
Soru sordu, #Çocuk Sağlığı - 1 yıl önce
Oğlum kreşe başladığımız tarihten beri her hafta hasta.
Oğlum 3 yasında. Kreşe başladığımız tarihten beri abartısız bir şekilde her hafta hasta. Pazartesi kreşe gönderiyoruz cuma günü hasta alıyoruz. 40 dereceyi bulan yüksek ateşleri oluyor. Her hafta doktordayız. En son gittiğimizde doktor kreşe ara verin hatta mümkünse bu sene hiç gitmesin dedi. Eşim de doktor. Fakat çok kararsız kaldık. Ne yapacağımızı şaşırdık. Benim oğlumda bağışıklık ile ilgili bir hastalık mı var? Neden diğer çocuklar kreş eğitimlerini normal bir şekilde alırken benim oğlum sürekli hasta oluyor? Her hafta geçirilen ateşli hastalık normal midir? Bu sene kreşe göndermedik tamam ama okula başladığında ne yapacağız? Okula mı göndermeyeceğiz? Çaresiz kaldık. 3 yaş 3 aylık. Boy 107 cm. Kilo 20. Önerilerinize ihtiyacımız var. Çok teşekkür ederiz.
Cevap (1)
Merhabalar. Her çocuğun gelişimi ve bağışıklık sistemi iğerinden farklıdır. Bu yüzden, çocuğunuzun durumunu diğer çocuklarla karşılaştırmamanız gerekir. Doktorunuzun kreşe ara verme veya bu sene hiç gitmeme önerisini dikkate almanızı öneririm.
Oğlunuzun diğer çocuklara göre daha kolay hastalanıyor olmasının nedeni bağışıklık sisteminin daha zayıf olması olabilir. Doktorunuz, bağışıklık sistemini değerlendirmesi ve güçlendirmeye yardımcı olacak bazı tedaviler önerebilir.
Oğlunuz kreş ortamında çok miktarda bulunan farklı virüs ve bakterilere maruz kalıyor olabilir. Kreşin hijyen kurallarına uyup uymadığını ve diğer çocukların hasta olup olmadığını kontrol etmeniz önemlidir.
Oğlunuzda alerjik bünye varsa, bu da hastalanmasına neden olabilir. Doktorunuz, alerji testi yaparak alerjinin olup olmadığını anlayabilir.
Size tavsiyem; doktorunuzla sürekli iletişim halinde olmanız ve oğlunuzun sağlık durumunu takip etmeniz, bağışıklık sistemini güçlendirmek için sağlıklı beslenmesini sağlamanız ve yeterli uyku almasını sağlamanız, kreşin hijyen kurallarına uyup uymadığını kontrol etmeniz ve kreş yönetimiyle iletişime geçerek gerekli önlemlerin alınmasını sağlamanızdır. Ayrıca doktorunuzun önerisi doğrultusunda kreşe ara vermeyi veya bu sene hiç gitmemeyi de düşünebilirsiniz. Yine kreşe alternatif olarak evde eğitim veya oyun grupları gibi seçenekleri de değerlendirebilirsiniz.
Oğlunuz okula başlama yaşına geldiğinde, muhtemelen bağışıklık sistemi daha da güçlenmiş olacaktır. Okula başlamadan önce doktorunuzla tekrar görüşerek oğlunuzun okula hazır olup olmadığını değerlendirmesini isteyebilirsiniz.
İlgili Sorular

Soru sordu,
- 2 yıl önceErken boşalma sorunum var
Merhaba. Eşimle cinsel ilişkiye girdiğimde sadece 1 dk sürüyor sadece erken boşalıyorum bununla beraber eşim korunmadığı için içine boşalmamak için penisimi çekip elimle boşaldığım zaman yandım prostatit azıyor hocam. İdrar sonrası yanma başlıyor birkaç gündür testislerde biraz ağrı var gibi geliyor ayrıca testislerde damarların bir iki tanesi simsiyah 7 yıl önce bir üroloji doktoruna gittim. Makattan muayene etti kronik prostatit dedi tedavi verdi cipro isimli bir antibiyotik sadece bunu verdi 5 yıl önce araştırma hastanesinde bir profa gittim idrar sonrası yanmam olduğunu söyledim bununla yaşamayı öğreneceksin dedi aynı ilaçları verdi kan idrar tahlili yaptı sıkıntımın psikolojik olduğunu söyledi Lustral diye bir ilaç verdi 15 gün kullandım o da beni aptal gibi yaptı hocam siz ne önerirsiniz?

Soru sordu,
- 2 yıl önceÖksürürken idrar ve gece idrar kaçırıyorum
Sayın hocam, 38 yaşındayım ben, yaklaşık 10 seneden beri idrar kaçırma sıkıntısı çekiyorum. Daha önceki seneler sadece öksürürken hapşururken ufak tefek bu sıkıntıları yaşarken zaman geçtikçe artmaya başladı. Önceden gece gündüz ufak tefek bu sıkıntıları yaşarken artık sadece geceleri çok fazla idrar kaçırmaya başladım. İdrar kaçırmadığım gece çok az olmaya başladı diyebilirim korkudan uyuyamaz hale geldim. Misafirliğe gidemez oldum. Birçok ilaç kullandım Betmiga ve Vesicare isimli ilaçlar gibi ancak bir süre fayda görebildim. Son 1 aydır artık iyice hayat kalitem bozuldu. Sizce ne yapmalıyım hocam lütfen yardımcı olun?
Sen de kendi sorunu sor...
Yeni Sorular

Soru sordu,
- 1 hafta önceToplamda üç defa BT çekilmesi kanser yüzdesini çok artırır mı?
Merhabalar kolay gelsin. 30 yaşındayım tüm abdomen BT ilaçlı çekildim , çekim esnasında ilaç damar yoluna değil cilt altına gitti müdahale edilip tekrar çekim yapıldı, bundan 1 hafta sonrada toraks BT çektirdim. Sormak istediğim tüm abdomen BT işlemindeki durumdan dolayı ben toplamda 3 defa BT çekilmiş mi sayılırım, eğer öyleyse çok aşırı çekim yapılmış sayılır mı radyasyon değerlerinide ekliyorum 2 çekiminde, bu işlemler kanser yüzdesini çok arttırır mı acaba? kafama çok takıldı. Psikolojim bozuldu. Şimdiden teşekkür ederim.

Soru sordu,
- 2 hafta önceTüm abdomen BT ve toraks BT kanser riski yaratır mı?
Hocam merhabalar. Ben tüm abdomen BT ilaçlı ve toraks BT çektirdim 1 hafta içinde. 30 yaşındayım, yüksek radyasyon almaktan korkuyorum ve tüm abdomen raporunda dlp değerleri çok yüksek olabilir mi? Tabi çok bilgim yok ama sanırım radyasyon dlp değeri ile alakalı. Size danışmak istedim, kanser açısından risk teşkil edermi çok acaba?

Soru sordu,
- 2 hafta önceKız kardeşim 3 aydır uyuyamıyor.
Benim bir kız kardeşim var. Bu üç aydır uyuyamıyor. Artık ne yapacağımızı şaşırdık.

Soru sordu,
- 3 hafta önceKanser hastasına fitoterapi önerir misiniz?
Merhaba. Kanser hastasına fitoterapi önerir misiniz?

Soru sordu,
- 3 hafta önceTerminal ileumda ve çıkan kolonda submukozal yağ infiltrasyonu
Terminal ileumda ve çıkan kolonda submukozal yağ infiltrasyonu izlemiştir. Ne demek?