
usakusak#Göz Sağlığı - 2 yıl önce
Lazerle göz çizme ameliyatı için yaş sınırı nedir?
Sayın hocam. Kızımda astigmat var. Tanıdıklardan lazerle ameliyat olup gözlükten kurtulanlar var. Biz de düşünüyoruz. Lazerle göz çizmede yaş sınırı var mı? Kaç yaşında yapılır?
Cevap (1)
Eğer kızınız 18 yaşını doldurmuşsa ve son bir yıl içinde astigmat derecesinde bir değişiklik olmamışsa ameliyat olabilir.
İlgili Sorular

Hera Öztürk
- 2 yıl önce2 doz biontech aşısı olanlarda 3. doz gerekir mi?
2 doz biontech aşı olanların 3. dozu da olması gerekir mi ? Hangi durumlarda 3. Doz aşı yapılır ?

enesvrl
- 1 yıl önceSol böbrek orta kesimde 7 mm çapında hiperekoik solid lezyon
Merhaba hocam. 10 gün önce yorgunluk nedeniyle iç hastalıkları bölümüne muayene oldum gerekli tedavi uygulandı doktor kontrol amaçlı ultrason çekinmemi istedi. Herhangi bir şikayetim yoktu, ancak ultrasonda sol böbrek orta kesimde 7 mm çapında hiperekoik solid lezyon mevcuttur gibi bir yazı çıktı . Doktorum bir üroloji doktoruna görünmemde fayda olacağını söyledi ama ben 10 gündür doktora gitmedim siz ne önerirsiniz ne yapmam gerekir?

hsngokduman
- 1 yıl öncePenis uç kısmında renk değişikliği var
merhaba hocam ben 43 yaşındayım bundan 6 ay kadar önce prostat şikayetleri ile doktora gittim şikayetlerim sık idrara çıkma geceleri uykudan uyanma aniden sıkışma gibi şikayetlerdi yaşıma göre erkenden şikayetlerimin başladığını söyledi doktorum ama çok fazla su içiyodum doktorum tarafından xatral isimli prostat ilacı verildi 6 ay kadar kullandım faydasını gördüm şimdi de bu ilaca bağlı mı bilmiyorum ama penisin uç kısmında renk değişikliği oldu herhangi bir acı sızı yok ama kaygılandım sizce ne yapmalıyım hocam?

Uhr
- 1 yıl önceKronik sistit hastalığında mesane fulgurasyonu
Merhabalar bir şey danışacağım Kronik sistit hastasına mesane fulgurasyonu ameliyatı uygulanır mı?

Ertürk kutlu
- 9 ay önceRöntgende kızımın kalbinin üstünde boşluk var.
Merhabalar hocam. Kızım 5 yaşında. Akciğer iltihabı tedavisi gördük, bugün kontrole gittik, röntgende kalbinin üstünde boşluk var diye söyledi. Hocamız çocuk kardiyolojisine görünmemiz gerektiğini söyledi. Sizde bir kontrol eder misiniz ?

enginabi64
- 2 yıl önceUzun süre ekrana bakmak göze zararlı mı?
Merhabalar ekrana uzun süre bakmak göz sağlını ne derece etkiler? Olası olumsuz etkilerinden nasıl korunmak gerekir?
Yeni Sorular

mavi48
- 10 saat önceYaklaşık 1 yıl önce şiddetli baş ağrısı geçirdim.
Merhaba. Yaklaşık 1 yıl önce şiddetli baş ağrısı geçirdim. 3 ay sonra tekrar yeniledi. Bir gün belim çok ağrıdı, acilde iğne vurdurdum. Sonrasında beyin cerrahına gittim. Tomografi ve boyun filmi çekildi. Sinüzit ve boyun kaslarında gerilme çıktı, alvares sabah akşam iğne, jel ve ağrı kesici ilaç verdiler. Kullandım ama geçmedi. Sonra KBB ye gittim sinüzit için ilaçlar verdiler, geçmedi. Daha sonra başka bir beyin cerrahına gittim. MR çekildi. Korda bası tanısı koydular. Regapen 150 mg ilaç verdiler, kullandım ama faydası olmadı. Ayrıca başımda ağırlık hissi, denge, yürürken denge bozukluğu, yüzümde burunda ağrı, boynumda ensede ağrı, sağa sola çevirirken gerilme ve gelen sesler var ve çok ağrıyor. Ayrıca bacaklarıma vuran ağrı, baldır bölgelerinde özellikle sesimde değişiklik oldu. Konuşmamı etkiliyor. Bozulma başladı ve hareketlerimde kasılmalar yaşıyorum. Ellerimde beceriksizlik var. Sayın hocam tam olarak ne olmuş olabilir? Nasıl bir yol izlemeliyim? Teşekkür ederim.

Gizli Profil
- 1 gün önce2 gün önce birliktelik yaşadım.
2 gün önce birliktelik yaşadım. Akıntı ve hafif kan geldi. Bugün doktora gittim. Alttan müdahale etti. Mantar olmuşsun ve rahminde yara oluşmuş dedi. Ancak tahlil vs. yapmadı bu yüzden içim rahat etmedi. Eve geldiğimde kahverengi akıntım oldu. Tahlil yapmadığı için gebelikten vs . korkuyorum. Alttan müdahale ile bunu anlayabilir miydi? Ayrıca rahim ağzı kanseri vs korkutuyor da.

ek22
- 1 gün önceBabamın patoloji sonuçları hakkında yorum
Merhabalar. Babamın patoloji sonuçları aşağıdaki gibidir. Yorum ve tedavi olarak nasıl bir yol izlememiz gerekir. IMMUNHISTOKIMYASAL BULGULAR: ITF-I: Yamalı tarzda, zayıf (+). Napsin-A: (-) Sitokeratin 7: Kuvvetli (+) Sitokeraitn 20: (-) YORUM: Histomorfolojik ve immünhistokimyasal bulgular, hastanın radyolojik bulguları ile birlikte değerlendirildiğinde, hastada radyolojik olarak başka bir primer odak düşünülmüyor ise (üst gastrointesönal sistem, pankreatikobilyer sistem) fokal, zayıf derecede boyanma gösteren TTF-I pozitifliği göz önüne alındığında, olguda primer akciğer kökenli bir adenokarsinom metastazı varlığını ile uyumlu olabilir. Klinik ve radyolojik korelasyon önerilir. EK İMMÜNHİSTOKİMYASAL BULGULAR Merkezimizde yamalı tarzda zayıf (+) yanıt elde edilen TTF-I immünhistokimyasal antikoru dış merkezde tekrarlanmış; negatif yanıt elde edilmiştir, Pulmoner adenokarsinom metastazlarında nadiren de olsa ITF-I ve Napsin-A antikorlarında ekspresyon kaybı olabilmektedir. Tümörde morfolojik olarak nöroendokrin diferansiasyon izlenmemiştir, Klinik gereklilik halinde ek genetik inceleme önerilir.

SILA AKYOL
- 1 gün önceAnnemin biyopsi sonucunu değerlendirir misiniz ?
Hocam annemin biyopsi sonucu çıktı değerlendirir misiniz ? MAKROSKOBİK BULGULAR: Topluca 2 cc hacminde, kanamalı ve mukoid kıvamda küretaj materyali. Tamamı 1K işleme alındı. TANI: MUKUS, GLANDÜLER VE STROMAL FRAGMANLAR; UTERUS, KÜRETAJ

Gizli Profil
- 1 gün önceBaş dönmesi şikayeti ile nöroloji doktoruna gittim.
Merhaba. Baş dönmesi şikayeti ile nöroloji doktoruna gittim. MR çekildi. Raporu yorumlamamızı rica ederim. Bilateral periventriküler ak madde perikalozal alanda T2A ve FLAIR sinyal artışı mevcuttur. Her iki frontal lobta jukstakortikal yerleşimleri, bazıları ventriküle dik seyirli kısmen u fiber formasyonu oluşturan büyüğü sağ frontalde yaklaşık 10*5,5mm sol frontalde büyüğü 11*5 mm boyutlarında olmak üzere her iki frontal lobda dağınık yerleşimli çok sayıda T2A ve FLAIR hiperintes glikotik odak dikkati çekmektedir. Solda frontal lobda periventriküler alanda derin yerleşimli 9,5*7 mm boyutlarında T1A hafif hipointens benzer şekilde plak formasyonu dikkat çekmektedir. Olgunun MS başta olmak üzere demiyelinizan hastalıklar yönünden ayrıntılı klinik bulgular ile birlikte değerlendirilmesi ve ileri tetkiki önerilir. Kavum septum pellucidum et vergae varyasyonu görülmektedir. Vertekse yakın skalpte büyüğü 11mm çapında birkaç adet düzgün konturlu T1A ve T2A düşük sinyalli nodüler lezyon izlenmektedir.(yoğun içerikli kist? Fibrom?) Difüzyon MR incelemede patolojik difüzyon kısıtlanması saptanmamaktadır Nazofarenks hava kolonunu orta derede daraltan simetrik homojen lenfoid hiperplazi ile uyumlu yumuşak doku görülmektedir. Sağ maksiller sinüs bazalinde geniş mukus retansiyon kisti izlenmektedir.