Enfeksiyon

Tümü

@Mustafaca soru sordu, 2 hafta önce

Enfeksiyon
@Mustafaca

CRP hep yüksek çıkıyor.

Son 4 yıldır verdiğim bütün kan testlerinde crp yüksek çıkıyor. 20-70 arasında. Her hangi bir bildiğim bir enfeksiyon yok. Hatta sırf düşsün diye enfeksiyon doktoru antibiyotik verdi, ama nafile. Romatoloji yine aynı şekilde bir sebep bulamadı. Acaba sebep ne olabilir?  ...

Ürosepsis, böbreklerden ve mesaneden kaynaklanan bir idrar yolu enfeksiyonunun vücuda yayılması sonucu oluşan sepsis durumudur. Sepsis, vücudun enfeksiyona karşı aşırı tepki vermesine n ...

Sepsis, vücudun enfeksiyona verdiği aşırı tepki sonucu oluşan ciddi bir durumdur. Sepsiste, bağışıklık sistemi kontrolden çıkarak vücut dokularına ve organlarına zarar verir. Sepsis, halk arasında kan zehirlenmesi olarak da bilinir.  Sepsis nası ...

@Sema Ceylan

Hamilelikte sedimentasyon yüksekliği ve şişlik sorunu

Sedimentasyon değerim düşmüyor. 50 ve üzeri. Hergün biryerlerim şişiyor, genelde ellerim avcumun içi, parmaklarım, ayak tabanlarım, bazen yüzüm, göz kapaklarım, dudaklarım. Allerji bölümü dahiliye ve cildiye bölümüne yönlendirdi. Ürtiker gibi başlıyor, akşama kadar geçiyor, ama vücuduma ağrı yapı ...

@syk026 soru sordu, 2 ay önce

Enfeksiyon
@syk026

Fibromiyalji CRP'yi yükseltir mi?

Merhaba. Şu an crp 80. Çok zorlanıyorum ayakta durmak için. Dönem dönem bu şekilde crp yükseliyor. Fibromiyalji hastasıyım, crp yi yükseltir mi? Ne yapmam ya da neye bakılması gerekir? ...

@Esra soru sordu, 2 ay önce

Enfeksiyon
@Esra

Doktor ultrason sonucu kistik lezyon tanısı koydu.

Merhaba. Boynumda bir şişkinlik var. Doktor ultrason sonucu kistik lezyon tanısı koydu. Derin boyun apsesinden şüphelendiği için tomografiye aldı. Apse çıkmadı. 12-13 mm büyüklüğünde bir şişkinlik.  ...

Gizli Profil soru sordu, 4 ay önce

Enfeksiyon
@Samet

2022 Eylül ayında VDRL tanısı aldım.

Hocam,mesajıma cevap verirseniz çok memnun olurum. Jandarma personeliyim. Bende şuan bulunduğum bölgede hastane olmadığı için size sormak istedim. 2022 Eylül ayında vdrl tanısı aldım, belirti yoktu hiç. 3 kutu 2.4 penisilin 1 kutu tetradox kullandım. Daha sonra 3-4 aylık zaman dilimlerinde sürekl ...

Gizli Profil soru sordu, 4 ay önce

Enfeksiyon
@ayraz1234

Ayakkabımı yavru köpek ısırdı, kuduz aşısı olmam gerekir mi?

Hocam bugün üniversitedeyken 3-4 aylık yavru bir köpek sevdim. Ayakkabımı ısırdı ama ben bir şey hissetmedim. Ayağıma baktığımda da bir şey göremedim diş izi veya kan. Aşı olmalı mıyım? ...

@hastalıkyardım

Sifiliz testim pozitif, nikah için onay alabilir miyim?

Hocam merhaba. Nikah için kan tahlili verdiğimde sifiliz olduğumu öğrendim, özel bir hastanede tekrar test yaptırdım ve doğrulanmış oldu. Test sonuçlarımı ekliyorum. (Deposilin 2.400.000 IU Enjeksiyonluk çözelti hazırlamak için toz 1 flakon) bu reçete yazıldı. Haftada 1 kere olmaz üzere 3 hafta i ...

@Emreemre58 soru sordu, 4 ay önce

Enfeksiyon
@Emreemre58

Elimin üzerini kedi tırmaladı. 3 saat sonra kuduz aşısı oldum.

Merhabalar hocam. Cuma gecesi sokak kedisi ufak tırmık attı. Elimin üzerine 3 saat içerisinde tetanoz ve kuduz aşısı oldum. 3 doz daha alacam. Sizce tek doz bile önler mi kuduzluğu? Çok strese girdim. Yardımcı olursanız sevinirim. İyi akşamlar dilerim. ...

Gece yanığı olarak da bilinen Zona hastalığının tıptaki adı “herpes zoster”dir. Hastalığa su çiçeği virüsü olan "varicella zoster" virüsü neden olur. Hastalık deride ağrılı, döküntülere neden olur. Su çiçeği geçiren kişilerde virüs, sinirlerde yıllarca hiçbir belirtiye neden olmadan sessizce kalm ...

Kuduz aşısı yapılan hastaneler şunlardır; 1. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2. Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi 3. İstanbul Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ...

Gizli Profil soru sordu, 6 ay önce

Enfeksiyon
@Murat Zalman

İnternetten cinsel oyuncak satın aldım.

Merhaba. İnternetten cinsel oyuncak satın aldım. Ürünü açtım. elimdeki kanamayan yaraya da temas etti haliyle. Ne olur ne olmaz diye sabunla yıkadım. Üstüne kolonya döktüm öyle kullandım. Fakat elimde 1 gün öncesinde kolonya dökünce yanan kanama olmayan yara vardı. Yıkarken oraya da temas etti. Bu ...

@Xfeat soru sordu, 6 ay önce

Enfeksiyon
@Xfeat

Kedi tırmalamasından dolayı dolayı 4 doz kuduz aşısı oldum.

3 ay önce kedi tırmalamasından dolayı dolayı 4 doz kuduz aşısı oldum. Bugün tekrar küçük bir tırmalamaya maruz kaldım. Kedi bildiğim bir kedi. Kuduz olduğunu düşünmüyorum, ama tekrar aşı olmama gerek var mı? Teşekkürler. ...

Gizli Profil soru sordu, 7 ay önce

Enfeksiyon
@Handey

Başıboş sokak hayvanı arabama çarptı.

Merhaba. Başıboş sokak hayvanı arabama çarptı. Kuduz olup olmadığını bilemiyorum. Kaçtı. Değdiği yere elim temas etti ve ellerimi yıkamadan elimi ağzıma götürmüş bulundum. Böyle bir durumda kuduz aşı yapılır mı, bu şekilde bulaşma durumu olur mu? Bilgi verirseniz sevinirim. Biraz panik yaptım. ...

Gizli Profil soru sordu, 7 ay önce

Enfeksiyon
@Hacer

Kanda enfeksiyonda hangi ilaçları öneriyorsunuz?

Kanda enfeksiyonda hangi ilaçları öneriyorsunuz? İsimlerini yazabilirmisiniz? ...

@Narin Körpe soru sordu, 7 ay önce

Enfeksiyon
@Narin Körpe

Oğlumu bir sokak kedisi elini tırmaladı.

Merhaba, Oğlumu 17 Ekim akşamı bir sokak kedisi elini tırmaladı. Çok derin bir tırmık değildi ama hafif aşınmayla birlikte kanadı gibi. Biz 22 Ekim akşamı kuduz aşısı yaptırmaya götürdük. Kediyi aramaya gittik ama göremedik yani takip edemiyoruz. Çok geç kaldık mı ne yapmalıyız ? ...

Uyuz, kolayca bulaşabilen bir cilt enfeksiyonudur. Uyuz hastalığı, kişiden kişiye cilt temasıyla veya uyuza yakalnmış kişinin kullandığı eşyalar aracılığıyla bulaşabilir. Uyuzun kolay bulaşmasının nedenleri şunlardır;  Cilt teması: Uyuz mikrobu, cilt temas ...

@omercantopcu soru sordu, 8 ay önce

Enfeksiyon
@omercantopcu

Ayağımda bir salyalı bir köpek tırmalaması oldu.

Merhaba hocam, ayağımda bir salyalı bir köpek tırmalaması oldu. Ben de olayın üzerinden 24 saat geçtikten sonra ilk doz aşımı oldum. Olayın üzerinden 24 saat geçmesi sorun yaratır mı? Bir de dün olayın etkisiyle kız arkadaşımı da öpmüş bulundum. Herhangi bir risk teşkil eder mi? ...

Gizli Profil soru sordu, 8 ay önce

Enfeksiyon
@Tosbik

Hepatit C testi şüpheli ilişkiden ne kadar sonra çıkar?

Hepatit c testini şüpheli ilişkiden ne kadar zaman sonra yaptırsak acaba doğru çıkar? Anti hcv. ...

Sorular

Anti hbc igg, igg (nefelometrik), anti hbs, anti cmv testi

Selâmlar hocam. Tahlillerime bakar mısınız, hastalığım ne olabilir?  ...

CRP hep yüksek çıkıyor.

Son 4 yıldır verdiğim bütün kan testlerinde crp yüksek çıkıyor. 20-70 arasında. Her hangi bir bildiğim bir enfeksiyon yok. Hatta sırf düşsün diye enfeksiyon doktoru antibiyotik verdi, ama nafile. Romatoloji yine aynı şekilde bir sebep bulamadı. Acaba sebep ne olabilir?  ...

Fibromiyalji CRP'yi yükseltir mi?

Merhaba. Şu an crp 80. Çok zorlanıyorum ayakta durmak için. Dönem dönem bu şekilde crp yükseliyor. Fibromiyalji hastasıyım, crp yi yükseltir mi? Ne yapmam ya da neye bakılması gerekir? ...

Doktor ultrason sonucu kistik lezyon tanısı koydu.

Merhaba. Boynumda bir şişkinlik var. Doktor ultrason sonucu kistik lezyon tanısı koydu. Derin boyun apsesinden şüphelendiği için tomografiye aldı. Apse çıkmadı. 12-13 mm büyüklüğünde bir şişkinlik.  ...

2022 Eylül ayında VDRL tanısı aldım.

Hocam,mesajıma cevap verirseniz çok memnun olurum. Jandarma personeliyim. Bende şuan bulunduğum bölgede hastane olmadığı için size sormak istedim. 2022 Eylül ayında vdrl tanısı aldım, belirti yoktu hiç. 3 kutu 2.4 penisilin 1 kutu tetradox kullandım. Daha sonra 3-4 aylık zaman dilimlerinde sürekl ...

Ayakkabımı yavru köpek ısırdı, kuduz aşısı olmam gerekir mi?

Hocam bugün üniversitedeyken 3-4 aylık yavru bir köpek sevdim. Ayakkabımı ısırdı ama ben bir şey hissetmedim. Ayağıma baktığımda da bir şey göremedim diş izi veya kan. Aşı olmalı mıyım? ...

Sifiliz testim pozitif, nikah için onay alabilir miyim?

Hocam merhaba. Nikah için kan tahlili verdiğimde sifiliz olduğumu öğrendim, özel bir hastanede tekrar test yaptırdım ve doğrulanmış oldu. Test sonuçlarımı ekliyorum. (Deposilin 2.400.000 IU Enjeksiyonluk çözelti hazırlamak için toz 1 flakon) bu reçete yazıldı. Haftada 1 kere olmaz üzere 3 hafta i ...

Elimin üzerini kedi tırmaladı. 3 saat sonra kuduz aşısı oldum.

Merhabalar hocam. Cuma gecesi sokak kedisi ufak tırmık attı. Elimin üzerine 3 saat içerisinde tetanoz ve kuduz aşısı oldum. 3 doz daha alacam. Sizce tek doz bile önler mi kuduzluğu? Çok strese girdim. Yardımcı olursanız sevinirim. İyi akşamlar dilerim. ...

İnternetten cinsel oyuncak satın aldım.

Merhaba. İnternetten cinsel oyuncak satın aldım. Ürünü açtım. elimdeki kanamayan yaraya da temas etti haliyle. Ne olur ne olmaz diye sabunla yıkadım. Üstüne kolonya döktüm öyle kullandım. Fakat elimde 1 gün öncesinde kolonya dökünce yanan kanama olmayan yara vardı. Yıkarken oraya da temas etti. Bu ...

Kedi tırmalamasından dolayı dolayı 4 doz kuduz aşısı oldum.

3 ay önce kedi tırmalamasından dolayı dolayı 4 doz kuduz aşısı oldum. Bugün tekrar küçük bir tırmalamaya maruz kaldım. Kedi bildiğim bir kedi. Kuduz olduğunu düşünmüyorum, ama tekrar aşı olmama gerek var mı? Teşekkürler. ...

Başıboş sokak hayvanı arabama çarptı.

Merhaba. Başıboş sokak hayvanı arabama çarptı. Kuduz olup olmadığını bilemiyorum. Kaçtı. Değdiği yere elim temas etti ve ellerimi yıkamadan elimi ağzıma götürmüş bulundum. Böyle bir durumda kuduz aşı yapılır mı, bu şekilde bulaşma durumu olur mu? Bilgi verirseniz sevinirim. Biraz panik yaptım. ...

Kanda enfeksiyonda hangi ilaçları öneriyorsunuz?

Kanda enfeksiyonda hangi ilaçları öneriyorsunuz? İsimlerini yazabilirmisiniz? ...

Oğlumu bir sokak kedisi elini tırmaladı.

Merhaba, Oğlumu 17 Ekim akşamı bir sokak kedisi elini tırmaladı. Çok derin bir tırmık değildi ama hafif aşınmayla birlikte kanadı gibi. Biz 22 Ekim akşamı kuduz aşısı yaptırmaya götürdük. Kediyi aramaya gittik ama göremedik yani takip edemiyoruz. Çok geç kaldık mı ne yapmalıyız ? ...

Ayağımda bir salyalı bir köpek tırmalaması oldu.

Merhaba hocam, ayağımda bir salyalı bir köpek tırmalaması oldu. Ben de olayın üzerinden 24 saat geçtikten sonra ilk doz aşımı oldum. Olayın üzerinden 24 saat geçmesi sorun yaratır mı? Bir de dün olayın etkisiyle kız arkadaşımı da öpmüş bulundum. Herhangi bir risk teşkil eder mi? ...

Hepatit C testi şüpheli ilişkiden ne kadar sonra çıkar?

Hepatit c testini şüpheli ilişkiden ne kadar zaman sonra yaptırsak acaba doğru çıkar? Anti hcv. ...

Bugün köyde elimi bir kuş tırmaladı.

Merhaba, bugün köyde elimi bir kuş tırmaladı, aynı zamanda yavru bir tavuk da beni tırmaladı hem ısırdı. Herhangi bir aşı olmam gerekiyor mu? (8 ay önce 1 doz tetanoz aşısı olmuştum.) ...

Bostanlı'da bir kedi sevdim, oynarken tırnak attı fakat kanamadı.

Bostanlı'da bir kedi sevdim oynarken tırnak attı fakat kanamadı yine de her ihtimale karşı 2 saat sonra aşı oldum(29 Ağustos) 2.doz aşımı dün(cuma) oldum. Benim sorum kız arkadaşımla öpüşürsem, aynı çatalı kullanırsam vs. aşı olmama rağmen ona bir şey bulaşır mı? Buluşmalarımızı sırf 29 Ağustos'ta y ...

Yavru bir kedi beni tırmaladı.

Merhabalar. 3 hafta kadar önce köy evimizde yavru sayılacak bir kedi çokça kez beni tırmaladı ısırdı oynarken. Doktora gitmedim. Fakat twitterdaki kuduz haberini gördükten sonra evham yaptım. Ben 2023 10 şubatta 4. Doz kuduz aşımı tamamlamıştım. Kediyle temas ve 4. Dozu yaptırdığım tarih ...

2-3 hafta önce beni bir kedi ısırdı.

Hocam 2-3 hafta önce beni bir kedi çokça ısırdı, tırmaladı (oynarken). Aşısı vs yoktu ama, çünkü daha küçük kediydi. Ben de daha önce 4 doz aşı olmuştum 6 ay önce. Hâlâ onların koruması etkili mi değil mi bilemedim. Açıkçası köy yerinde olduğumdan doktora da gidemedim, twitterdaki haberlerle beraber ...

Manikür ve pedikürden mikrop bulaşır mı?

İyi günler diliyorum. Mikrop ve bakteri bulaşma korkusu yaşayan birisi olarak size bir soru sormak istedim. Son olarak gittiğim bayan kuaföründe kuaför yanımdaki kadının manikür ve pedikürünü yaptıktan sonra ellerini yıkamadan benim saçlarımı kesti ve boyama işlemi yaptı. Bense şimdi aşırı tedirgin ...

Partnerimin “Bartholin kisti” rahatsızlığı olduğunu öğreniyorum.

Merhabalar, bir cinsel ilişkiden iki gün sonra ilk olarak alt ve üst dudağımda uçuk çıktı ama kaşıntı yoktu. Ertesi gün boğazım şişti, yutkunmakta güçlük çektim. Sonrasında halsizlik ve kırgınlık oldu az miktarda ve ardından balgamlı öksürük ile devam etti. Şimdi ise farklı yerler olmak üzere değişi ...

En son 8. sınıfta yani 4.5 sene önce tetanos, difteri aşı oldum.

En son 8. sınıfta yani 4.5 sene önce tetanos, difteri aşı oldum. E nabızda 6 doz yazıyor. Dün akşam kolumu yüzeysel olarak paslı olup olmadığından emin olmadığım bir demire sıyırttım kan aktı ama bol kolonya ve sabunlu suyla temizledim. İlk başlarda biraz şişme ve kızarma oldu çevresinde fakat birka ...

Hepatit B hastalığı diyebilir miyiz?

Anti HBs 15,66, anti HBe 2.16, HBs Ag ve HBe Ag değerleri normal, anti HIV negatif. Hepatit B hastalığı diyebilir miyiz? ...

Annemi diş cerrahisine götürdüm dişi çekildi.

Merhabalar. Annemi diş cerrahisine götürdüm dişi çekildi, hekim dişi çekerken parmağı yaralandı ve annemin ile doktorun kanı birbirine girdi. Bizden tahlil istediler. Sonucu enfeksiyon uzmanına götürün anti HCV 1.14 çıktı. Enfeksiyon uzmanına gittiğimizde bir daha tahlil yaptık, o sefer 1.32 çıktı. ...

Kronik Hepatit B hastasıyım. İlaca devam etmem gerekir mi?

Yasim 43. Kronik hepatit b hastasıyım. 2 seneye yakın viread isimli ilacı kullandım. 15 aydır ilaç içmiyorum. Son tahlilimde sonuc saptanmadı yazıyordu. Şimdi 73 çıktı. İlaca devam etmem gerekir mi? diğer kan degerlerim normal ...

Kondomsuz ilişki sonrasında sırtımda sivilcelenme başladı.

LÜTFEN CEVAP VERİN ? Hocam merhaba ben 1.5 sene önce yabancı bir bayanla kondomsuz ilişki yaşadım ve sonrasında sırtımda sivilcelenme falan başladı ama geçti yüzümde de çok sivilce vardı geçti. Bir de gece çok terliyorum. Herhangi bir sıkıntı olur mu? veya hemen test yaptırmalı mıyım? Kendimi yiyi ...

Kedi parmağımı patiledi. Kuduz veya tetanoz olur muyum?

Bugün sevmeye çalıştığım bir kedi parmağımı patiledi. Tırnaklarını bile hissetmedim, parmağımda herhangi bir yara izi çizik vs yok. Kuduz veya tetanozdan kaygılanmam gerekir mi? ...

Anti HCV, anti hbsag ve anti HIV değerlerim

İyi çalışmalar. 2018 de yaptığım bir kan testinde ki değerler dikkatimi çekti. Oran olarak hepsi iyi gözüksede e nabız da referans dışı görünüyor . Ama araştırdım hepsi referans aralığında . Anti HCV 0.06 S/CO Anti hiv 0.47 Hbsag 0.11 Değerlerim bu şekilde. Yorumlar mısınız lütfen ...

Sık Sorulan Sorular

Ürosepsis, böbreklerden ve mesaneden kaynaklanan bir idrar yolu enfeksiyonunun vücuda yayılması sonucu oluşan sepsis durumudur. Sepsis, vücudun enfeksiyona karşı aşırı tepki vermesine n ...

Sepsis, vücudun enfeksiyona verdiği aşırı tepki sonucu oluşan ciddi bir durumdur. Sepsiste, bağışıklık sistemi kontrolden çıkarak vücut dokularına ve organlarına zarar verir. Sepsis, halk arasında kan zehirlenmesi olarak da bilinir.  Sepsis nası ...

Gece yanığı olarak da bilinen Zona hastalığının tıptaki adı “herpes zoster”dir. Hastalığa su çiçeği virüsü olan "varicella zoster" virüsü neden olur. Hastalık deride ağrılı, döküntülere neden olur. Su çiçeği geçiren kişilerde virüs, sinirlerde yıllarca hiçbir belirtiye neden olmadan sessizce kalm ...

Kuduz aşısı yapılan hastaneler şunlardır; 1. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2. Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi 3. İstanbul Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ...

Uyuz, kolayca bulaşabilen bir cilt enfeksiyonudur. Uyuz hastalığı, kişiden kişiye cilt temasıyla veya uyuza yakalnmış kişinin kullandığı eşyalar aracılığıyla bulaşabilir. Uyuzun kolay bulaşmasının nedenleri şunlardır;  Cilt teması: Uyuz mikrobu, cilt temas ...

Kan bağışı sırasında kullanılan tüm malzemeler sterildir ve tek kullanımlık malzemelerdir. Yani bir kez kullanılır ve daha sonra kalite standartlarına uygun şekilde imha edilirler. Bu yüzden kan alınması sırasında kan bağışında bulun ...

Erkeklerde en önemli bel soğukluğu belirtisi yeşil renkli penis akıntısıdır. Bu akıntı bazen sarı ya da şeffaf da olabilir. Diğer belirtiler arasında idrar yaparken yanma ve ağrı, penis ucunda kızarıklık da bulunur. Bel soğukluğ ...

Kadınlarda bel soğukluğu belirtileri arasında vajinal akıntı, kaşıntı, kanama, idrar yaparken acıma, yanma ve ağrı, cinsel ilişki sonrası kanama, adet dışı vajinal kanama cinsel ilişki sırasında ağrı, y ...

Maymun çiçeği hastalığının belirtileri, çiçek hastalığının belirtilerine benzer. Ancak çiçek hastalığına göre belirtiler daha hafiftir. En önemli belirtisi ateş, baş ağrısı, kas ağrıları ve yorgunluktur. Çiçek hastalığından farklı olarak, maymun çiçeği hastalığında lenf bezlerind ...

AIDS hastalığının en sık nedeni korunmasız cinsel ilişkidir. Korunmasız oral, anal ve vajinal cinsel ilişki ile hastalığın etkeni olan HIV virüsü karşı tarafa bulaşır. AIDS hastalığı, öpüşmeyle, solunum yoluyla, aynı ortamda bulunmakla ya da ...

Tavsiyeler

Prof. Dr. Yusuf Özlem İlbey

Prof. Dr. Yusuf Özlem İlbey

Üroloji

İdrar yolu enfeksiyonlarından korunmak için tavsiyeler

İdrar yolu enfeksiyonuna yakalanmamak ve idrar yolu enfeksiyonlarından korunmak için neler yapılmalı? Nelere dikkat edilmeli? işte öneml tavsiyeler;

  1. İdrarınızı tutmayın, ertelemeyin, bekletmeyin. İdrar yapma ihtiyacı olduğunda idrar kesenizi (mesane) boşaltın. 
  2. Bol su için. 
  3. Soğuktan korunun.
  4. Ayaklarınızı sıcak tutun.
  5. idrarda yanma ve sık idrara çıkma varsa doktora gidin. 

Makaleler

AIDS Hastalığı Nedir?

AIDS Hastalığı Nedir?

AIDS, Kazanılmış Bağışıklık Yetersizliği Sendromu anlamına gelen İngilizcedeki Acquired Immune Deficiency Syndrome cümlesindeki kelimelerin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. Hastalığa HIV adı verilen bir virüs neden olur.  Bu virüs, bağışıklık sistemi hücrelerine saldırara ...

Henüz video bulunmamaktadır.
Henüz görsel bulunmamaktadır.
Henüz uzman bulunmamaktadır.

Hakkında

Enfeksiyon, dışarıdan bakteri, virüs, parazit gibi bir canlının vücuda girerek çoğalması durumudur. Enfeksiyonla ile birlikte, hastalık da meydana gelirse, buna enfeksiyon hastalığı adı verilir. Bu grupta enfeksiyon ve enfeksiyon hastalıkları ile ilgili soruları, cevapları, hasta hikaye ve deneyimlerini bulabilir, makaleleri okuyabilirsiniz.