Tümü

@Sibel soru sordu, 1 hafta önce

Tiroid
@Sibel

Tiroid papiller karsinom

Merhabalar.1 ay önce malignite şüpheli patoloji sonucum sonrası ameliyat oldum. Şüphe sağ taraftaydı, fakat sonrasında tekrar ameliyat olabilme riskimden dolayı troid bezlerimin tamamı alındı. Bugün, ameliyat sonrası yapılan inceleme sonuçları e nabıza yüklendi. Mümkünse yorumunuzu alabilir miyim ...

Gizli Profil soru sordu, 2 hafta önce

Tiroid
@Asukoc

Tiroglobulin yüksekliği Hashimoto tiroiditi anlamına mı gelir?

Merhaba hocam. Sağlık ocağında kan tahlili verdiğimde diğer tüm hormon değerlerim normal çıkarken anti tiroglobulin antikor degerim 5 kusur çıktı, hasimato olabilir mi? Nasıl bir yol izlemem lazım? ...

Tiroid ameliyatı olan hastaların yorumları, tiroid ameliyatı olacak hastalar için merak edilir. Çeşitli tiroid hastalıklarının tedavisinde bazı tiroid ameliyatları uygulanır. Tiroid ameliyatı sonrası hastaların yorumları, iyileşme süreci ve on ...

@glsn soru sordu, 2 ay önce

Tiroid
@glsn

boyun ultrasonunda lam tespit edildi ne demek?

Boyun ultrasonumda “ her iki servikal zincirde en büyüğü sağda 18x6 mm, solda 11x3 mm boyutlarında birkaç adet lam izlendi.” diye bir cümle var. Lam nedir? Akciğerle ilgisi yoktur dimi? ...

Gizli Profil soru sordu, 2 ay önce

Tiroid
@glsn

Lam ne demek?

Boyun ultrasonu raporunda şöyle yazıyor. Her iki servikal zincirde en büyüğü sağda 18x6 mm, solda 11x3 mm boyutlarında birkaç adet lam izlendi. Lam ne demek? Akciğer hastalığı falan değildir, değil mi? ...

Gizli Profil soru sordu, 2 ay önce

Tiroid
@Mustafa kilic

Troid sol lobda 1,8 mm kistik nodül tespit edildi.

İki yıl önce checkup yaptırmıstım her hangi bir şikayetim yoktu. Troid sol lobda 1,8 mm kistik nodül tespit edildi. Aynı hastanede biyopsi yaptırdım, sonuç iyi huylu olarak raporlandı. 6 ay sonra takip için devlet hastanesine gittim nodül aynı büyüklükte kan değerleri hepsi normal değerlerde. Sad ...

Gizli Profil soru sordu, 3 ay önce

Tiroid
@Seymen Gelmez

Sigara içenlerde ve içmeyenlerde CEA değeri.

Merhaba. Eşim (35 yaşında kadın) yılda bir kan verip çok kapsamlı tahlil yaptırıyor. Bunlarda ayrıntılı tümör markerları da var. Cea normal değeri 0-3.5 olmakla sigara içenlerde bu değer. ...

@Gülten A. soru sordu, 3 ay önce

Tiroid
@Gülten A.

Oğluma 2 sene önce Hashimoto (Haşimato) teşhisi konuldu.

Merhabalar. Oğlum 14 yaşında. 2 sene önce Haşimato teşhisi konuldu. Bu hafta yapılan kontrollerdeki sonuçlarıyla ilgili yorum yaparsanız çok sevinirim. ...

@Tugceerkoyuncu soru sordu, 4 ay önce

Tiroid
@Tugceerkoyuncu

Parathormon ( PTH) yüksek olması bir sağlık sorununa mı işaret?

İyi günler. Kolay gelsin. Dün yaptırdığım tahlillerde Parathormon (Pth) (Serum/Plazma) değerim 107,90 çıktı. Kalsiyum: 9,93, Magnezyum:1,84.. Parathormon (PTH) yüksek olması herhangi bir sağlık sorununa mı işaret? ...

@melike soru sordu, 5 ay önce

Tiroid
@melike

Gebelik düşünüyorum. TSH biraz yüksek çıktı.

Merhabalar hocam. Ben gebelik düşündüğüm için ve 1 seneye yakın olmadığı için geçen hafta doktora gittim. Hormon testi yaptı ve TSH biraz yüksek çıktı. Ancak T3 ve T4 normal anti tpo'lar yüksek çıktı. Sadece buna rağmen bana 0.25 mg tiroit ilacı başlattı. Bir videonuzda T4 normal ise ilaç kullanmak ...

@Kanheran soru sordu, 5 ay önce

Tiroid
@Kanheran

Aşırı yorgunluk, cinsel isteksizlik, iştahsızlık var.

Merhabalar. Geçen yıl aralık ayında aşırı yorgunluk, cinsel isteksizlik, iştahsızlık gibi durumlarımdan kaynaklı doktora gittiğimde ben de tiroid olabileceğinden şüphelenip ultrason istedi. Ve nitekim 5 x 3 milimetre civarında bir tiroid nodülüm olduğu söylendi. Herhangi bir sorun yaratmayacağını, n ...

@Canbayır soru sordu, 7 ay önce

Tiroid
@Canbayır

İyot takviyesi alırsam TSH değerini düşürebilir miyim ?

TSH değerlerim limitlere çok yakın gözüküyor, doktorum herhangi bir nodül olmadığını söyledi. İyot takviyesi alırsam TSH değerini düşürebilir miyim ? ...

Haşimato hastalarının yorumları, hastalığın belirtileri ve tedavisi hakkında bilgi verebilir. Haşimato hastalığı, bağışıklık sistemindeki bozukluk sonucu vücudun savunma hücrelerinin tiroid bezine saldırması sonucu tiroid bezinin hasar görmesine bağlı olarak ortaya çıkan bir ...

@Özlem soru sordu, 7 ay önce

Tiroid
@Özlem

Antidepresanlar hipertiroidi yapar mı?

Merhaba. Paxera isimli antidepranı kullandıktan sonra hipertiroidi teşhisi aldım. Antideprasanlar hipertiroidi yapar mı? Ultrason ile bakıldı guatr başlamış olduğunu söyledi doktor . İdrarda iyota bakıldı 97 çıktı, çok az düşük sınırda gibi . ...

@Ayşemmm soru sordu, 10 ay önce

Tiroid
@Ayşemmm

Tiroid ultrasonunu yorumlayabilir misiniz?

Tiroid loblarından sagital planda geçen kesitlerde sağ lobda 29 x 25 mm çapında T2A da hiper, T1A da izo-hafif hipointens nodül. Raporu yorumlayabilir misiniz hocam. Daha önce biyopsi oldum temizdi, boyutu da 2.5 cm di. Şimdi bir ilerleme söz konusu mu? ...

@canhk06 soru sordu, 11 ay önce

Tiroid
@canhk06

Tiroid bezinde hipoekoik solid nodül görünüm izlenmiştir.

48 yaşında kadın şahsım. Boyun ultrason sonuçlarım bunlar, ne demek hocam ? Bulgular BOYUN USG Tiroid sol lob isthmus izlenmemiştir (opere). Tiroid sağ lob bez 13x10 x41 mm boyutlarında ölçülmüştür. Sağ lob bez parankimi heterojen yapıdadır. Sağ lob 4 mm çapında hipo-izoekoik nodül i ...

@Arzu soru sordu, 1 yıl önce

Tiroid
@Arzu

Tiroidimde 12×6 mm septasyonlu nodül var.

Tiroidimde bir yıl önce sadece sol lobda 11 mm septasyonlu nodül vardı. Şimdiki kontrolde 12×6 mm septasyonlu nodül, sağ ve sol lobda 3 mm miks nodül bulunuyor. Ne yapmam gerekiyor? lütfen yol gösterir misiniz? ...

@gulsen01 soru sordu, 1 yıl önce

Tiroid
@gulsen01

Tiroid sintigrafisi çektirdim, sonucumu değerlendirir misiniz?

Merhaba, tiroid sintigrafisi çektirdim, doktor randevum ileri tarihli olduğu için gösteremedim. Sonucu inceleyip, Ne demek istediğini açıklar mısınız? Bulgular: Juguler çentik işaretlenerek yapılan çalışmada: Bilateral kısmi diffüz hiperplazi mevcut olup aktivite tutulum ve dağılımı nonhomojen ve no ...

@gulsen01 soru sordu, 1 yıl önce

Tiroid
@gulsen01

Tiroid sintigrafi sonucum nasıl? İnceler misiniz?

Merhaba, tiroid sintigrafisi çektirdim, doktor randevum ileri tarihli olduğu için gösteremedim. Sonucu inceleyip, Ne demek istediğini açıklar mısınız? Bulgular: Juguler çentik işaretlenerek yapılan çalışmada: Bilateral kısmi diffüz hiperplazi mevcut olup aktivite tutulum ve dağılımı nonhomojen ve no ...

@eyupulk soru sordu, 1 yıl önce

Tiroid
@eyupulk

Gözlerimde ileriye doğru büyüme var

Merhaba hocam. 43 yaşındayım. Yaklaşık 7 yıldır hipertroid hastasıyım. 4 yıl boyunca belirli aralıklarla ilaç kullandım işe yaramayınca da kullanmayı bıraktım. 2 veya 3 yıldır ilaç kullanmıyorum. Bugün endokrin uzmanı sonuçlarıma baktığında kesin çözüm istiyorsan ameliyat olacaksın dedi. Ayrıca gözl ...

Sorular

Tiroid papiller karsinom

Merhabalar.1 ay önce malignite şüpheli patoloji sonucum sonrası ameliyat oldum. Şüphe sağ taraftaydı, fakat sonrasında tekrar ameliyat olabilme riskimden dolayı troid bezlerimin tamamı alındı. Bugün, ameliyat sonrası yapılan inceleme sonuçları e nabıza yüklendi. Mümkünse yorumunuzu alabilir miyim ...

Tiroglobulin yüksekliği Hashimoto tiroiditi anlamına mı gelir?

Merhaba hocam. Sağlık ocağında kan tahlili verdiğimde diğer tüm hormon değerlerim normal çıkarken anti tiroglobulin antikor degerim 5 kusur çıktı, hasimato olabilir mi? Nasıl bir yol izlemem lazım? ...

boyun ultrasonunda lam tespit edildi ne demek?

Boyun ultrasonumda “ her iki servikal zincirde en büyüğü sağda 18x6 mm, solda 11x3 mm boyutlarında birkaç adet lam izlendi.” diye bir cümle var. Lam nedir? Akciğerle ilgisi yoktur dimi? ...

Lam ne demek?

Boyun ultrasonu raporunda şöyle yazıyor. Her iki servikal zincirde en büyüğü sağda 18x6 mm, solda 11x3 mm boyutlarında birkaç adet lam izlendi. Lam ne demek? Akciğer hastalığı falan değildir, değil mi? ...

Troid sol lobda 1,8 mm kistik nodül tespit edildi.

İki yıl önce checkup yaptırmıstım her hangi bir şikayetim yoktu. Troid sol lobda 1,8 mm kistik nodül tespit edildi. Aynı hastanede biyopsi yaptırdım, sonuç iyi huylu olarak raporlandı. 6 ay sonra takip için devlet hastanesine gittim nodül aynı büyüklükte kan değerleri hepsi normal değerlerde. Sad ...

Sigara içenlerde ve içmeyenlerde CEA değeri.

Merhaba. Eşim (35 yaşında kadın) yılda bir kan verip çok kapsamlı tahlil yaptırıyor. Bunlarda ayrıntılı tümör markerları da var. Cea normal değeri 0-3.5 olmakla sigara içenlerde bu değer. ...

Oğluma 2 sene önce Hashimoto (Haşimato) teşhisi konuldu.

Merhabalar. Oğlum 14 yaşında. 2 sene önce Haşimato teşhisi konuldu. Bu hafta yapılan kontrollerdeki sonuçlarıyla ilgili yorum yaparsanız çok sevinirim. ...

Parathormon ( PTH) yüksek olması bir sağlık sorununa mı işaret?

İyi günler. Kolay gelsin. Dün yaptırdığım tahlillerde Parathormon (Pth) (Serum/Plazma) değerim 107,90 çıktı. Kalsiyum: 9,93, Magnezyum:1,84.. Parathormon (PTH) yüksek olması herhangi bir sağlık sorununa mı işaret? ...

Gebelik düşünüyorum. TSH biraz yüksek çıktı.

Merhabalar hocam. Ben gebelik düşündüğüm için ve 1 seneye yakın olmadığı için geçen hafta doktora gittim. Hormon testi yaptı ve TSH biraz yüksek çıktı. Ancak T3 ve T4 normal anti tpo'lar yüksek çıktı. Sadece buna rağmen bana 0.25 mg tiroit ilacı başlattı. Bir videonuzda T4 normal ise ilaç kullanmak ...

Aşırı yorgunluk, cinsel isteksizlik, iştahsızlık var.

Merhabalar. Geçen yıl aralık ayında aşırı yorgunluk, cinsel isteksizlik, iştahsızlık gibi durumlarımdan kaynaklı doktora gittiğimde ben de tiroid olabileceğinden şüphelenip ultrason istedi. Ve nitekim 5 x 3 milimetre civarında bir tiroid nodülüm olduğu söylendi. Herhangi bir sorun yaratmayacağını, n ...

İyot takviyesi alırsam TSH değerini düşürebilir miyim ?

TSH değerlerim limitlere çok yakın gözüküyor, doktorum herhangi bir nodül olmadığını söyledi. İyot takviyesi alırsam TSH değerini düşürebilir miyim ? ...

Antidepresanlar hipertiroidi yapar mı?

Merhaba. Paxera isimli antidepranı kullandıktan sonra hipertiroidi teşhisi aldım. Antideprasanlar hipertiroidi yapar mı? Ultrason ile bakıldı guatr başlamış olduğunu söyledi doktor . İdrarda iyota bakıldı 97 çıktı, çok az düşük sınırda gibi . ...

Tiroid ultrasonunu yorumlayabilir misiniz?

Tiroid loblarından sagital planda geçen kesitlerde sağ lobda 29 x 25 mm çapında T2A da hiper, T1A da izo-hafif hipointens nodül. Raporu yorumlayabilir misiniz hocam. Daha önce biyopsi oldum temizdi, boyutu da 2.5 cm di. Şimdi bir ilerleme söz konusu mu? ...

Tiroid bezinde hipoekoik solid nodül görünüm izlenmiştir.

48 yaşında kadın şahsım. Boyun ultrason sonuçlarım bunlar, ne demek hocam ? Bulgular BOYUN USG Tiroid sol lob isthmus izlenmemiştir (opere). Tiroid sağ lob bez 13x10 x41 mm boyutlarında ölçülmüştür. Sağ lob bez parankimi heterojen yapıdadır. Sağ lob 4 mm çapında hipo-izoekoik nodül i ...

Tiroidimde 12×6 mm septasyonlu nodül var.

Tiroidimde bir yıl önce sadece sol lobda 11 mm septasyonlu nodül vardı. Şimdiki kontrolde 12×6 mm septasyonlu nodül, sağ ve sol lobda 3 mm miks nodül bulunuyor. Ne yapmam gerekiyor? lütfen yol gösterir misiniz? ...

Tiroid sintigrafisi çektirdim, sonucumu değerlendirir misiniz?

Merhaba, tiroid sintigrafisi çektirdim, doktor randevum ileri tarihli olduğu için gösteremedim. Sonucu inceleyip, Ne demek istediğini açıklar mısınız? Bulgular: Juguler çentik işaretlenerek yapılan çalışmada: Bilateral kısmi diffüz hiperplazi mevcut olup aktivite tutulum ve dağılımı nonhomojen ve no ...

Tiroid sintigrafi sonucum nasıl? İnceler misiniz?

Merhaba, tiroid sintigrafisi çektirdim, doktor randevum ileri tarihli olduğu için gösteremedim. Sonucu inceleyip, Ne demek istediğini açıklar mısınız? Bulgular: Juguler çentik işaretlenerek yapılan çalışmada: Bilateral kısmi diffüz hiperplazi mevcut olup aktivite tutulum ve dağılımı nonhomojen ve no ...

Yorgunluk, mide bulantısı ve yüksek tansiyon sıkıntısı yaşıyorum.

Merhabalar, ben neredeyse 2 haftadır yorgunluk bazen mide bulantısı ve yüksek tansiyon-dalgalı tansiyon sıkıntısı çekiyorum. 22 aralıkta yaptırdığım kan ve idrar testinde doktor sağlıklı olduğumu söyledi, fakat halen bu belirtileri yaşıyorum. Kanımda pct değerim referans dışı olarak 0.348 % çıktı v ...

Gözlerimde ileriye doğru büyüme var

Merhaba hocam. 43 yaşındayım. Yaklaşık 7 yıldır hipertroid hastasıyım. 4 yıl boyunca belirli aralıklarla ilaç kullandım işe yaramayınca da kullanmayı bıraktım. 2 veya 3 yıldır ilaç kullanmıyorum. Bugün endokrin uzmanı sonuçlarıma baktığında kesin çözüm istiyorsan ameliyat olacaksın dedi. Ayrıca gözl ...

Hipotiroidi için atom tedavisi olmam gerekir mi?

Merhaba hocam. 43 yaşındayım ve 2010-2013 yılları arası hipotiroid idim. Propocil 2*1 kullandım. 2013-2016 mayıs ayına kadar ilaç kullanmadım değerlerim iyi olduğu için. Endokrinolji doktorum cerrahi tedavi dedi. Sonra üniversite hastanesinde diğer bir doktorum önce atom tedavisi yapalım dedi, ancak ...

Sık Sorulan Sorular

Tiroid ameliyatı olan hastaların yorumları, tiroid ameliyatı olacak hastalar için merak edilir. Çeşitli tiroid hastalıklarının tedavisinde bazı tiroid ameliyatları uygulanır. Tiroid ameliyatı sonrası hastaların yorumları, iyileşme süreci ve on ...

Haşimato hastalarının yorumları, hastalığın belirtileri ve tedavisi hakkında bilgi verebilir. Haşimato hastalığı, bağışıklık sistemindeki bozukluk sonucu vücudun savunma hücrelerinin tiroid bezine saldırması sonucu tiroid bezinin hasar görmesine bağlı olarak ortaya çıkan bir ...

Henüz tavsiye bulunmamaktadır.

Makaleler

Guatr Nedir? Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi

Guatr Nedir? Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi

Guatr, boynun ön tarafında bulunan ve kelebek şeklinde olan bir organ olan tiroit bezinin büyümesidir. Tiroit bezi, tiroit hormonlarının salgılandığı bir bezdir. Guatrın Nedenleri Nelerdir? Guatr hastalığının en sık görülen nedeni iy ...

Henüz video bulunmamaktadır.
Henüz görsel bulunmamaktadır.

Hakkında

Tiroid bezi ile ilgili hastalıklar nelerdir? Tiroid bezinin yetersiz çalışması (hipotiroidizm) ve tiroid bezinin çok çalışması (hipertiroidizm), guatr (tiroid bezinin büyümesi), tiroid kanseri ve diğer tiroid bezi hastalıkları ile ilgili sorular, cevaplar, makaleler, hasta hikayeleri ve uzman doktorlara buradan ulaşabilirsiniz.