
Soru sordu, #Uyku Bozuklukları - 1 yıl önce
Sürekli uyku haline hangi doktor, hangi bölüm bakar?
Annemin akşamları özellikle uyku hali oluyor, ara ara gündüz de. Sürekli uyku durumu ne olabilir, hangi bölüme gidilir doktor için?
Cevap (1)
Annenizin sürekli uyku hali, bazı nedenlerden kaynaklanabilir. Bunun nedenini tespit edebilmek için mutlaka doktora gitmenizi ve gerekli tetkikleri yaptırmanızı tavsiye ederim.
Sürekli uyku hali neden olur?
Annenizin sürekli uyku halinin altında yatan olası nedenler şunlar olabilir;
- Uyku apnesi: Uyku apnesi, uyku sırasında nefes almanın tekrar tekrar durması ve başlamasıdır. Bu durum, gündüz aşırı uykululuğa neden olabilir.
- Narkolepsi: Narkolepsi, gündüz ani uyku ataklarına neden olan bir nörolojik hastalıktır.
- Kronik yorgunluk sendromu: Kronik yorgunluk sendromu, uzun süreli yorgunluk ve halsizlik ile karakterize bir hastalıktır.
- Depresyon: Depresyon, uyku problemleri de dahil olmak üzere birçok farklı semptoma neden olabilir.
- Hipotiroidizm: Hipotiroidizm, tiroid bezinin yeterince hormon üretmediği bir durumdur. Bu durum, yorgunluk ve uyku hali gibi semptomlara neden olabilir.
- İlaçlar: Bazı ilaçlar yan etki olarak uyku hali yaratabilir.
Sürekli uyku hali olan kişi hangi bölüme gitmelidir?
Anneniz aşağıdaki bölümlere gitmelidir;
- Aile hekimi: İlk olarak annenizin aile hekimine başvurması gerekir. Aile hekimi, anneni değerlendirecek ve gerekli yönlendirmeleri yapacaktır.
- Uyku bozuklukları merkezi: Uyku apnesi veya narkolepsi gibi bir uyku bozukluğu şüphesi varsa, annenizin bir uyku bozuklukları merkezine yönlendirilmesi gerekir.
- Nöroloji: Narkolepsi veya başka bir nörolojik hastalık şüphesi varsa, annenizin bir nöroloji uzmanına yönlendirilmesi gerekir.
- Psikiyatri: Depresyon veya başka bir psikiyatrik hastalık şüphesi varsa, annenizin bir psikiyatrist yönlendirilmesi gerekir.
- Endokrinoloji: Hipotiroidizm veya başka bir endokrinolojik hastalık şüphesi varsa, annenizin bir endokrinoloji uzmanına yönlendirilmesi gerekir.
Sen de kendi sorunu sor...
Yeni Sorular

Soru sordu,
- 4 gün önce2 yaşındaki oğlumun kan sonuçlarını yorumlar mısınız?
2 yaşındaki oğlumun kan sonuçlarını yorumlar mısınız ?

Soru sordu,
- 1 hafta önceKolonoskopi sonucu yorumlama
Yaklaşık olarak 10 gün önce kolonoskopi oldum. Doktorum ciddi derecede olmadığını söyledi asacol 500 mg fitil verdi sadece kolonkopi sonucunda anal kanaldan çekum tabanına kadar ilerlendi, girişten itibaren ilk 10 cm'lik rektum mukozası yaygın hiperemik ve ödemli ve yer yer ülsere idi. Biyopsi alındı, izlenen diğer alanlarda kolon duvar ve mukozası normal görünümdeydi. Rektumda retrofleksiyonda anal kanal normal izlendi, yazmaktadır. Sizlerin de fikirlerini almak istedim.

Soru sordu,
- 2 hafta önceSol böbrekte kistik mikrotik alanlar içeren bir kitlesel lezyon
Hocam iyi aksamlar cevaplarsiniz cok sevinirim böbrekte orta zonda iç yapısında kistik mikrotik alanlar bulunduran yaklaşık 48x33 mm boyutlarda heterojen kitlesel lezyon izlendi.Histopatoloji önerilir.

Soru sordu,
- 2 hafta önceMiyom Tedavisi: Ameliyat Şart mı, İlaçla Tedavi Mümkün mü?
1 hafta önce çekildiğim (adet döngümün 16. gününde) İlaçlı Mr raporumda rahim içerisinde yaklaşık 4cm'lik miyom tespit edildi. 24 yaşındayım, ara kanamalarım oluyor ancak çok ağır değil ve ağrım yok. Minimum 3-4 sene gebelik düşünmüyorum. 2022-2023 yıllarında bir anda 25 kilo aldım, şu an verme aşamasındayım. Sağlıklı besleniyorum ve 5 kiloyu verdim. 17 yaşında pcos teşhisi koyulmuştu ancak kayda değer bir büyüklükte değildi. Sorum şudur: miyomun ameliyatla kesin alınması gerekir mi, ilaçla tedavisi var mıdır, ameliyat şart mıdır? Teşekkürler, saygılarımla. Raporum: " İnceleme sırasında Gadonans 7.5 ml kontrast madde kullanılmıştır. Korpus anteriorunda yaklaşık 4 cm çapında submukozal myom mevcuttur. Bunun dışında junctional zon intakttır. Endometrial çift yaprak kalınlığı 7-8 mm 'dir. Serviks doğal görünümdedir. Her iki over doğal görünümdedir. Kemik yapılar doğal görünümdedir. Sakroiliak eklemler doğal görünümdedir. " Not: Thin-prep smear testim negatif çıktı.

Soru sordu,
- 3 hafta önceBoğazımda kalp atışımı şiddetli bir şekilde hissediyorum.
Hocam merhabalar. 29 yaşındayım yaklaşık. 2-3 haftadır boğazımda kalp atışımı şiddetli bir şekilde hissediyorum çarpıntı şeklinde. Daha önce de oluyordu fakat sürekli değildi. EKO , EKG, eforlu EKG çektirdim birşey çıkmadı. Holter taktırmadık sadece sanırım birde onu taktıracağım. Hocam sormak istediğim soru şu; şikayetim eğer geçmezse benden bu testlerden sonra tomografi istenir mi? Ben bu sene 3 defa BT çektirdiğim için daha çektirmemem gerekiyor fazla doz almamak için, eğer BT istenirse onun yerine kardiyak MR çekilse olur mu ya da bu şikayetimden sadece BT istenir mi ? Onu da bilmiyorum tabi.