Reglin 5. günü boşalma olmadan bir ilişki yaşadım ve bu ilk ilişkim idi. İlişkiden sonra 7.gün kahverengi bir akıntı geldi. 9.gün ise vajinada bir peçeteyi kaplayacak kadar kırmızı normal renkli kanama ve sonraki saatlerde kahverengi akıntı oldu. Daha önce idrar yolu iltihabı geçirmiş ve doktorlar tekrar bir iltihap yaşanmasının muhtemel olduğunu söylemişti. Hamile olma ihtimalim nedir? Eğer değilsem başka ne gibi bir hastalık olabilir?
Cevap (1)
Regl dönemindeki ilişkilerde, spermler vajina boyunca ilerleyerek rahim ağzına ulaşabilir. Ancak, rahim ağzının kapalı olması nedeniyle spermlerin rahim içine girmesi ve döllenmenin gerçekleşmesi oldukça düşük bir ihtimaldir. Bu nedenle, regl döneminde ilişkide bulunulsa dahi hamile kalma ihtimali oldukça düşüktür.
Sorunuzda regl döneminizin 5. gününde boşalma olmadan bir ilişki yaşadığınızı belirtmişsiniz. İlişkiden 7 gün sonra kahverengi bir akıntı, 9. gün ise bir peçeteyi kaplayacak kadar kırmızı normal renkli kanama ve sonraki saatlerde kahverengi akıntı olmuş. Kahverengi akıntının nedeni, yerleşme kanaması veya idrar yolu enfeksiyonu olabilir. Yerleşme kanaması, döllenme gerçekleştikten sonra, embriyo rahim duvarına tutunmaya çalışır. Bu süreçte, rahim duvarında ufak çaplı kanamalar olabilir. Bu kanamalar, genellikle kahverengi renklidir ve 1-2 gün sürer. İdrar yolu enfeksiyonu, idrar yaparken yanma, sık idrara çıkma, ağrı ve vajinal akıntı gibi belirtilere neden olabilir. Hamile olup olmadığınızı öğrenmek için, 14 gün sonra gebelik testi yapabilirsiniz. Eğer hamile değilseniz, kahverengi akıntının nedeninin belirlenmesi için bir kadın hastalıkları ve doğum doktoruna başvurmanız önerilir.
Sen de kendi sorunu sor...
Yeni Sorular
Soru sordu,
- 6 gün önceKoroner BT Anjiyografi Kanser Yapar Mı?
Merhaba; 37 yaşındayım. Yaklaşık 5 ay önce kafa kemiğimde ağrılı bir şişlik nedeniyle beyin BT çektirmiştim. Aldığım total doz 11 msv yazıyordu. Geçen hafta yoğun böbrek ağrılarımın devam etmesi ve usg de bunu açıklayan birşey olmaması üzerine kontrastlı tam batın çekildi, böbrek damarını daraltan bir plak bulundu. Böbrekte plak tespit edildiği ve ailemde kalp rahatsızlığı olduğu için 3 boyutlu koroner bt sanal anjiyo çekilmesine karar verildi ve kalp damarımda da plaklar bulundu. Bu tablo için yaşımın çok erken olduğu, malesef buna genetiğin neden olduğu söylendi. Şimdi ilaç tedavisine başlayacağım. Sorum şu, çekilen btlerimde çok değerli bulgular tespit edildi ancak, çok kısa sürelerde (6 ay içinde) çektirdiğim bt ler nedeniyle çok radyasyon dozu aldığımı düşünüyorum. Özellikle son çektirdiğim koroner anjiyo bt nin dozu daha fazla gibi. Google da yaptığım araştırmada bunun kanser ihtimalini ciddi artırabileceği şeklinde yazılar gördüm, bunu düşünmekten rahat uyuyamıyorum. Sorum şu, altta son ikisinin doz raporlarını yüklediğim bt tetkikleri gerçekten çok yüksek dozlar mı, beni ileride kanser yapma ihtimalleri yüksek mi. Bunun için ek önlemler alabilir miyim. Yoksa çok endişe etmemi gereken bir durum yok mu. (Ciğerimdeki nodül için daha önce de düşük doz ve normal birkaç kez bt geçmişim olmuştu). Bu işin doğrusunu uzmanında öğrenirsem çok sevinirim zira internette bilgi kirliliği çok fazla.
Soru sordu,
- 1 hafta önceDaha Önce İki Kere Pozitif Olan ANA Testi Negatif Olabilir Mi?
Iyi günler. Birşey sormak istiyorum. ANA testim iki kere pozitif çıkıp sonra negatif çıkabilir mi benim? İki kere pozitif çıkıp sonra negatif olabikir mi? Kafam çok karıştı.
Soru sordu,
- 1 hafta önceEklem ve Bacak Ağrıları Nedeniyle Yapılan Testlerin Sonuçları
Iyi günler. Benim.eklem ağrılarım ve bacaklarda ağrılar yüzünden yapılan testlerin sonuçları şöyledir
Soru sordu,
- 1 hafta önceAyak Tırnağında Siyah Leke
Hocam merhaba. Ayak tırnağımda böyle siyah bir leke fark ettim. Acaba mantar başlangıcı mı? Çünkü çıkmıyor. Emin olamadım.
Soru sordu,
- 1 ay önceHalsizlik, Yorgunluk, Bitkinlik ve Öksürük Neden Olur?
İyi günler. Halsizlik, yorgunluk ve bitkinlik ve çok öksürdüğüm için yaptırdım kan testleri ve röntgen sonuçlarını bana yorumlar mısınız?