
Soru sordu, #Boyun Fıtığı - 1 yıl önce
Servikal bölgede skolyoz deformitesi mevcuttur.
Servikal bölgede skolyoz deformitesi mevcuttur. Vertebraların korpus yükseklikleri ve sinyal intensiteleri normaldir. Servikal kord kalınlık ve sinyal intensitesi normaldir. Spinal kanal normal form ve genişliktedir. İntra spinal kitle lezyonu izlenmedi. Tüm intervertebral disklerde dejenerasyonla uyumlu T2 sinyal kayıpları mevcuttur. C2-3 seviyesinde diffüz anüler taşma izlendi. C3-4, C4-5 ve C5-6 seviyelerinde diffüz anüler taşma izlenmekte olup, C4-5 seviyeisnde kord indentedir. C6-7 seviyesinde ventral subaraknoid mesafeyi indente diffüz anüler taşma izlendi. Paravertebral yumuşak dokulara ait patoloji saptanmadı. MR raporum bir şekilde bir kaç yıl önce ki sonuç, fakat son 4-5 gündür ağrım çoğaldı. MR sonucuma göre ne yapmalım?
Cevap (1)
MR sonucunuza göre, servikal (boyun) bölgesinde dejeneratif disk hastalığı mevcuttur. Dejeneratif disk hastalığı, omurgalar arasındaki disklerinin zamanla yıpranması ve bozulması sonucu ortaya çıkar. Bu durum, omurgada ağrı, sertlik ve hareket kısıtlılığına neden olabilir. Son 4-5 gündür ağrınızın artması, dejeneratif disk hastalığınızın ilerlediğini veya şiddetlendiğini düşündürebilir.
Ağrınız çok şiddetliyse veya bu ağrı günlük yaşantınızı ciddi şekilde etkiliyorsa, bir beyin ve sinir cerrahisi doktoruna başvurmanız gerekir. Doktorunuz, muayene ve bazı tetkikler sonrası ağrınızın nedenini belirleyecek ve uygun tedavi konusunda size yardımcı olacaktır.
Ağrınızı azaltmak için aşağıdakileri uygulayabilirisiniz;
- Düzenli olarak egzersiz yapın. Egzersiz, omurganızı güçlendirmeye ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilir.
- Duruş bozukluğunuz varsa düzeltin ve doğru duruşunuzu koruyun. Doğru duruş, omurganızın üzerindeki baskıyı azaltmaya yardımcı olabilir.
- Ağır kaldırmayın. Ağır kaldırmak, omurganıza zarar verebilir.
- Sigara içmeyin. Sigara içmek, dejeneratif disk hastalığının ilerlemesine neden olabilir.
- Fazla kilolardan kurtulun. Fazla kilo, omurganıza daha fazla baskı uygulayabilir.
Sen de kendi sorunu sor...
Yeni Sorular

Soru sordu,
- 1 hafta önceToplamda üç defa BT çekilmesi kanser yüzdesini çok artırır mı?
Merhabalar kolay gelsin. 30 yaşındayım tüm abdomen BT ilaçlı çekildim , çekim esnasında ilaç damar yoluna değil cilt altına gitti müdahale edilip tekrar çekim yapıldı, bundan 1 hafta sonrada toraks BT çektirdim. Sormak istediğim tüm abdomen BT işlemindeki durumdan dolayı ben toplamda 3 defa BT çekilmiş mi sayılırım, eğer öyleyse çok aşırı çekim yapılmış sayılır mı radyasyon değerlerinide ekliyorum 2 çekiminde, bu işlemler kanser yüzdesini çok arttırır mı acaba? kafama çok takıldı. Psikolojim bozuldu. Şimdiden teşekkür ederim.

Soru sordu,
- 2 hafta önceTüm abdomen BT ve toraks BT kanser riski yaratır mı?
Hocam merhabalar. Ben tüm abdomen BT ilaçlı ve toraks BT çektirdim 1 hafta içinde. 30 yaşındayım, yüksek radyasyon almaktan korkuyorum ve tüm abdomen raporunda dlp değerleri çok yüksek olabilir mi? Tabi çok bilgim yok ama sanırım radyasyon dlp değeri ile alakalı. Size danışmak istedim, kanser açısından risk teşkil edermi çok acaba?

Soru sordu,
- 2 hafta önceKız kardeşim 3 aydır uyuyamıyor.
Benim bir kız kardeşim var. Bu üç aydır uyuyamıyor. Artık ne yapacağımızı şaşırdık.

Soru sordu,
- 3 hafta önceKanser hastasına fitoterapi önerir misiniz?
Merhaba. Kanser hastasına fitoterapi önerir misiniz?

Soru sordu,
- 3 hafta önceTerminal ileumda ve çıkan kolonda submukozal yağ infiltrasyonu
Terminal ileumda ve çıkan kolonda submukozal yağ infiltrasyonu izlemiştir. Ne demek?