Yemek ve tatlı yedikten sonra yorgunluk ve uyku isteği geliyor.

Merhaba, benim yıllar önce insülinim 26,50 civarıydı. Açlık kan şekerim de şuan için 105. Bunun için herhangi bir ilaç kullanmadım. Uzun süre ayakta durduğum zaman bayılacak gibi oluyorum, halsiz hissediyorum. Gözlerim bulanık görmeye başlıyor, daha sonrasında kararıyor. Eğer bir yere oturmazsam veya uzanmazsam bu his geçmiyor. Ayrıca göbekten ve kalçadan kilo alıyorum genellikle. Yemek ve tatlı yedikten sonra yorgunluk ve uyku isteği geliyor. Ve çoğu zaman doymuyorum bundan dolayı çok yemek yiyorum .Sizce neden böyle oluyor? Yardımcı olursanız sevinirim


Cevap (1)

Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda yaşadığınız durumun birkaç farklı nedeni olabilir. Bunlar; 

  1. Gizli Şeker (Prediyabet/Tip 2 Diyabet): Gerek yıllar önce yüksek olan insülin değeriniz ve mevcut açlık kan şekeri seviyeniz, gizli şeker veya Tip 2 diyabet olasılığını akla getirmektedir. İnsülin direncinde vücudunuz insüline tam cevap veremez ve kan şekeri tam olarak kullanılamaz. Bu da yorgunluk, halsizlik, bulanık görme, kilo alma gibi belirtilere yol açabilir.

  2. Reaktif Hipoglisemi: Yemeklerden sonra yorgunluk ve uyku isteği, reaktif hipoglisemi adı verilen bir durumun belirtisi olabilir. Yemeklerden sonra kan şekeri hızlıca düşer ve bu da yorgunluk ve uyku haline neden olabilir.

  3. Hormonal Problemler: Tiroid hormonları, kortizol gibi hormonlardaki dengesizlikler de yorgunluk, halsizlik ve kilo alımına neden olabilir.

  4. Diğer Sebepler: Uyku apnesi, kansızlık, depresyon, kronik yorgunluk sendromu gibi durumlar da benzer belirtilerle ortaya çıkabilir.

Size önerim, en kısa sürede bir endokrinoloji uzmanına başvurarak detaylı bir muayene olmanızdır. Doktorunuz, kan şekeri, insülin direnci, tiroid hormonları ve diğer gerekli testleri yaptıracaktır. Ayrıca, sağlıklı ve dengeli beslenmeye özen gösterin. Şekerli ve işlenmiş gıdalardan uzak durun, posa içeriği yüksek besinler tüketin. Düzenli egzersiz yapın ve düzenli uyuyun.

 

Sen de kendi sorunu sor...

Yeni Sorular


Toplamda üç defa BT çekilmesi kanser yüzdesini çok artırır mı?

Soru sordu, - 1 hafta önce

Toplamda üç defa BT çekilmesi kanser yüzdesini çok artırır mı?

Merhabalar kolay gelsin. 30 yaşındayım tüm abdomen BT ilaçlı çekildim , çekim esnasında ilaç damar yoluna değil cilt altına gitti müdahale edilip tekrar çekim yapıldı, bundan 1 hafta sonrada toraks BT çektirdim. Sormak istediğim tüm abdomen BT işlemindeki durumdan dolayı ben toplamda 3 defa BT çekilmiş mi sayılırım, eğer öyleyse çok aşırı çekim yapılmış sayılır mı radyasyon değerlerinide ekliyorum 2 çekiminde, bu işlemler kanser yüzdesini çok arttırır mı acaba?  kafama çok takıldı. Psikolojim bozuldu. Şimdiden teşekkür ederim.


Tüm abdomen BT ve toraks BT kanser riski yaratır mı?

Soru sordu, - 2 hafta önce

Tüm abdomen BT ve toraks BT kanser riski yaratır mı?

Hocam merhabalar. Ben tüm abdomen BT ilaçlı ve toraks BT çektirdim 1 hafta içinde. 30 yaşındayım, yüksek radyasyon almaktan korkuyorum ve tüm abdomen raporunda dlp değerleri çok yüksek olabilir mi? Tabi çok bilgim yok ama sanırım radyasyon dlp değeri ile alakalı. Size danışmak istedim, kanser açısından risk teşkil edermi çok acaba? 


Kız kardeşim 3 aydır uyuyamıyor.

Soru sordu, - 2 hafta önce

Kız kardeşim 3 aydır uyuyamıyor.

Benim bir kız kardeşim var. Bu üç aydır uyuyamıyor. Artık ne yapacağımızı şaşırdık.


Kanser hastasına fitoterapi önerir misiniz?

Soru sordu, - 3 hafta önce

Kanser hastasına fitoterapi önerir misiniz?

Merhaba. Kanser hastasına fitoterapi önerir misiniz?


Terminal ileumda ve çıkan kolonda submukozal yağ infiltrasyonu

Soru sordu, - 3 hafta önce

Terminal ileumda ve çıkan kolonda submukozal yağ infiltrasyonu

Terminal ileumda ve çıkan kolonda submukozal yağ infiltrasyonu izlemiştir. Ne demek?