Merhaba; ultrason sonucu aşağıdaki gibidir.1 haftalık antibiyotik tedavisi sonrası ameliyat için görüşmek istediler. Ameliyat olmam gerekli midir? Teşekkür ederim. Sol VSM çap sefanofemoral bileşke düzeyinde 5.8 mm ölçülmüştür. Valsalva ile safenofemoral bileşkede 2 sn ve VSM'de yavaş akımlı 2.1 sn süren venöz reflü akım izlenmiştir. Cockett 1 perforan ven çapı 2.5 mm olarak ölçülmüş olup 2 sn süren venöz reflü akım izlenmiştir. Uyluk ve kruriste VSM ve tanımlı perforan ven ile ilişkili ince yüzeyel variköz değişiklikler izlenmektedir. Kruris distal kesim lateralinde 2.2 mm boyut çapında perforan ven izlenmiş olup 2 sn süren venöz reflü akım izlendi. Bu düzeyde cilt altında yaklaşık 32x12 mm lik alanda fokal ekojenite artışı izlenmiş olup tanımlı alan içerisinde tanımlı perforan ven ile ilişkili ince variköz değişiklikler izlenmektedir. Ayrıca cilt düzeyinde diffüz minimal kalınlaşma tanımlı bulgulara eşlik etmektedir (selülit?) Spektral analizde diğer akım paternleri normal olarak değerlendirilmiştir. Sol popliteal venin augmentasyon testine yanıtı pozitiftir.
Cevap (1)
Merhabalar. Renkli doppler ultrason raporunuza göre, sol safenofemoral bileşkede 2 saniyelik venöz reflü akımı ve Cockett 1 perforan veninde de 2 saniyelik venöz reflü akımı mevcuttur. Bu bacak toplar damarınızda reflü adı verilen geriye doğru akım yani varis olduğu anlamına gelir. Varis, bacaklardaki toplardamarların genişlemesi ve sarkmasıdır. Bacaklarda ağrı, şişlik, yorgunluk ve bacak derisinde renk değişikliği gibi şikayetlere neden olabilir.
Yine ultrason sonucunuza göre, sol bacağınızda cilt altında yaklaşık 32x12 mm'lik bir alanda fokal ekojenite artışı da mevcuttur yazmakta. Bu, cilt altındaki yağ dokusunun iltihaplanma (selülit) olduğunu düşündürür. Selülit, varis hastalarında daha sık görülür.
Doktorunuz, tedavi sonrası ameliyat için görüşmek istemesinin nedeni, varisin neden olduğu şikayetleriniz ve selülit hakkında bilgi edinmek istemesi olabilir. Ameliyat, varisin neden olduğu şikayetleri gidermek için en etkili yöntemdir. Ancak, bazen ameliyat dışı tedavi yöntemleri uygulanabilir. Ameliyat kararını vermeden önce, doktorunuz ile tedavi seçenekleri hakkında ayrıntılı olarak konuşmanızı tavsiye ederim.
Sen de kendi sorunu sor...
Yeni Sorular

Soru sordu,
- 1 hafta önceToplamda üç defa BT çekilmesi kanser yüzdesini çok artırır mı?
Merhabalar kolay gelsin. 30 yaşındayım tüm abdomen BT ilaçlı çekildim , çekim esnasında ilaç damar yoluna değil cilt altına gitti müdahale edilip tekrar çekim yapıldı, bundan 1 hafta sonrada toraks BT çektirdim. Sormak istediğim tüm abdomen BT işlemindeki durumdan dolayı ben toplamda 3 defa BT çekilmiş mi sayılırım, eğer öyleyse çok aşırı çekim yapılmış sayılır mı radyasyon değerlerinide ekliyorum 2 çekiminde, bu işlemler kanser yüzdesini çok arttırır mı acaba? kafama çok takıldı. Psikolojim bozuldu. Şimdiden teşekkür ederim.

Soru sordu,
- 1 hafta önceTüm abdomen BT ve toraks BT kanser riski yaratır mı?
Hocam merhabalar. Ben tüm abdomen BT ilaçlı ve toraks BT çektirdim 1 hafta içinde. 30 yaşındayım, yüksek radyasyon almaktan korkuyorum ve tüm abdomen raporunda dlp değerleri çok yüksek olabilir mi? Tabi çok bilgim yok ama sanırım radyasyon dlp değeri ile alakalı. Size danışmak istedim, kanser açısından risk teşkil edermi çok acaba?

Soru sordu,
- 2 hafta önceKız kardeşim 3 aydır uyuyamıyor.
Benim bir kız kardeşim var. Bu üç aydır uyuyamıyor. Artık ne yapacağımızı şaşırdık.

Soru sordu,
- 3 hafta önceKanser hastasına fitoterapi önerir misiniz?
Merhaba. Kanser hastasına fitoterapi önerir misiniz?

Soru sordu,
- 3 hafta önceTerminal ileumda ve çıkan kolonda submukozal yağ infiltrasyonu
Terminal ileumda ve çıkan kolonda submukozal yağ infiltrasyonu izlemiştir. Ne demek?