Dudak dolgusu zararlı mı?

Dudak dolgusu, dudakların hacmini ve şeklini artırmak için kullanılan bir estetik işlemdir. Dudak dolgusu, dudakların içine hyaluronik asit, kolajen veya başka bir dolgu maddesi enjekte edilerek yapılır. Dudak dolgusunda kullanılan bu maddeler, vücutta zaten bulunduğu için, dudak dolgusu genel olarak güvenli kabul edilir. Ancak, her tıbbi işlemde olduğu gibi, dudak dolgusunun da bazı yan etkileri olabilir.

Dudak dolgusunun en sık görülen yan etkileri şunlardır:

  • Şişlik: İşlemden sonra dudaklarda 2-3 gün şişlik olması normaldir. Şişlik genellikle daha sonra azalarak kaybolur.
  • Kızarıklık: İşlemden sonra dudaklarda bir kaç gün kızarıklık olması da normaldir. Kızarıklık genellikle 1-2 gün içinde azalır.
  • Morarma: İşlemden sonra dudaklarda morarma olması mümkündür. Morarma genellikle 1-2 hafta içinde azalır.

Dudak dolgusu bazen daha ciddi sorunlara neden olabilir. Bunlar; 

  • Alerjik reaksiyon: Dudak dolgusunda kullanılan maddeere karşı alerjisi olan kişilerde alerjik reaksiyon gelişebilir. Alerjik reaksiyon belirtileri arasında şişlik, kızarıklık, kaşıntı ve nefes almada zorluk yer alır.
  • Enfeksiyon: Dudak dolgusu yapılan bölgede enfeksiyon gelişebilir. Enfeksiyon belirtileri arasında şişlik, kızarıklık, ağrı ve irinli akıntı yer alır.
  • Dolgu maddesinin göç etmesi: Dudak dolgusu maddesi, enjekte edildiği yerden göç edebilir. Bu durum, dudakların asimetrik görünmesine veya dudaklarda sertlikler oluşmasına neden olabilir.

Eğer dudak dolgusu yaptırmayı düşünüyorsanız, yan etkiler hakkında doktorunuz ile konuşmanız gerekir. Doktorunuz, yan etkiler konusunda size daha detaylı bilgiler verecektir. 

Dudak dolgusu yaptırırken dikkat etmeniz gereken hususlar şunlardır:

  • İşlem için bu konuda deneyimli bir doktor seçin. 
  • İşlemden önce işlemin yan etkileri hakkında doktorunzu ile konuşun.
  • İşlemden sonra dikkat etmeniz gereken hususlara riayet edin. 

Sen de kendi sorunu sor

Bunlar da ilginizi çekebilir


Burun estetiği ameliyatı için en az kaç yaşında olmak gerekir?

Burun estetiği ameliyatı için alt yaş sınırı erkek ve kızlarda değişiklik göstermektedir. Burun estetiği ameliyatı kızlarda 14-15 yaş, erkeklerde ise 17-18 yaş sonrası yapılmalıdır. 

Burun estetiği ameliyatı ağrılı bir ameliyat mı?

Burun estetiği ameliyatı ağrılı bir ameliyat mı merak edilen bir konudur. Burun estetiği ameliyatından sonra çok ciddi bir ağrısı olmaz. Hastalar genellikle burunda hafif bir yanmadan ve basınç hissi tarif ederler. Ameliyat sonrası gerek duyulduğunda damar yoluna takılan serum içine ağrı kesici ilaç konur. Bu ağrı kesici genellikle ağrı duyulmaması için yeterli olur. 

Burun estetiği sonrası hastanede kalmak gerekiyor mu?

Burun estetiği ameliyatı sonrası hasta genellikle hastanede 1 gece kaldıktan sonra taburcu edilir. Böylece hem ameliyat sonrası kanama ve ağrı  kontrolü sağlanır, hem de ameliyat sonrası dönemi hastanın daha rahat geçirmesi sağlanır. Ancak burun ucu estetiği gibi daha küçük olan ameliyatlar sonrası hastalar aynı gün taburcu edilebilir. 

 

Burun estetiği sonrası ödem ne zaman tamamen kaybolur?

Burun estetiği sonrası ödem genellikle ameliyat sonrası ilk ayın sonunda azalır ve kişinin burun estetiği ameliyatı olduğu anlaşılmaz. Ancak burundaki ödemin tamamen kaybolması yaklaşık 1 yıl kadar sürer. Bu süre kişinin deri kalınlığı ile de ilgilidir. Cildi kalın olan hastalarda ödemin tamamen kaybolup cildin normale dönmesi 1 yıldan fazla sürebilir ve hatta 2 yıla kadar uzayabilir. 

Burun ameliyatı sonrası koku alma ne zaman normale döner?

Burun ameliyatı sonrası 6-12 hafta kadar koku almada sorun yaşanabilir. Burun ameliyatı daha çok estetik amaçlar nedeniyle uygulanır. Ameliyat sonrası kişi eskisi gibi koku alamayabilir. Bu durum bir süre sonra kendiliğinden normale döner. Bu süreci kıslatmak için günde bir kaç kez çekilmiş Türk kahvesi koklanabilir. 

Burun estetiği ameliyatı olan kişi kaç günde iyileşir?

Burun estetiği ameliyatı olan bir kişi kaç günde iyileşir?” cevabı merak edilen sorulardan biridir. Burun estetiğnden sonra kişinin iyileşme sürecini etkileyen bazı faktörelr bulunmkatadır. Bunlar arasında uygulanan ameliyat yöntemi, ameliyat olan kişinin yüz yapısı, burun deridinin ince ya da kalın olması bulunmaktadır. Ayrıca iyileşme sürecinini, doktorun önerilerine uyup uymamak da etkilemektedir. Bu yüzden mutlaka doktorun önerilerine uyulmalıdır. Estetik burun ameliyatı sonrası görülen ödem (şişlik) genellikle 5 ile 7 gün sonra kaybolur. Burundaki şişliğin tamamen ortadan kaybolması burun derisi ince olan kişilerde 6 ile 12, kalın olan kişilerde ise 1 ile 2 yıl kadar sürebilir. 

Rinoplasti ameliyatı ne demek?

Rinoplasti ameliyatı, burun estetiği ameliyatıdır. Rinoplasti, burun şeklini değiştirmek için çok sık uygulanan estetik cerrahi işlemdir. Nazoplasti olarak da bilinir. Burun estetiği ameliyatı, estetik ameliyatlar arasında en sık uygulanan ameliyatlardandır. Burunda doğuştan var olan ya da veya yaralanma veya darbelere bağlı olarak daha sonra ortaya çıkan şekil bozukluklarının giderilmesi için yapılır. Burundaki şekil bozukluğu, bazen sadece görsel açıdan rahatsızlık vermesi nedeniyle düzeltilirken çoğu kişide solunum güçlüğüne neden oması nedeniyle de düzeltilir.

Burun estetiği kaç yaşında yapılır?

Burun estetiği ameliyatı ya da diğer adıyla rinoplasti ameliyatı,  hem nefes alma zorluğu hem de kozmetik nedenlerden dolayı yapılabilir. Burun, solunum organları arasında yer alır. Eğer neden estetik kaygılar ise, burun kıkırdağı gelişiminin tamamlanmasının beklenmesi gerekir. Burun kıkırdak gelişimi kız çocuklarında 15 yaşında tamamlanırken, erkek çocuklarında bu süre biraz daha uzundur. Eğer ameliyat, solunum güçlüğü veya kronik sinüzit gibi nednlerden dolayı yapılıyorsa daha küçük yaşlarda da yapılabilir. Bu yüzden hastanın durumuna göre burun estetiğinin kaç yaşında yapılacağına doktor ve hasta ile birlikte verilir. 

Burun ameliyatı sonrası nelere dikkat edilmeli?

Burun ameliyatı sonrası bazı hususlara dikkat edilmelidir. Ameliyat sonrası dönemde yapılmaması gerekenler şunlardır;

Ameliyat sınrası birkaç gün sıvı gıdalarla beslenmelidir. 

Kanamanın olmaması için yüksek yastıkta yatılmalıdır.

İlk iki hafta burna su çekilmemeli ve sümkürülmemelidir.

Birkaç ay gözlük takılmamalıdır.

Yüksek efor gerektiren fiziksel aktiviteler (koşu gibi) yapılmamalıdır.

Bir süre yüzülmemelidir.

Aşırı kuvvet gerektiren çiğneme, aşırı kahkaha, gülme ve kuvvetli bir şekilde diş fırçalamadan kaçınılmalıdır.

Estetik cerrahi nedir ve hangi amaçla yapılır?

Estetik cerrahi, bir kişinin fiziksel görünümünü değiştirmek veya geliştirmek için yapılan cerrahi prosedürlerdir. Bu prosedürler, genellikle kişinin vücut imajı veya özgüveni üzerinde önemli bir etkiye sahip olan fiziksel özelliklerin görünümünü iyileştirmek veya değiştirmek için yapılır.

Estetik cerrahi, yüz, göğüs, karın, kalça ve diğer vücut bölgelerindeki görünümü iyileştirmek için uygulanabilir. Örneğin, yüz germe, burun estetiği, meme büyütme veya küçültme, liposuction, karın germe ve kalça estetiği gibi prosedürler, estetik cerrahi uygulamalarının birkaç örneğidir.

Estetik cerrahi ayrıca, doğuştan gelen fiziksel anormalliklerin veya yaralanmaların tedavisi için de kullanılabilir. Örneğin, yüzdeki veya vücudun diğer bölgelerindeki doğumsal deformiteler veya ciddi yaralanmalar, estetik cerrahi prosedürleri kullanılarak düzeltilmeye çalışılabilir.

Yeni SSS


Nurofen, tok karnına alınması tavsiye edilen bir ilaçtır. Çünkü aç karnına alındığında mideyi tahriş edebilir ve mide ağrısı, bulantı gibi sorunlara yol açabilir. Tok karnına almak, ilacın mide üzerinde daha az etkili olmasını sağlar ve bu tür yan etkilerin riskini azaltır. Mide ...


Concor (bisoprolol fumarat), kalp atış hızını düzenleyen ve tansiyonu düşüren bir beta-bloker ilaçtır. İlacın etkisi, kullanım amacına ve kişisel sağlık durumuna göre değişiklik gösterebilir. Tansiyon Düşürme: İlacın kan basıncı ( ...


İrritabl Bağırsak Sendromu (İBS), bağırsakların normal işleyişindeki bozukluklarla karakterize, karın ağrısı, şişkinlik, gaz, ishal veya kabızlık gibi belirtilerle seyreden fonksiyonel bir sindirim sistemi rahatsızlığıdır. Genellikle stres, düzensiz beslenme, bağırsak mikroflorasındaki dengesizli ...


Evlilik öncesi SMA testi yaptırmak isteyen çiftler, genetik hastalıklar konusunda bilgi almak ve taşıyıcılık durumlarını öğrenmek için genetik danışmanlık hizmeti almalıdır. Bu test, genellikle ...


OPEMİN® 800 mg Film Tablet, etkin maddesi pirasetam olan bir ilaçtır. Erişkinlerde psiko-organik sendrom belirtilerinin (hafıza kaybı, dikkat eksikliği vb.), kortikal kaynaklı miyoklonusun ve denge bozukluklarının tedavisinde kullanılır. 8 yaş ve üzeri çocuklarda disleksi tedavis ...


Kalp pili birden bitmez, çünkü bu cihazlar, pil ömrü sona yaklaşırken erken uyarı sinyalleri verir. Kalp pili jeneratöründe bulunan batarya genellikle 5 ila 15 yıl arasında dayanır ve bataryanın durumunu düzenli olar ...


Kalp pili, güçlü elektromanyetik alanlara maruz kaldığında geçici olarak etkilenebilir veya çalışma düzeni bozulabilir. Bu nedenle, bazı cihazların kullanımında dikkatli olunmalıdır: Cep Telefonları: Cep telefonları kalp pilinden en az 15-20 cm ...


Kalp pili takma işlemi, genellikle lokal anestezi altında, steril bir ameliyathane ortamında gerçekleştirilir. İlk olarak, göğsün üst kısmında, genellikle sol tarafta, küçük bir kesik açılır. Bu kesikten, elektrotlar adı verilen ince teller bir damar aracılığıyla kalbe yönlendiri ...


Kalp pili, kalp ritim bozuklukları veya elektriksel ileti sorunları yaşayan bireylerde kullanılır. Özellikle bradikardi (kalbin anormal derecede yavaş atması) gibi durumlarda, kalbin yeterli hızda çalışmasını sağlamak için takılır. Ayrıca, kalp bloğu adı verilen, ...


Kalp pili, kalbin elektriksel aktivitesini sürekli izleyerek gerektiğinde düzeltici elektrik sinyalleri gönderen bir cihazdır. Cihaz, bir jeneratör ve kalbe yerleştirilen ince elektrot tellerinden oluşur. Jeneratör, kalp ritmini düzenlemek için elektriksel impulslar üretirken, el ...


Kalp pili (pacemaker), kalbin elektriksel uyarı sistemi düzgün çalışmadığında, kalp ritmini düzenlemek amacıyla kullanılan küçük, elektronik bir cihazdır. Kalp, doğal elektriksel sinyallerle kasılıp gevşeyerek vücuda kan pompalar. Ancak bu sinyaller bozulduğunda, kalp ya çok yava ...


Concor (etken madde: bisoprolol), beta bloker sınıfına ait bir ilaçtır ve kalp hastalıklarının tedavisinde yaygın olarak kullanılır. Özellikle yüksek tansiyon, kalp yetmezliği, göğüs ağrısı (angina) ve düzensiz kalp atışı (a ...


İrritabl Bağırsak Sendromu (IBS), karın ağrısı ve bağırsak alışkanlıklarında değişikliklerle karakterize edilen kronik bir sindirim sistemi rahatsızlığıdır. Belirtileri arasında karın ağrısı, şişkinlik, gaz, dışkıda mukus ve bağırsak hareketlerinde değişiklikler ( ...


Şu anda HIV'e karşı etkili bir aşı bulunmamaktadır, yani HIV'in aşısı yoktur. Ancak, HIV aşısı geliştirmek için dünya çapında araştırmalar ve klinik denemeler hala devam etmektedir. HIV aşısı, virüsün vücuda girmesini engellemek veya bağışıklık sistemini virüse karşı daha etkili ...


Hayır, aslında HIV ile AIDS aynı şey değildir, ancak birbirleriyle yakından ilişkilidir. HIV (İnsan İmmün Yetmezlik Virüsü) Nedir? HIV, bağışıklık sistemini zayıflatan bir virüstür. HIV, vücudun savunma ...