Yaklaşık 9 senedir her dışarı çıktığımda, duş aldığımda, denize/havuza girdiğimde, yorulduğumda ve ani duygu değişimlerinde vücudum kabarıp kızarıyor. Saç diplerimden ayaklarıma kadar tüm vücudumu sarıyor ve yaklaşık 1 saat sonra sönüyor. İnanılmaz derecede yanma ve kaşıntı oluyor. Gittiğim her doktor farklı bir şey söyledi, farklı ilaçlar yazdı. Kimi su alerjisi kimi terlemeye alerjin var dedi. Verilen ilaçlar alerji yatıştırma ilaçları ve asla işe yaramıyor. Hayatı zehir etti bu alerjiler bana. Değerli doktorlarımdan tavsiye bekliyorum. 24 yaşında genç bir kızım ve bu alerjilerim yüzünden evlenemiyorum...
Cevap (1)
Merhaba. Anlattığınız durum yaşam kalitenizi önemli ölçüde etkilemiş, farklı doktorlar tarafından farklı tanılar konması ve uygulanan tedavinin işe yaramaması da ayrı bir sıkıntı. Ancak bazen bu tür kronik ve karmaşık alerjik reaksiyonların tanı ve tedavisi biraz zaman alabilir. Öncelikle size bu konuda doğru uzmanı bulana kadar sabırlı olmanızı öneririm.
Resimden yaygın ve tekrarlayan alerjik bir reaksiyonunuzun olduğu anlaşılmakta. En doğru tanıyı alerji uzmanları (immünologlar) koyabilir. Bu yüzden alerji konusunda uzman bir alerji doktoruna başvurarak detaylı bir değerlendirme yaptırmanızı öneririm. Alerji uzmanı, alerjinizin nedenini (su, ter, stres, hormonal değişiklikler vb.) belirlemeyebilmek için size muhtemelen cilt testleri, kan testleri ve hatta bazı provokasyon testleri gibi detaylı testler yapacaktır. Alerjinizin nedeni tespit edildikten sonra doktorunuz size özel ilaç tedavisi, yaşam tarzı değişiklikleri ve hatta immünoterapi (alerji aşısı) gibi yöntemler uygulayabilir. Bu tür kronik alerjiler, yaşam kalitenizi düşürerek, psikolojik olarak da zorlayıcı olabilir. Bu yüzden gerekirse bir psikolog veya psikiyatristten de destek almanız faydalı olabilir.
İlgili Sorular

Soru sordu,
- 2 yıl önceBöbreğe takılan stent taşlaşmış
merhaba hocam 2 yıl önce dış merkezde sol böbreğimde taş kırdırdım stent takıldı ancak araya pandemi girdiği için stenti aldırmadım ve iki senedir duruyo son iki aydır hangi doktora gitsem stentin taşlaşmış olduğunu söylüyor ve operasyondan kaçınıyorlar sizce ne yapmalıyım ne önerirsiniz?
Sen de kendi sorunu sor...
Yeni Sorular

Soru sordu,
- 1 hafta önceToplamda üç defa BT çekilmesi kanser yüzdesini çok artırır mı?
Merhabalar kolay gelsin. 30 yaşındayım tüm abdomen BT ilaçlı çekildim , çekim esnasında ilaç damar yoluna değil cilt altına gitti müdahale edilip tekrar çekim yapıldı, bundan 1 hafta sonrada toraks BT çektirdim. Sormak istediğim tüm abdomen BT işlemindeki durumdan dolayı ben toplamda 3 defa BT çekilmiş mi sayılırım, eğer öyleyse çok aşırı çekim yapılmış sayılır mı radyasyon değerlerinide ekliyorum 2 çekiminde, bu işlemler kanser yüzdesini çok arttırır mı acaba? kafama çok takıldı. Psikolojim bozuldu. Şimdiden teşekkür ederim.

Soru sordu,
- 2 hafta önceTüm abdomen BT ve toraks BT kanser riski yaratır mı?
Hocam merhabalar. Ben tüm abdomen BT ilaçlı ve toraks BT çektirdim 1 hafta içinde. 30 yaşındayım, yüksek radyasyon almaktan korkuyorum ve tüm abdomen raporunda dlp değerleri çok yüksek olabilir mi? Tabi çok bilgim yok ama sanırım radyasyon dlp değeri ile alakalı. Size danışmak istedim, kanser açısından risk teşkil edermi çok acaba?

Soru sordu,
- 2 hafta önceKız kardeşim 3 aydır uyuyamıyor.
Benim bir kız kardeşim var. Bu üç aydır uyuyamıyor. Artık ne yapacağımızı şaşırdık.

Soru sordu,
- 3 hafta önceKanser hastasına fitoterapi önerir misiniz?
Merhaba. Kanser hastasına fitoterapi önerir misiniz?

Soru sordu,
- 3 hafta önceTerminal ileumda ve çıkan kolonda submukozal yağ infiltrasyonu
Terminal ileumda ve çıkan kolonda submukozal yağ infiltrasyonu izlemiştir. Ne demek?