ben toplamda 3 defa BT çekilmiş mi sayılırım, eğer öyleyse çok aşırı çekim yapılmış sayılır mı radyasyon değerlerinide ekliyorum 2 çekiminde, bu işlemler kanser yüzdesini çok arttırır mı acaba? kafama çok takıldı. Psikolojim bozuldu. Şimdiden teşekkür ederim.

Soru sordu,
- 2 hafta önceTüm abdomen BT ve toraks BT kanser riski yaratır mı?
Hocam merhabalar. Ben tüm abdomen BT ilaçlı ve toraks BT çektirdim 1 hafta içinde. 30 yaşındayım, yüksek radyasyon almaktan korkuyorum ve tüm abdomen raporunda dlp değerleri çok yüksek olabilir mi? Tabi çok bilgim yok ama sanırım radyasyon dlp değeri ile alakalı. Size danışmak istedim, kanser açısından risk teşkil edermi çok acaba?

Soru sordu,
- 2 hafta önceKız kardeşim 3 aydır uyuyamıyor.
Benim bir kız kardeşim var. Bu üç aydır uyuyamıyor. Artık ne yapacağımızı şaşırdık.

Soru sordu,
- 3 hafta önceKanser hastasına fitoterapi önerir misiniz?
Merhaba. Kanser hastasına fitoterapi önerir misiniz?

Soru sordu,
- 3 hafta önceTerminal ileumda ve çıkan kolonda submukozal yağ infiltrasyonu
Terminal ileumda ve çıkan kolonda submukozal yağ infiltrasyonu izlemiştir. Ne demek?