Sadece yatarken veya koltuğa uzanmış haldeyken 2-3 günde bir aniden ateş basıyor, göğüste, ellerde özellikle. Kulaklarda zonklama oluyor. Kafam uyuşuyor. Kollarımda iğneleme oluyor. Özellikle kış aylarında bu sorunu yaşıyorum. Kolesterol, şeker değerlerim normal. Kemik erimem var. Sebebi nedir bu rahatsızlığımın?
Cevap (1)
Bahsettiğiniz bu belirtilerin birçok nedeni olabilir. Sadece kış aylarında ortaya çıkması, kolesterol ve şeker düzeyinizin normal olduğunu göz önüne alırsak, bu blirtiler aşağıdaki nedenlerden birine bağlı olabilir;
- Tiroid bezinin az çalışması (hipotiroidi): Tiroid bezi, metabolizmanızı kontrol eden bir organdır. Tiroid bezinin az çalışması (hipotiroidi), ateş basması, baş dönmesi, halsizlik, uyku hali, kilo alma gibi belirtilere neden olabilir.
- Migren: Migren, tekrarlayan, şiddetli baş ağrılarıyla kendini gösterir. Migren ataklarında, ateş basması, kulaklarda çınlama, iğnelenme, uyuşma gibi belirtiler de görülebilir.
- Nörolojik hastalıklar: Multipl skleroz (MS), Parkinson hastalığı, felç gibi bazı nörolojik hastalıklar da ateş basması, baş dönmesi, uyuşma, iğnelenme gibi belirtilere neden olabilir.
- Kronik yorgunluk sendromu: Nedeni tam olarak bilinmeyen, uzun süreli yorgunluk ile karakterize bir hastalıktır. Bu hastalıkta ateş basması, baş dönmesi, uyuşuma, iğnelenme gibi belirtiler de görülebilir.
- Kemoterapi tedavisi: Kemoterapi, kanser tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Kemoterapi, ateş basması, baş dönmesi, uyuşuma, iğnelenme gibi belirtilere neden olabilir.
- Psikosomatik hastalıklar: Psikosomatik hastalıklar, fiziksel belirtilerin psikolojik kökenli olduğu hastalıklardır. Bu hastalıklarda, kişinin ruhsal durumu, fiziksel sağlığını olumsuz yönde etkiler.
Kemik erimesi, yukarıda bahsedilen nedenlerden herhangi biri olma olasılığı düşüktür. Ancak, kemik erimesine bağlı olarak, özellikle kış aylarında, kan dolaşımında azalma olabilir. Bu da, ateş basması, baş dönmesi, uyuşuma, iğnelenme gibi belirtilere neden olabilir.
Size tavsiyem, en kısa zamanda bir doktora başvurmanız ve gerekli tetkikleri yaptırmanızdır. Doktorunuz, şiayetlerinizin nedenini araştıracak, sizi muayene edecek ve gerekli kan testleri, görüntüleme tetkiklerini isteyecektir.
Sen de kendi sorunu sor...
Yeni Sorular

Soru sordu,
- 1 hafta önceToplamda üç defa BT çekilmesi kanser yüzdesini çok artırır mı?
Merhabalar kolay gelsin. 30 yaşındayım tüm abdomen BT ilaçlı çekildim , çekim esnasında ilaç damar yoluna değil cilt altına gitti müdahale edilip tekrar çekim yapıldı, bundan 1 hafta sonrada toraks BT çektirdim. Sormak istediğim tüm abdomen BT işlemindeki durumdan dolayı ben toplamda 3 defa BT çekilmiş mi sayılırım, eğer öyleyse çok aşırı çekim yapılmış sayılır mı radyasyon değerlerinide ekliyorum 2 çekiminde, bu işlemler kanser yüzdesini çok arttırır mı acaba? kafama çok takıldı. Psikolojim bozuldu. Şimdiden teşekkür ederim.

Soru sordu,
- 2 hafta önceTüm abdomen BT ve toraks BT kanser riski yaratır mı?
Hocam merhabalar. Ben tüm abdomen BT ilaçlı ve toraks BT çektirdim 1 hafta içinde. 30 yaşındayım, yüksek radyasyon almaktan korkuyorum ve tüm abdomen raporunda dlp değerleri çok yüksek olabilir mi? Tabi çok bilgim yok ama sanırım radyasyon dlp değeri ile alakalı. Size danışmak istedim, kanser açısından risk teşkil edermi çok acaba?

Soru sordu,
- 2 hafta önceKız kardeşim 3 aydır uyuyamıyor.
Benim bir kız kardeşim var. Bu üç aydır uyuyamıyor. Artık ne yapacağımızı şaşırdık.

Soru sordu,
- 3 hafta önceKanser hastasına fitoterapi önerir misiniz?
Merhaba. Kanser hastasına fitoterapi önerir misiniz?

Soru sordu,
- 3 hafta önceTerminal ileumda ve çıkan kolonda submukozal yağ infiltrasyonu
Terminal ileumda ve çıkan kolonda submukozal yağ infiltrasyonu izlemiştir. Ne demek?