Sürekli ek atımlarım oluyor, ne önerirsiniz?

Hocam merhaba. Ben 27 yaşında bir kadınım bekarım ve çalışmıyorum. 6 ay önce travma ile beraber ek atımla tanıştım soluğu hemen doktorda aldım tabi. EKG çekildi ultrason ile bakıldı kalbimin sağlıklı olduğu söylendi. Sonra kan tahlilleri yapıldı değerlerim normal çıktı. Ama ben o zamandan bu zamana hala ek atımları yaşıyorum genellikle dinlenirken oluyor. Geçen gün de bayır yukarı çıkarken pes peşe hissettim. Hareketsiz bir yaşamım var, burnum tıkalı çünkü sinüzitim var, burun tıkanıklığı ek atımla sebep olur mu? ve ek atımlardan çok korkuyorum. Bir tane bile olduğunda korkup aklım gün boyu kalbimde oluyor içimi ölüm korkusu kaplıyor huzursuz oluyorum bu da devamını getiriyor. Bir yerde ve birçok insanda magnezyum taurat glisinat içeriği kullananların iyileşme gösterdiğini duydum bunlara koenzim D3 de dahil q10 da dahil. Bende bunları kullanmalı mıyım? Bana ne önerirsiniz gerçekten artık çok korkuyorum. Çünkü bunları düşünürken uykuya daldığımda kesinlikle atak geçiriyorum korkudan kalbim hızlanıyor bu 1 dk falan sürüyor sakinleşiyorum. Hep korku diken üstündeyim panik bir yapım da var. Kalbimde bu ek atımları hissetmek istemiyorum hissettiğimde de zaten beni korkuya teşvik ediyor. Ne önerirsiniz hocam lütfen yardım edin. Spor bunları çözer mi?


Cevap (1)

Merhabalar. Ekstrasistol ya da 'ek atım', kalbin fazladan kasılması, fazladan atması demektir. Yani ekstrasistol, kalbin normal iki kasılması arasında oluşan fazladan olan bir kasılmadır. Bunun kalp ile ilgili ya da kali pile ilgili olmayan bir çok nedeni vardır. Yüksek tansiyon, damar sertliği, kalp kası iltihabı, romatizma, kansızlık, gebelik, guatr, KOAH, bağırsak şişkinliği, safrakesesi hastalıkları, mide rahatsızlıkları, kabızlık, solunum sistemi hastalıkları ve panik atak gibi durumlar ekstrasistole neden olabilir. Ayrıca stres, sigara, alkol, kafein, çay da ekstrasistol yapabilir. Panik atağınız olabilir.  Öncelikle bir kardiyoloji ve psikiyatri doktoruna gitmenizi tavsiye ederim.

İlgili Sorular


Yürüyünce nefes darlığı neden olur?

anaana - 2 yıl önce

Yürüyünce nefes darlığı neden olur?

Yürüyünce nefes darlığı oluyor. 5 yıl önce kalp krizi geçirmiştim. Stent koydular. Bir odadan diğerine geçtiğimde bile soluğum kabarıyor. Kontrollerimde EKO çekiliyor ve iyi olduğum söyleniyor. Ancak nefes darlığı oluyor biraz yürüdüğümde. Koronadan dolayı kontrole gidemedim. Kalp yetmezliği midir? Teşekkürler.


Yeni Sorular


Yaklaşık 1 yıl önce şiddetli baş ağrısı geçirdim.

mavi48 - 9 saat önce

Yaklaşık 1 yıl önce şiddetli baş ağrısı geçirdim.

Merhaba. Yaklaşık 1 yıl önce şiddetli baş ağrısı geçirdim. 3 ay sonra tekrar yeniledi. Bir gün belim çok ağrıdı, acilde iğne vurdurdum. Sonrasında beyin cerrahına gittim. Tomografi ve boyun filmi çekildi. Sinüzit ve boyun kaslarında gerilme çıktı, alvares sabah akşam iğne, jel ve ağrı kesici ilaç verdiler. Kullandım ama geçmedi. Sonra KBB ye gittim sinüzit için ilaçlar verdiler, geçmedi. Daha sonra başka bir beyin cerrahına gittim. MR çekildi. Korda bası tanısı koydular. Regapen 150 mg ilaç verdiler, kullandım ama faydası olmadı. Ayrıca başımda ağırlık hissi, denge, yürürken denge bozukluğu, yüzümde burunda ağrı, boynumda ensede ağrı, sağa sola çevirirken gerilme ve gelen sesler var ve çok ağrıyor. Ayrıca bacaklarıma vuran ağrı, baldır bölgelerinde özellikle sesimde değişiklik oldu. Konuşmamı etkiliyor. Bozulma başladı ve hareketlerimde kasılmalar yaşıyorum. Ellerimde beceriksizlik var. Sayın hocam tam olarak ne olmuş olabilir? Nasıl bir yol izlemeliyim? Teşekkür ederim.


2 gün önce birliktelik yaşadım.

Gizli Profil - 1 gün önce

2 gün önce birliktelik yaşadım.

2 gün önce birliktelik yaşadım. Akıntı ve hafif kan geldi. Bugün doktora gittim. Alttan müdahale etti. Mantar olmuşsun ve rahminde yara oluşmuş dedi. Ancak tahlil vs. yapmadı bu yüzden içim rahat etmedi. Eve geldiğimde kahverengi akıntım oldu. Tahlil yapmadığı için gebelikten vs . korkuyorum. Alttan müdahale ile bunu anlayabilir miydi? Ayrıca rahim ağzı kanseri vs korkutuyor da.


Babamın patoloji sonuçları hakkında yorum

ek22 - 1 gün önce

Babamın patoloji sonuçları hakkında yorum

Merhabalar. Babamın patoloji sonuçları aşağıdaki gibidir. Yorum ve tedavi olarak nasıl bir yol izlememiz gerekir. IMMUNHISTOKIMYASAL BULGULAR: ITF-I: Yamalı tarzda, zayıf (+). Napsin-A: (-) Sitokeratin 7: Kuvvetli (+) Sitokeraitn 20: (-) YORUM: Histomorfolojik ve immünhistokimyasal bulgular, hastanın radyolojik bulguları ile birlikte değerlendirildiğinde, hastada radyolojik olarak başka bir primer odak düşünülmüyor ise (üst gastrointesönal sistem, pankreatikobilyer sistem) fokal, zayıf derecede boyanma gösteren TTF-I pozitifliği göz önüne alındığında, olguda primer akciğer kökenli bir adenokarsinom metastazı varlığını ile uyumlu olabilir. Klinik ve radyolojik korelasyon önerilir. EK İMMÜNHİSTOKİMYASAL BULGULAR Merkezimizde yamalı tarzda zayıf (+) yanıt elde edilen TTF-I immünhistokimyasal antikoru dış merkezde tekrarlanmış; negatif yanıt elde edilmiştir, Pulmoner adenokarsinom metastazlarında nadiren de olsa ITF-I ve Napsin-A antikorlarında ekspresyon kaybı olabilmektedir. Tümörde morfolojik olarak nöroendokrin diferansiasyon izlenmemiştir, Klinik gereklilik halinde ek genetik inceleme önerilir.


Annemin biyopsi sonucunu değerlendirir misiniz ?

SILA AKYOL - 1 gün önce

Annemin biyopsi sonucunu değerlendirir misiniz ?

Hocam annemin biyopsi sonucu çıktı değerlendirir misiniz ? MAKROSKOBİK BULGULAR: Topluca 2 cc hacminde, kanamalı ve mukoid kıvamda küretaj materyali. Tamamı 1K işleme alındı. TANI: MUKUS, GLANDÜLER VE STROMAL FRAGMANLAR; UTERUS, KÜRETAJ


Baş dönmesi şikayeti ile nöroloji doktoruna gittim.

Gizli Profil - 1 gün önce

Baş dönmesi şikayeti ile nöroloji doktoruna gittim.

Merhaba. Baş dönmesi şikayeti ile nöroloji doktoruna gittim. MR çekildi. Raporu yorumlamamızı rica ederim. Bilateral periventriküler ak madde perikalozal alanda T2A ve FLAIR sinyal artışı mevcuttur. Her iki frontal lobta jukstakortikal yerleşimleri, bazıları ventriküle dik seyirli kısmen u fiber formasyonu oluşturan büyüğü sağ frontalde yaklaşık 10*5,5mm sol frontalde büyüğü 11*5 mm boyutlarında olmak üzere her iki frontal lobda dağınık yerleşimli çok sayıda T2A ve FLAIR hiperintes glikotik odak dikkati çekmektedir. Solda frontal lobda periventriküler alanda derin yerleşimli 9,5*7 mm boyutlarında T1A hafif hipointens benzer şekilde plak formasyonu dikkat çekmektedir. Olgunun MS başta olmak üzere demiyelinizan hastalıklar yönünden ayrıntılı klinik bulgular ile birlikte değerlendirilmesi ve ileri tetkiki önerilir. Kavum septum pellucidum et vergae varyasyonu görülmektedir. Vertekse yakın skalpte büyüğü 11mm çapında birkaç adet düzgün konturlu T1A ve T2A düşük sinyalli nodüler lezyon izlenmektedir.(yoğun içerikli kist? Fibrom?) Difüzyon MR incelemede patolojik difüzyon kısıtlanması saptanmamaktadır Nazofarenks hava kolonunu orta derede daraltan simetrik homojen lenfoid hiperplazi ile uyumlu yumuşak doku görülmektedir. Sağ maksiller sinüs bazalinde geniş mukus retansiyon kisti izlenmektedir.