Porselen diş fiyatları, her yıl olduğu gibi 2024 yılında da güncellenmiştir. İşlem sırasında kullanılan ve yurt dışından getirilen malzemelerin fiyatlarındaki artış nedeniyle bu güncellemelr yapılmaktadır. Porselen diş estetik görünümü, dayanıklılığı ve kolay uygulanması nedeniyle tercih edilmektedir. Porselen diş fiyatları ve çeşitleri hakkında bilgileri aşağıda bulabilirsiniz.
Porselen diş fiyatları, tedavinin türüne ve uygulanacak dişe göre değişir. Fiyatlara etki eden diğer faktörler arasında tedavinin yapıldığı klinik ve diş hekimi de önemli rol oynamaktadır.
Fiyatlar hakkında genel bilgi almak için aşağıdaki tabloyu inceleyin;
Tedavi Türü | Fiyat (%10 KDV dahil) |
Yaprak porselen diş | 7690 TL |
İmplant üstü porselen kaplama | 6.875 TL |
Metal desteksiz tam seramik kuron | 12.610 TL |
Tek diş geçici kuron | 875 TL |
Porselen diş fiyatları 2024, devlet hastaneleri ile özel diş klinikleri arasında farklılıklar gösterebilir. Tablodaki fiyatlar yaklaşık değerlerdir. En doğru fiyat bilgisini, ancak diş hekimi muayenesi sonrası alabilirsiniz. .Dişlerinizde problem var ve porselen diş düşünüyorsanız diş hekiminizle iletişime geçebilir ve muayene randevunuzu oluşturabilirsiniz. Böylece hem fiyatlandırma hem de tedavi süreci hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
Diş kaplama, genel olarak hasarlı dişleri düzeltmek için uygulanan bir işlemdir. Diş kaplaması pek çok farklı malzeme ile yapılabilir. Fiyatlar da kullanılan malzemeye bağlı olarak değişir. Diş hekiminiz sizi muayene ettikten sonra, hangi kaplamanın sizin için uygun olduğuna karar verir. Porselen diş kaplama, dişlerdeki çürük, aşınma veya kırıklar için yapılır. Doğal dişlere benzerliği ve dayanıklı olması nedeniyle uzun süreli kullanımlar için uygundur. Özellikle doğru bakım ve düzenli kontroller ile uzun yıllar sapasağlam kalabilir.
Her kişinin ağız ve diş yapısı birbirinden farklıdır. Bu yüzden herkes uygun olan tek bir kaplama türü yoktur. farklı kaplama türleri bulunmaktadır. Bunlar;.
Porselen Laminate Veneer
Porselen laminate veneer sıkça tercih edilen bir kaplama türüdür. Yaprağa benzer ince yapısından dolayı yaprak anlamına gelen laminate isim verilmektedir. Yaprak şeklindeki bu ince porselen dişin ön kısmına yapıştırılır.
Full Porselen Kaplama
Full porselen kaplama, doğal dişe en yakın görünümü nedeniyle tercih edilir. Gerek rengi gerek dokusu ile doğal diş ile çok benzerdir. Estetik açıdan da çok iyi olan bu tedavi diğerlerine göre daha maliyetlidir.
Zirkonyum Kaplama
Altın Kaplama
Günümüzde çok tercih edilmez. Ancak farklı görünüm isteyen kişiler tarafından tercih edilebilmektedir. .
Metal Destekli Kaplama
Metal destekli kaplama genellikle ekonomik nedenlerden dolayı tercih edilir. Porselen kaplamalarda, metal alaşımların üzerine porselen konularak kaplama yapılır.
Önce diş hekimi hastayı muayene eder ve durumunu değerlendirir. Çekilen röntgen sonrası tedavi planı yapılır. İkinci aşamada dişlerin ölçüleri alınarak laboratuvara gönderilir. Bu arada dişler kaplamalara uygun hale getirmek için hazırlanır. En son olarak, hazırlanan kaplamalar dişe yapıştırılır.
Bir sıkıntıya neden olmadığı sürece yirmi yaş dişini çektirmek gerekmez. Tam gömülü olan dişlerde ağrı sorunu varsa, gömülü yirmilik diş nedeniyle kist oluşmuşsa, çürüme ve apse oluşumu varsa yirmilik dişin çekilmesi uygundur. ...
Ağız ve diş sağlığı; ağız ve diş bölgesinin zararlı organizmalara, olası tehlikelere karşı korunması, bakımının düzenli yapılması ve estetik olarak bu bölgede beklentilerin karşılanması adına yapılan düzenli uygulamalardır. Ağız sindirim sisteminin ilk başlangıç noktası ...
Süt dişleri, sorun olduğunda çekilir mi? Süt dişlerindeki çürük tedavi edilmediği zaman ağrı, apse, yetersiz beslenme, büyüme ve gelişme, konuşma bozukluklarına neden olabilir. Bu çürükler tedavi ...
Ağız kuruluğu, tükürük bezlerinin yetersiz tükürük salgılamasından kaynaklanan ve kişiyi oldukça rahatsız eden bir durumdur. Peki ağzı kuruyan bir kişi hastaede hangi bölüme gitmeli? Hangi bölümden randevu almalı? Ağız önemli bir organdır. Görevi gereği ağzın içinin sürekli olar ...
Ağız kuruluğu, ağızdaki bezler tarafından salgılanan tükürük miktarının yetersizliği sonucu ortaya çıkar. Kişiyi oldukça rahatsız eden ve yaşam kalitesini düşüren bu durum çeşitli hastalıklar ve kullanılan bazı ilaçlardan kaynaklanabilir. Ağız kuruluğunun başlıca nedenleri şunlardır; ...