Soru sordu, #Beyin & Sinir - 10 ay önce
Travma sonrası stres bozukluğu ve dengesizlik hissi
Merhabalar. 30 yaşındayım. Kasım ayında eşimin bayılmasından korktum ve bir panik sürecim oldu kendimi kaybetmedim ama baya tedirgin oldum. Akabinde, Sayın hocam 2023 yılının mart ayında akşam 18.00 sıralarından görevden evime geldiğim esnada başım bir anda döndü ve bu esnada yatağa uzandım. O en etrafta dönüyordu, gözlerimi kapattığım esnada da aynı keza devam ediyordu. Bu duruma istinaden hemen kalkmadım ortalama 2-3 dk bu durum sürdü, kusma hissi geldi ancak yapamadım. Daha sonra ise duş aldım ve uyudum. Kendimi toparladığım sersemlik hissi yani bir dengesizlik hissi mevcuttu. Hastaneye gittim ve KBB polikliniği bana BETASERC isimli 24 mg değerinde bir ilaç verdi. 10 gün sonra kristal kayması olmadığı ve herhangi vertigo durumunun bulunmadığını nörolojiye gözükmemi söyledi. Beyin, boyun MR çekildim herhangi bir problem olmadığını söyledi. KBB ise sinüzit olmadığını, Nöroloji B12 vitamin değerimin 290 D vitamin değerimin 25 olmasının da etki edebileceği olabileceğini B12 500 , D vit. 30 larda. Psikiyatriye gittim, travma sonrası stres bozukluğu var Selectra 50 mg verdi ilk 25 gün 25mg sonrasında ise 50 mg sabahları kullandım. Sinirlenmem, asabiyetim hiç olmadı. 12 aydır bende dengesizlik hissi mevcut. Hocam bu dengesizlik hissim geçmedi. Düşecek gibi olmam sanki öğlen arası 1 saat uyuyupta uyanmış gibi bir hissi tüm gün yaşıyorum. Bazen 1 hafta sürekli oluyor bazen 2-3 gün çok hafif derecelerde dengesizlik sürüyor. Uzanınca herhangi bir durum yok ayakta bu his hemen başlıyor.
Cevap (1)
Merhabalar. Yaşadığınız dengesizlik hissinin devam ettiğini, uzun süreden beri süregelen bu durumun günlük hayatınızı olumsuz etkilediğini söylemektesiniz. Dengesizlik hissi, bazı tıbbi nedenlerden kaynaklanabilir. İlgili branşlar olan KBB ve nöroloji doktorları tarafından yapılan tetkikler sonucunda altta yatan organik bir sorun bulunamaması, dengesizlik hissinin psikolojik kökenli olabileceğini düşündürüyor.
Eşinizin bayılması sonrası yaşadığınız panik atak ve travma sonrası stres bozukluğu (TSSB) tanısı, dengesizlik hissinizin nedenlerinden biri olabilir. TSSB, travmatik bir olaydan sonra ortaya çıkan bir ruhsal bozukluktur. Dengesizlik hissi de TSSB'nin sık görülen belirtilerinden biridir.
Psikiyatriniz tarafından reçete edilen Selectra TSSB'nin tedavisinde kullanılan bir antidepresan ilaçtır ve dengesizlik yapabilir. D vitamini eksikliği de dengesizlik hissine yol açabilir.
Psikiyatriniz ile iletişime geçmenizi ve dengesizlik hissinizin devam ettiğini söylemenizi tavsiye ederim. Doktorunuz, Selectra dozunuzu ayarlayabilir veya farklı bir ilaç önerebilir. Ayrıca bilişsel davranışçı terapi ile duygularınızı düzenlemeyi ve dengesizlik hissini yönetmeyi öğrenebilirsiniz. Fizyoterapist eşiliğinde yapılan denge egzersizleri, dengesizlik hissinizin azalmasına yardımcı olabilir. Yeterli ve kaliteli uyku ve düzenli egzersiz de dengesizlik hissinizi azaltabilir.
İlgili Sorular
Soru sordu,
- 3 yıl öncePenisilin uyku ve halsizliğe neden olur mu?
Penisilin uyku ve halsizlik yapar mı ?
Soru sordu,
- 2 yıl önceBeyincik kisti
Merhaba hocam. 21 yaşındayım. Mide bulantısı ve baş dönmesi sebebi ile hastaneye gittim. MR sonucu, beyinciğe baskı yapan doğuştan gelen bir kist olduğunu öğrendim. Şu anda ilaç tedavisi görüyorum fakat hala baş dönmesi ve mide bulantım var. Ne yapacağımı bilemiyorum hocam. Yardımcı olursanız sevinirim.
Soru sordu,
- 2 yıl önceBabam mesane tümörü nedeniyle 5 defa ameliyat olsu
Merhaba hocam, benim babam 65 yaşında. Bundan 5 sene önce idrarda kanama nedeni ile Çam ve Sakurada bir Üroloji doktoruna başvurduk. Orda yapılan tetkikler sonrası mesanede tümör olduğu söylendi. Bunun üstüne ameliyat olduk. Ancak bu ameliyatla kalmadı daha sonra 5 defa daha mesane tümörü nedeni ile ameliyat yapıldı. Babam 1 haftadan beri sondalı idrar yapmakta Siz ne önerirsiniz ne yapmamız gerekir?
Soru sordu,
- 2 yıl önceSol testisimde ağrı var
Umarım iyisinizdir, size bir konuda danışmak istiyorum., yardımcı olursanız sevinirim (Uzun bir yazı olacak lütfen kusura bakmayın, detayları vermem lazım, yaşım 24) Ben yaklaşık 4 hafta önce şüpheli olduğunu düşündüğüm bir ilişki yaşadım (korunmama rağmen). Aynı hafta içerisinde idrarda yanma ve kaşıntı gibi şikayetlerle bir üroloğa gittim. Gonore veya idrar yolu enfeksiyonu olabileceğimi söyledi ve bir idrar tahlili yapmamı istedi (sarı veya yeşil bir akıntı olmadı ama ilaç kullandığım bir hafta boyunca bir ıslaklık vardı penis ucunda), tahlilde enfeksiyon olduğu gözüküyordu. İlaç olarak Azitro 500 mg (3 adet hap olan) kullandım ve bir hafta sonra tekrar aynı doktora kontrole gittim. Semptomlarım neredeyse yok gibiydi ve tekrar 1 hafta kadar daha Azitro 500 mg kullanmamı söyledi. Aradan 1 hafta geçti ve semptomlarım gitti fakat 2 gündür sol testisim ve sol tarafımda ki kasıkta bir ağrı var, bugün hastaneye gittiğimde doktorun hastaneden ayrıldığını ve başka bir şehre gittiğini öğrendim. Ağrım bir anda çok arttığı için Genel Cerrahi muayene etti. Testisimde ve kasığımda herhangi bir şişlik ve kızarıklık yok ama o bölgemde fakat ağrı var. (bugün yürürken bayağı bir ağrı hissetim fakat şimdi hafifledi bayağı) İlaç olarak Dexpadu 50mg/500 mg ve Roxin 750 mg verdi. Fakat 3. kez daha yüksek dozda antibiyotik kullanmak beni biraz gerdi, sizce ilaçları kullanmalı mıyım iltihap ilerlemiş demek midir? Bir tavsiyenizi almak çok isterim. Saygılarımla,
Sen de kendi sorunu sor...
Yeni Sorular
Soru sordu,
- 9 saat önceC6-7 düzeyinde anterior subaraknoid mesafeyi daraltan rüptür
C6-7 düzeyinde anterior subaraknoid mesafeyi daraltan anüler rüptür eşlikli sol paramedian protrüzyon izlenmektedir MR, VERTEBRA SERVİKAL incelemesinde; Servikal lordoz düzleşmiştir. Boyun ve sırtımda ağrılar mevcuttur. MR sonucum normaldir. Sadece yukarıdaki 2 madde sorunlu görünüyor, ama anlayamadım.
Soru sordu,
- 1 gün önceSol ayak bileğinde ağrı ve ödem mevcut
Hocam merhabalar. Yaklasık 2 aydır sol ayak bileğimden yukarı doğru uzanan ağrı ve ödem mevcut. Yapılan MR incelemesi talus posteriorunda stieda prosese ait görünüm izlenmiştir (posterior unkle impingement?). Eklem medial kesiminde cilt ve cilt altı yağlı doku kalın ve ödemli görünümde izlenmiştir. Tendonlar normal kalınlık ve sinyal özelliklerinde izlendi. Tetkik alanındaki adele grupları, tibia ve fibula normal sinyal özelliklerinde izlendi. Deltoid ligamentte Grade I sinyal artışı izlenmiştir. Adele gruplarında patolojik sinyal değişikliği saptanmadı. Bu şekilde önemli bir durum var mı ?
Soru sordu,
- 1 gün önceSmear testi sonucu yorumu
Smear testi sonucumu yorumlar mısınız lütfen?. Şimdiden teşekkür ederim.
Soru sordu,
- 1 gün önce7 haftalık bebeğin kalp atışı ne kadar olmalı?
Merhaba. Son adet tarihim 5 Aralık. 26 ocakta doktora gittiğimde bana kalp atışı yavaş 80 civarı dendi. Yeni oluştuğu için yavaş atıyor olabilir mi? Böyle durumlarda genelde kalp atışları daha sonra hızlanır mı?
Soru sordu,
- 1 gün önceArka boynuzda grade 2 dejenerasyon mevcuttur.
Tüm sekanslarda kemik intensitesi doğal olup, konturları muntazam ve eklem kıkırdağı normal kalınlıktadır. Medial menisküs ön boynuzu tabii konfigürasyonda olup sinyal intensitesi doğaldır, arka boynuzda grade 2 dejenerasyon mevcuttur. Lateral menisküs ön ve arka boynuzları tabii konfigürasyonda olup sinyal intensiteleri doğaldır. Krusiat ve kollateral ligamanlar tabiidir. Patellar ve quadriceps tendonlarının insertioları ve kesit alanında seyir intensiteleri tabiidir. Suprapatellar bursada ve eklem aralığında effüzyon izlenmemektedir. Sonuç ve Öneriler s