Hastalar Soruyor

Sorular

Mentzer değerim 20 çıktı.

Mentzer değerim 20 çıktı. Demir eksikliği durumu tehlikeli boyutta mı, yani damardan tedavi gerekir mi, yoksa normal ilaç kullanarak tedavi yeterli olur mu?

Sol ayağımda morluklar var, kansızlıktan mı olur?

Merhabalar. Küçüklükten beri bacaklarımda 1-2 morluk oluşuyor daha sonra geçiyordu. Şubat ayında aile hekimim kan değerlerime baktı ve kansızlık olduğunu söyledi, ayrıca d vitamini eksikliği de varmış. Ama şuan sol ayağımda 2 si büyük tam 10 morluk oluştu. Bu kadar fazla morluk kansızlıktan mı ol

Bende demir eksikliği ve kansızlık var.

25 yaşında bayanım. Bende demir eksikliği ve kansızlık var. Hemoglobin 9.7, Demir 25 referans aralığı (60-180) Ferritin 4.7 referans aralığı (11-306). Ben tedavi olarak damardan demir alıyorum ama değerlerim birkaç ay sonra tekrar düşüyor. baş dönmesi oluyor. Hocam bu değerlerle oruç tutabilir mi

Sizce talasemi taşıyıcısı mıyım?

Merhaba, astsubaylık için sağlık kurulunda dahiliye hocası talasemi taşıyıcısı olabilirsin diyerek hematolojiye yönlendirdi. Kanda bazıları düşük ve yüksek çıktı, yardımcı olur musunuz, size talasemi taşıyıcılığı var mı? Kan verdim tahlil sonucu bekliyorum. RBC:6.38, MCV:73.1, MCH:24.1, RDW-CV:17.2

Talasemi taşıyıcısı mıyım?

Hocam ben evlilik için kan verdim sağlık ocağında, sonuçlar çıkınca oradaki doktor anemi taşıyıcılığı gözüküyor ikinizde de çocuk yapmazsınız dedi , sonra özel hastanede yaptırdım test orada ki doktor hiç bir sorun yok dedi, ikilemde kaldım çocuk yapmak istiyoruz yardımcı olurmusunuz ? E nabızdan ba

Mentzer değerim 20 çıktı.

Mentzer değerim 20 çıktı. Demir eksikliği durumu tehlikeli boyutta mı, yani damardan tedavi gerekir mi, yoksa normal ilaç kullanarak tedavi yeterli olur mu?

Sol ayağımda morluklar var, kansızlıktan mı olur?

Merhabalar. Küçüklükten beri bacaklarımda 1-2 morluk oluşuyor daha sonra geçiyordu. Şubat ayında aile hekimim kan değerlerime baktı ve kansızlık olduğunu söyledi, ayrıca d vitamini eksikliği de varmış. Ama şuan sol ayağımda 2 si büyük tam 10 morluk oluştu. Bu kadar fazla morluk kansızlıktan mı ol

Bende demir eksikliği ve kansızlık var.

25 yaşında bayanım. Bende demir eksikliği ve kansızlık var. Hemoglobin 9.7, Demir 25 referans aralığı (60-180) Ferritin 4.7 referans aralığı (11-306). Ben tedavi olarak damardan demir alıyorum ama değerlerim birkaç ay sonra tekrar düşüyor. baş dönmesi oluyor. Hocam bu değerlerle oruç tutabilir mi

Talasemi taşıyıcısı mıyım?

Hocam ben evlilik için kan verdim sağlık ocağında, sonuçlar çıkınca oradaki doktor anemi taşıyıcılığı gözüküyor ikinizde de çocuk yapmazsınız dedi , sonra özel hastanede yaptırdım test orada ki doktor hiç bir sorun yok dedi, ikilemde kaldım çocuk yapmak istiyoruz yardımcı olurmusunuz ? E nabızdan ba

Kansızlık kanser belirtisi olabilir mi?

Merhaba hocam, benim kanım düşükmüş hemogramda çıktı, acaba kansızlık kanser belirtisi olabilir mi?

Sizce talasemi taşıyıcısı mıyım?

Merhaba, astsubaylık için sağlık kurulunda dahiliye hocası talasemi taşıyıcısı olabilirsin diyerek hematolojiye yönlendirdi. Kanda bazıları düşük ve yüksek çıktı, yardımcı olur musunuz, size talasemi taşıyıcılığı var mı? Kan verdim tahlil sonucu bekliyorum. RBC:6.38, MCV:73.1, MCH:24.1, RDW-CV:17.2

Kansızlık var mı?

Sağlık ocağında yaptırmış olduğum kan testi sonuçları hakkında bilgi almak istiyorum. Doktorumuzun işaretlediklerini yazıyorum. LYM% 77,7 MONO% 15,6 NEUT# 0,05 RDW 19,1 NEUT% 1,32. Değerlerimin yüksek olduğunu, kansızlık olmadığını, dahiliye uzmanına gözükmemi söyledi. Bende size yazmaya karar ver